Petr Říha a Martin Němec (www.valasskyfotbal.com) |

DODATEČNÉ PŘÁNÍ K JUBILEU

V průběhu zimní přestávky se do našeho klubu padesátníků přidal další člen. Sportovní maganer A-týmu, pan Tomáš Juřica. Na žádné velké oslavy nebyl moc čas, tak jsme symbolicky poseděli i s hráči po prvním vítězném utkání, kdy Vsetín porazil svého soupeře od Kroměříže. Dodatečně přejeme všechno nejlepší do další padesátky, mnoho životních, osobních i sportovních úspěchů. Malý rekapitulační rozhovor udělal s "Ještěrem"  z Martin Němec z Valašského fotbalu :  
   

Ikona valašského fotbalu načala druhou padesátku. Chtěl bych zažít se Vsetínem postup do MSFL, říká Tomáš Juřica.  Můžete krátce vystihnout největší vzpomínku na klub, kterým jste prošel?
Vsetín
Klub, kde jsem se naučil hrát fotbal, a to díky mému taťkovi Ladislavu Juřicovi, který mě od útlého věku vedl k fotbalu. Velmi si vážím podpory mých rodičů.
Janová
Moje první seznámení s mužským fotbalem.
Zlín
Moc jsem se tam neohřál.
Hranice na Moravě
MSFL – vrchol mé fotbalové kariéry.
Hovězí
To byl jeden velký večírek.
Kateřinice
Dobrá zkušenost.
Lhota u Vsetína
Klub mého srdce.

Na které trenéry budete dlouho vzpomínat během své aktivní činnosti hráče?
Nikdy nezapomenu na pana Holuba, když jsem hrál v Hranicích na Moravě. Byl to jeden z nejnáročnějších trenérů, které jsem poznal, jeho tréninky byly náročné, jak po fyzické stránce, tak i časové, neboť jsem na ně dojížděl ze Vsetína. Rád vzpomínám na pana Mikulenku, trenéra Hovězí, pana Punčocháře, trenéra v Kateřinicích a v neposlední řadě na pana Kulhaje, s nímž jsem strávil drtivou většinu fotbalové činnosti. Nerad bych na nikoho zapomněl, ale výše zmínění lidé ve mně zanechali dojem. Všech svých trenérů si velmi vážím.

Oficiálně jste na Lhotě už aktivní kariéru ukončil?
Chtěl bych si alespoň na 5 minut zahrát poslední zápas jarní sezóny ve Lhotě u Vsetína a oslavit s kluky návrat do Okresního přeboru. Tím to pro mě celé končí.

Co Vás nejvíce baví na manažerské práci v FC Vsetín?
Tuhle roli jsem už jednou zažil, takže jsem přesně věděl, do čeho jdu. Mám na starosti realizační tým a hráče A týmu FC Vsetín. Prioritou pro mě je sestavit výborný tým, počínaje hráči, trenérem, asistentem, vedoucím mužstva, masérem. I díky úzké spolupráci s realizačním týmem FC Vsetín věřím, že se ubíráme tím správným směrem a podaří se nám úspěšně odehrát většinu zápasů jarní sezóny 2023.

Neuvažoval jste o trenérské činnosti?
V minulosti jsem o trenérské činnosti určitě uvažoval, ale pozice, ve které nyní působím, mě dostatečně naplňuje.

Dal bych se vybrat nejlepší moment Vaší hráčské kariéry?
Když se nad touto otázkou zpětně zamyslím, tak nejlepší moment mé hráčské kariéry nebyl pouze jeden. Bylo jich nespočetné množství, protože postupem času mi už nezáleželo na kariérním postupu z pozice hráče, ale na každém odehraném zápase, při němž jsem mohl pozitivně ovlivnit výsledek.

Slavil jste své životní jubileum padesátku i ve fotbalové společnosti?
Na Vsetíně mám naplánovanou oslavu narozenin po prvním mistrovském zápase. Ve Lhotě oslavu spojím s postupem do okresního přeboru. Zde pozvu i své nejbližší přátele a svou skvělou manželku a dceru Natálku, které mě vždy ve všem podporují a stojí při mně.

Jaké jsou Vaše fotbalové plány do budoucna?
Chtěl bych zažít se Vsetínem postup do MSFL. To byl můj motiv, se kterým jsem do klubu přišel, ale „JE TO SPORT“ a u něho nikdy nevíte…

Aktuální články

Z DALEKÉHO SEVERU PŘIVÁŽEJÍ REKORDNÍ VÍTĚZSTVÍ

FK Šternberk – FC Fastav Vsetín 1:5 (1:3)K utkání jedenadvacátého kola zajížděli vsetínští hráči do Šternberku k celku, který je...

VSETÍN S PĚTI RŮZNÝMI STŘELCI UDĚLAL SE ŠTERNBERKEM RYCHLÝ PROCES

Trenér Lukáš Pazdera : "Musím říct, že jsme měli raketový nástup a v 11. minutě jsme vedli 0:3. Samozřejmě sebevědomí přirozeně...

VSETÍN MĚL RAKETOVÝ NÁSTUP, PO JASNÉ VÝHŘE 5:1 PŘESKOČIL BZENEC A JE TŘETÍ

Tak brzy hotovo na jaře ještě neměli. Fotbalisté divizního Vsetína v sobotním zápase 21. kola vyřídili domácí Šternberk 5:1 a...