Martin Němec (www.valasskyfotbal.com) |

PARTIK KUNDRÁTEK - ROZHOVOR PRO VALAŠSKÝFOTBAL.COM

Patrik Kundrátek je se svým o minutu starším dvojčetem Lukášem odchovancem Baníku Ostrava. Prošel tam všemi věkovými kategoriemi až po juniorku a B tým. "Mám dokonce i jeden start za áčko pod trenérem Látalem. Bylo tehdy těžké se tam dostat do prvního týmu přes hráče typu Fantiše, Lukeše nebo Frydrycha. Tam to byl samý třicátník. To není jako dnes, kdy vejdete do kabiny áčka a jsou tam kluci málo přes dvacet," vzpomíná na ostravské časy Patrik Kundrátek, který si zahrál i druhou ligu v Třinci.

Baník ho i s bratrem posílal na pravidelná hostování třeba do Krnova nebo Bruntálu. Třetí ligu si zahrál v Rýmařově. "Do Bruntálu a Krnova jsme jezdli z Baníku jen na předzápasový trénink a zápas. To samé bylo, když jsem byl rok v Rakousku. První půlrok byl fotbalově slabý. Nebýt nás třech Čechů, fotbal by tam hodně plakal. Druhý půlrok na úrovni jejich 5. ligy už byl o něčem jiném. To mi připomínalo kvalitou třetí ligu," vrací se vsetínská posila k rakouskému angažmá.

Jak se zkušený krajní obránce dostal z posledního angažmá z Hlučína na Vsetína?  "Znám se se vsetínským hráčem Markem Novákem. Slovo dalo slovo, spojil jsem se i s trenérem Mičegou, a i když jsem měl i jiné nabídky, tak jsem se jednoznačně rozhodl pro Vsetín. To, že to bylo správné rozhodnutí, se mi potvrdilo i při jednání s předsedou kluvu panem Říhou, který se mnou komunikuje a stará se, abychom měli jak tréninkový, tak zápasový servis. Je to úplně jiné než v Hlučíně. Tam to bylo výborné do změny majitele. Ten ale odešel do Opavy a přišel bývalý šéf třetiligových Petřkovic. Rozprášil se kádr, zůstal jen brankář a my jako obránci. Sice jsem dostal novou smlouvu, ale v klubu se mi nelíbila atmosféra, proto jsem uvítal nabídku Vsetína na změnu," popisuje Kundrátek svůj přesun na Valašsko.

Kundrátek má za sebou jedno přípravné utkání a také mistrák v Holici s HFK. "Měl jsem týden problémy s lýtkovým svalem, ale na první utkání jsem se těšil. Bylo to takové nervózní na první zápas. Báli jsme se hrát, nešla nám mezihra a po hloupé chybě, kdy neuklidíme odkop, útočník to vypíchne a skóruje, jsme museli dotahovat. Soupeř zalezl v deseti a těžko jsme to dobývali. I tak se bod z venku ale počítá a příště to bude určitě lepší," věří Kundrátek.

A co bude v létě. Kdyby Patrik pokračoval v dresu Vsetína, nedorazilo by i jeho dvojče Lukáš? "Brácha hraje za Vratimov, taky by možná chtěl změnu, ale to je ještě daleko. O této možnosti jsme se třeba i bavili. No a třeba se sejdeme v dalším společném angažmá na Valašsku," dodává zkušený krajní obránce.

Foto : Julius Ficek
Posily FC Vsetín, pro jarní část sezony.
Zleva: Patrik Kundrátek, Tomáš Mlýnek a Adam Bahounek

Aktuální články

DOROSTENECKÉ TÝMY ŠLAPOU, OBA TÝMY PORAZILY VRSTEVNÍKY Z VALAŠSKÉHO MEZIŘÍČÍ

Vzhledem k velmi nefotbalovému počasí o víkendu jsme po dohodě s Valaškým Meziříčím přehodili oba zápasy dorosteneckých týmů na...

VÝHERCE DRESU VYLOSOVAL ONDRA STRACHOŇ

Sobotního výherce vsetínského dresu vylosoval spolu s naší půvabnou Eliškou Ondra Strachoň, který nemohl nastoupit do zápasu. Viz...

ROLI FAVORITA NESPLNILI

FC Fastav Vsetín – 1. FC Viktorie Přerov 3:3 (1:1)Před výkopem poměrně jednoduchá záležitost se proměnila ve fotbalový horror. S...