Jiří Kořínek |

Doma prozatím stoprocentní

FC Vsetín – FC Morkovice           5  :  2   (3 : 1)                                      

S jasným cílem odčinit porážku z minulého kola a především podat daleko lepší výkon, nastoupili domácí k dalšímu utkání krajského přeboru. Tento záměr jim stoprocentně vyšel, i když je třeba připomenout, že konečný výsledek je pro hosty až příliš krutý.

FOTO: J. F I C E K

Již v 1. minutě předvedli Vsetínští velmi pěknou akci, kdy pronikli až do velkého čtverce soupeře a jen obětavý zákrok obránce Rozsypala zabránil ke vstřelení branky. Hosté kontrovali v 5. minutě v níž založili po pravé straně rychlý protiútok na jehož konci byl Oplt a jeho střela skončila těsně nad. Utkání mělo od počátku náboj a bylo se stále na co dívat. Akce se střídaly na obou stranách a hrálo se prakticky nahoru dolů. V 11. minutě poslal svou vizitku na soupeřovu svatyni domácí Amrich a technickou střelou ze dvaceti metrů málem překvapil brankáře Jarku. Ve 20. minutě však již zahřmělo. Po rohovém kopu Jaroše a nepřehledné situaci v malém pokutovém území se nejlépe orientoval Tureček a střelou po zemi poprvé překonal hostujícího gólmana. Tím nastartoval velmi dobrou čtvrthodinku domácích hráčů. Ve  22. minutě předvedli velmi pěknou kombinační akci na jejímž konci byl opět Tureček a přízemní střelou z deseti metrů zavěsil druhou branku. A aby toho nebylo málo, tak ve 27. minutě Valaši přidali třetí. Dlouhý pas směřoval na Hořelicu, který postupoval zcela sám na brankáře Jarku, kterému udělal kličku a do prázdné branky skóroval. Tato pasáž byla určitě nejlepší v dosavadním průběhu celé soutěže, za který si hráči vysloužili od fanoušků zasloužený potlesk. Hosté se však zvedli a ve 32. minutě zahrozili Opltem, jehož střelu Eliáš vyrazil na roh. V 34. minutě již skórovali. Středem pole se probil Chalupa, z hranice šestnáctky vystřelil, jeho bombu vyrazil Eliáš pouze před sebe a dobíhající Malát dopravil míč za jeho záda. Poté hosté převzali taktovku a do konce první půle byli lepším týmem.

Nástup do druhého poločasu patřil domácím a je třeba ihned připomenout 48. minutu, kdy Hořelica přesnou přihrávkou vybídl ke skórování Prešnajdera, který unikl zprava ale v rozhodujícím okamžiku unáhleně poslal míč mimo branku. Po tomto momentu tempo viditelně opadlo a boj se odehrával především ve středu hřiště. V 65. minutě zahrávali hosté téměř z hranice šestnáctky Gröplem trestný kop, jenž se odrazil přímo před kopačky Kapounka, a ten vstřelil kontaktní gól svého mužstva. Hosté cítili příležitost stav srovnat a zatlačili domácí do defenzívy. V těchto minutách působila hra Vsetína rozpačitě až chaoticky a nenašel se nikdo, kdo by vzal odpovědnost na svá bedra. Naštěstí od 70. minuty se hra domácích opět zlepšila a Mydlář mohl stav zvýšit. Unikl svému strážci po pravé straně, ale zakončení bylo žalostné. Od tohoto okamžiku bylo zřejmé, že obrana Morkovic má velká okénka. Projevilo se to v 78. minutě, kdy velmi špatně rozehráli, míče se zmocnil Surovec, jehož zezadu srazil Šimoňuk a hlavní rozhodčí nařídil pokutový kop. K míči se postavil Hořelica a se štěstím vrátil domácím dvougólový náskok. Hra domácích se zklidnila a opět začali na ploše kralovat. O tři minuty později vyrobila hostující obrana další hrubku, kterou využil Mydlář a s přehledem skóroval. Po této situaci hosté úplně odpadli a zápas se již jen dohrával.

Vítězství domácích je zasloužené, avšak zejména v průběhu druhého poločasu měli několikaminutový výpadek, který by se jim v dalších zápasech nemusel vyplatit. Mužstvo ale jako celek potvrdilo fakt, že ze Vsetína se body zřejmě jen tak lehce vozit nebudou.

Před stovkou diváků řídil velmi dobře utkání rozhodčí Dunda, jemuž na čarách asistoval Šimoník s Mejzlíkem.

Sestava domácích: Eliáš – Tureček, Dulík, Maček, Nahodil – Mydlář (83. min. Smilek), Amrich, Jaroš, Surovec – Hořelica (86. min. Burdík), Prešnajder (75. min. Kocurek)  

Aktuální články

McDONALD´S CUP POD PECNÍKEM

V úterý 30.4. uspořádala Základní škola Liptál ve spolupráci se ZŠ Sychrov a FC Fastav Vsetín na hřišti Pod Pecníkem největší...

PŘEDSTAVUJEME SOUPEŘE: TJ SLOVAN BZENEC

V předehrávce devětadvacátého kola divize skupiny „E“ zajíždějí vsetínští hráči k jednomu z mála celků jižní Moravy, a to k...

KRAJSKÉ DERBY JEDNOZNAČNĚ PRO DOMÁCÍ

FC Fastav Vsetín – FC TVD Slavičín 5 : 0 (2 : 0) Před utkáním panovala v domácím táboře...