Petr Říha a Martin Němec |

VSETÍN PROHRÁL PO DOBRÉM VÝKONU VLASTNÍ BRANKOU S KOZLOVICEMI. POTĚŠUJÍCÍ ČTYŘI MLADÍCI V ZÁKLADNÍ SESTAVĚ

FC Vsetín má ze sebou první ze tří domácích zápasů v náročném anglickém týdnu. Bohužel dosti smolný, přesně v duchu "na pos****ho i hajzl spadne". První poločas opět dobrý, bohužel jsme nedali penaltu. Následně skvěle hrající Tomáš Mlýnek nastřelil po pěkné akci břevno, kdybychom šli do druhého poločasu za stavu 2:0 nikdo by se nemohl divit. Kozlovice rozhodně nepůsobily dojmem prvního týmu naší divize. Nakonec se však po zápase radovaly jakoby vyhrály Ligu mistrů poté, co si Vsetín vstřelil smolnou vlastní branku deset minut před koncem. Navíc domácí dohrávali bez "Ďuly", který se v závěru opět zbytečně vykartoval.
Nicméně jsou zde i pozitivní věci. Vzhledem k tomu, že někteří služebně starší hráči se rozhodli v době těžkých zápasů raději odcestovat na dovolené, dostali příležitost mladící, kteří svou šanci drapli za pačesy. V bráně odvedl skvělý výkon Viktor DeGano, kterému první vedoucí tým divize nedal gól. V základu nastoupili Honza Jančina, Valda Duron, Martin Zbranek ml. už se zabydluje v sestavě Vsetíně tradičně. Všichni odvedli velmi dobrou práci, rozhodně nezklamali a je vidět, že máme na kom stavět.     

Více v hodnocení ukání trenéři FC Vsetín a nejlepší hráči utkání ve videu v rozhovoru s "Montym" Močičkou : ZDE.

Radek Fojtů (trenér Vsetín)  pro Valašskýfotbal.cz: "Nepodali jsme špatný výkon, ale hraje se na góly. Nedali jsme docela brzy penaltu, nastřelili jsme břevno. Nedotáhli jsme ještě jednu šanci. Ve druhém poločase jsme si dali vlastní branku po rohu. Na body jsme měli. Zápas se rozhodnul v prvním poločase - tam jsme měli dát branku a zápas by asi vypadal jinak."

V základní sestavě nastoupili čtyři mladíci, kteří prošli celou mládeží Vsetína. "Brankář De Gano na to, že chystal první divizní zápas, cítil se sebejistě. Měl veškeré výběhy. Bylo pro něho kruté, že nemohl reagovat, že vlastní branku, která přišla od kolena spoluhráče. Durmon už před nějakým časem v minulosti byl dvakrát v základu. V této sezoně byl v základním složení poprvé na postu ofenzivního středního záložníka. Splnil to, co jsme od něho čekali. Oběhal celé hřiště rozdával míče - má velký potenciál. Jančina už také dostal v letošní sezoně šance. Na pravé záloze hraje nahoru, dolů. Je to lajnový hráč. Po deseti nervózních minutách se rozehrál k dobrému výkonu. Syn se drží v základu. Vyhrával hlavičkové souboje, potřebuje doplnění z druhého sledu. Bylo by dobré se chytit více střelecky. Má zdravé svevědomí," zhodnotil výkony mladíků Vsetína v základní sestavě asistent trenéra Martin Zbranek.

Vsetín - Kozlovice 0:1 (0:0)
Branky: 78. vlastní
Vsetín: De Gano - Dulík, Jančina (81. Hruška), Maček, Vítek - Mydlář, Durmon (81. Hnilo), Surovec, Šulák - Mlýnek, Zbranek (74. Matyáš). Trenér Radek Fojtů.


Aktuální články

PŘEDSTAVUJEME SOUPEŘE: SFK ELKO HOLEŠOV

V devatenáctém kole odvetné časti divize skupiny „E“ zajíždějí vsetínští hráči do Holešova, kde se utkají se stále se lepšícím...

POZVÁNKA NA VALNOU HROMADU 8.4.2024

V pondělí 8.4.2024 proběhne od 17:00 v Kapka resortu další letošní valná hromada. Zváni jsou pochopitelně všichni členové spolku FC...

PRVNÍ VÝHERCE NOVÉHO DRESU FC FASTAV VSETÍN

Jak bylo slíbeno, v průběhu prvního zápasu byl vylosován z řad fanoušků (kteří si zakoupili vstupenku) výherce nového dresu FC Fastav...