Jiří Kořínek |

PŘEDSTAVUJEME SOUPEŘE : TATRAN VŠECHOVICE

Ve druhém domácím utkání podzimní časti soutěže přivítáme na stadiónu v Tyršově ulici nevyzpytatelné a nebojácné mužstvo ze Všechovic.

Tatran Všechovice je fotbalový klub, který sídlí v Olomouckém kraji. Založen byl v roce 1951 po fůzi všechovického Sokola, Orla i místního Sportovního klubu Všechovice. Historie Sokola i Orla začala shodně v roce 1920. První zmínky o SK Všechovice jsou teprve z roku 1940, kdy byla zakázána činnost spolků Sokola, Orla i fotbalového klubu SK Všechovice protektorátními úřady. Fotbalový klub však využil benevolenci německých i protektorátních úřadů, a jeho členové tak mohli postavit u fotbalového hřiště zděné kabiny. V polovině roku 1943 spolu s dalšími obětavými sportovci vytvořili na „Záhoří“ novou sportovní organizaci v kopané, soutěž o „Podhostýnský pohár“. Po II. světové válce se znovu rozjíždí činnost Sokola, Orla i SK Všechovice. V roce 1951 dochází k přejmenování klubu na Tatran Všechovice.

Zpočátku celek Všechovic převážně startoval v nejnižších soutěžích, které se v šedesátých a následujících letech hrály. Zlom nastal až po roku 2000, kdy tým vybojoval postup do 1.B třídy, ve které působil až do sezóny 2014/2015. V té postoupil do 1.A třídy a po vítězství v ní v ročníku 2016/2017 následně do přeboru Olomouckého kraje. V něm se však moc neohřál, neboť po pouhém dvouročním působení v soutěži slavil po ukončeném ročníku 2018/2019 historický postup do divize, což je doposud největší úspěch klubu.

V loňské sezóně obsadilo všechovické mužstvo 11. místo, když ze 26 zápasů získalo 26 bodů (bilance 7 – 5 – 14, celkové skóre 43 : 70).

V obou utkáních minulého ročníku se dařilo lépe Vsetínským. Na domácí půdě zvítězili 2 : 0, v jarní odvetě na hřišti soupeře rovněž vyhráli po velmi zajímavém průběhu a gólové přestřelce v poměru 4 : 3.

K oporám celku patří Lukáš Lasovský, Radek Skácel, Jan Plešek a Daniel Kuchař.

Aktuální články

DOROSTENECKÉ TÝMY ŠLAPOU, OBA TÝMY PORAZILY VRSTEVNÍKY Z VALAŠSKÉHO MEZIŘÍČÍ

Vzhledem k velmi nefotbalovému počasí o víkendu jsme po dohodě s Valaškým Meziříčím přehodili oba zápasy dorosteneckých týmů na...

VÝHERCE DRESU VYLOSOVAL ONDRA STRACHOŇ

Sobotního výherce vsetínského dresu vylosoval spolu s naší půvabnou Eliškou Ondra Strachoň, který nemohl nastoupit do zápasu. Viz...

ROLI FAVORITA NESPLNILI

FC Fastav Vsetín – 1. FC Viktorie Přerov 3:3 (1:1)Před výkopem poměrně jednoduchá záležitost se proměnila ve fotbalový horror. S...