Jiří Kořínek |

PŘEDSTAVUJEME SOUPEŘE : FK NOVÉ SADY

V šestém kole divize přivítá vsetínský celek hráče z Nových Sadů, malého předměstského klubu Olomouce, jenž v letošním roce slaví významné 100. výročí od svého založení. Proto v krátkosti nahlédněme do jeho historie, která je velmi zajímavá.

První zápasy se odehrávaly na stadionu vzdáleném cca 600 – 800 metrů od současného stánku, v jehož těsné blízkosti se nacházel rybník. Jakmile do něho spadl míč, museli jej během utkání z vody lovit samotní fotbalisté, oblečeni v dresech. Po několika letech byl však naštěstí vypuštěn a zasypán. Tak se dělo ve třicátých letech dvacátého století. Hráči se k utkáním převlékali v hasičské budově v blízkosti kostela. Po roce 1945 se založil nový fotbalový oddíl a následně v roce 1951 došlo k velké změně, neboť hanácký klub obdržel pozemek, na kterém se vybudovalo zbrusu nové hřiště. Od roku 1976 měli Novosadští zastoupení prakticky ve všech kategoriích, když jako poslední přihlásili do soutěží i benjamínky. V tomto období nastala první velká změna v činnosti klubu, poněvadž se zhotovily nové šatny, čímž byl vytvořen základ dnešního velmi pěkného areálu. Klub však vlastnil pouze jednu hrací plochu - škvárovou, za to však rozměrově poměrně velikou. V posledních deseti letech zaznamenává klub velký materiální posun, především v kvalitativním zázemí. Podařilo se totiž vybudovat dvě hřiště s umělou travnatou plochou. Zhotovila se tribuna, rekonstruovaly se šatny. Chloubou oddílu je velmi široká mládežnická základna, z níž odcházejí největší talenti do vyšších soutěží, jako například do prvoligové Sigmy Olomouc nebo druholigového Prostějova. Klub je právem pyšný na svého odchovance Tomáše Kalase, českého reprezentanta a obránce anglického druholigového mužstva z Bristolu.

Od roku 2011 se vytvořila v kádru „A“ mužstva výborná parta, která během čtyř let postoupila z 1. B třídy až do divize. Základem dnešního souboru jsou hráči z Olomouce a nejbližšího okolí. Klub velmi dobře spolupracuje s týmy již výše vzpomínanými, a to tím stylem, že pokud se hráči neuplatní v nejvyšších soutěžích, přecházejí právě do Nových Sadů. Hlavním trenérem „A“ týmu dospělých je nám velmi dobře známý Rostislav Sobek, bývalá brankářská jednička nedalekých Kateřinic. Velkou osobností je jeho asistent Jiří Vít, v minulosti rovněž brankář a masér nejen Sigmy Olomouc, ale i české reprezentace.

V loňském ročníku byli při vzájemném měření sil úspěšnější vsetínští hráči, neboť v prvním utkání na domácí půdě zvítězili v poměru 2 : 0, poté v jarní odvetě dokázali na soupeřově stadionu remizovat 0 : 0.
V minulé sezóně obsadil celek FK Nových Sadů výborné čtvrté místo, když získal celkem 45 bodů (bilance: 13 – 6 – 7, skóre 58 : 34).
Mezi největší opory týmu patří Zdeněk Kofroň, Aleš Rus, Dominik Opatřil a Martin Popelka.

Aktuální články

DOROSTENECKÉ TÝMY ŠLAPOU, OBA TÝMY PORAZILY VRSTEVNÍKY Z VALAŠSKÉHO MEZIŘÍČÍ

Vzhledem k velmi nefotbalovému počasí o víkendu jsme po dohodě s Valaškým Meziříčím přehodili oba zápasy dorosteneckých týmů na...

VÝHERCE DRESU VYLOSOVAL ONDRA STRACHOŇ

Sobotního výherce vsetínského dresu vylosoval spolu s naší půvabnou Eliškou Ondra Strachoň, který nemohl nastoupit do zápasu. Viz...

ROLI FAVORITA NESPLNILI

FC Fastav Vsetín – 1. FC Viktorie Přerov 3:3 (1:1)Před výkopem poměrně jednoduchá záležitost se proměnila ve fotbalový horror. S...