Valašskýfotbal.com |

ROZHOVOR S HONZOU ŠULÁKEM

Pokladník Kuba Eliáš je poctivý. Gól jsem nedal, ale mám toho hodně zaplaceno, říká opora zadních řad Vsetína Jan Šulák

Poprvé mu to díky covidu nevyšlo, podruhé si již mistrovská divizní utkání za Vsetín univerzál Jan Šulák zahrál.

Jak jste absolvoval loňskou zimní přípravu, která pak přerušila první covidová přestávka?
Bojoval jsem tam se zraněním. Nalomil jsem si palec. Sehrál snad dvě přípravná utkání, a když jsem po měsící šel do tréninku, tak to přerušili a vlastně se jaro nehrálo.

Jak jste se udržoval, abyste byl dobře připraven na novou divizní sezonu?
Rád jezdím na kole po krásné valašské krajině a chodil jsem, pokud to šlo, do fitness centra na kruhový trénink. Po fyzické stránce to bylo dobré.

Jste znám svou univerzálností. Na jakém postu jste hrál na podzim převážně?
Až na dva zápasy to bylo na stoperu. Tam jsme měli absence jak v případě Matůše, tak Dulíka, takže jsem se dopředu moc nedostal.

Nechceme se moc vracet k zápasům v Kozlovicích, ale ten zlomil vsetínský podzim. Zažil jste někdy takové utkání?
Takovýh zápasů jsem zažil už více. On nejde ani tak o výsledek, ale o to, že vlastně přijdete o šest hráčů. I v oslabení jsme pak měli porazit Bzenec. S Valašským Meziřičím jsme uhráli šťastnou remízu a i když měli v sestavě několik dorostenců a ti obstáli, padli jsme doma proti Strání.

Branku jste jako převážně stoper nedal. Za co byly vůbec poplatky do kabiny?
Pokladník Kuba Eliáš je poctivý. Góla jsem nedal, ale mám toho hodně zaplaceno. Byla tam nějaká láhev po příchodu, finanční poplatek, narozeniny a tak bych mohl pokračovat.

Podzim skončil. Stihli jste se s kluky v kabině vůbec rozloučit?
Po zápase se Stráním jsme si mysleli, že se za dva týdny bude hrát, případně, že tu divizi odehrajeme nějak do konce listopadu. Nestalo se, a tak to v lepším případě vypadá, že se uvidíme až v lednu na přípravě.

Sledoval jste nepříliš vydařený podzim domovského Halenkova?
Osobně jsem byl na derby proti Hovězí a to hráli dobře. No, nečekal jsem, že budou tak dole, ale nepadalo jim to, prohrávali zápasy o branku. Na jaře by neměli mít problém se záchranou a určitě se zvednou, věřím jim.

Jedním z Vašich oblíbených trenérů byl Jaroslav Vodička, pod kterým jste na Valašsku hrával ve Valašském Meziřičí. V pátek trénoval prvoligový Jablonec v ligovém utkání proti Brnu. Jste ještě ve spojení?
Před rokem byl trenér s béčkem Jablonce na soustředění v Ostravě. Hráli ve Frýdku - Místku. Potkali jsme se, pak si volali. Nyní nejsme v pravidelném kontaktu, ale byl to trenér, s kterým jsem nikdy neměl žádný problém.

A co bývalí spoluhruči z třetiligového Valmezu?
Taky už si nevoláme. Vím, že Radim Jurča hraje za Heřmanice druhou divizní skupinu. Jak jsme hráli ve Valmezu, tak jsme prohodili pár slov s Martinem Výmolou a Šimonem Vránou.


Co Vy a fotbalové jaro?
Do léta je moje fotbalové působení spojené se Vsetínem a pak se uvidí.

Aktuální články

DOROSTENECKÉ TÝMY ŠLAPOU, OBA TÝMY PORAZILY VRSTEVNÍKY Z VALAŠSKÉHO MEZIŘÍČÍ

Vzhledem k velmi nefotbalovému počasí o víkendu jsme po dohodě s Valaškým Meziříčím přehodili oba zápasy dorosteneckých týmů na...

VÝHERCE DRESU VYLOSOVAL ONDRA STRACHOŇ

Sobotního výherce vsetínského dresu vylosoval spolu s naší půvabnou Eliškou Ondra Strachoň, který nemohl nastoupit do zápasu. Viz...

ROLI FAVORITA NESPLNILI

FC Fastav Vsetín – 1. FC Viktorie Přerov 3:3 (1:1)Před výkopem poměrně jednoduchá záležitost se proměnila ve fotbalový horror. S...