Martin Němec (www.valasskyfotbal.com) |

DAVID KUČERA KVITUJE DLOUHODOBÝ ZÁJEM VSETÍNA A PŘIŠEL NA VALAŠSKO ZASE DÁVAT GÓLY

Jak dlouho jste strávil v angažmá ve Frýdlantu?
Po odchodu z Valmezu jsem tam byl pět let. Přišel jsem tam v 17 letech. Ze začátku jsem tam jezdil na skůtru, protože jsem neměl ještě řidičák. Půl roku jsem strávil v MSFL ve Fýdku - Místku a pak jsme postoupili do třetí ligy.

Jak jste po postupu vnímal rozdíl mezi divizí a třetí ligou?
Velký rozdíl tam byl v rychlosti hry. Je tam poznat kvalita křídel, kdy já jsem hrával levého záložníka. Jsou tam docela rychlí hráči, bylo těžké zachytávat jejich náběhy. Když jste přijel na Baník nebo do Zlína, rovnat se s béčkama prvoligových týmů, tak rozdíl byl markantní.

Patřil jste do základní sestavy na podzim a na jakém postu jste hrával?
Hrával jsem levého záložníka. Prvních sedm osm zápasů jsem odehrál téměř všechno. Ve druhé polovině sezony jsem se už tolik nedostával na hřiště, nedával jsem jako ofezivní hráč tolik gólů. Němel jsem čísla, spíše jsem střídal a vypadl ze základní sestavy.

O Frýdlantu se traduje, že je tam specifická výborná parta plná zkušených hráčů, která si vede kabinu. Je to tak?
Je to tak. Byl jsem tam pět let a za těch pět let se tam snad vyměnilo jenom pár hráčů. Jeden, maximálně dva skončili stejný počet přišel. Parta je tam neuvěřitelná. To se nevidí jen v tak v nějakém klubu.

Co Vám angažmá ve Frýdlantě nejvíce dalo?
Za mě jsem tam začal hrát mužský fotbal. Ve Valmezu předtím jsem nehrával pravidelně. Bylo to nakopnutí do mužského fotbalu, tréninky měly velkou kvalitu. Naučil jsem se hodně dobrých věcí a děkuji jim za těch pět let, co mě naučili.

Jak jste se dostal do kontaktu se Vsetínem a proč jste se rozhodl pro návrat na Valašsko?
Dostal jsem nabídku ze Vsetína před postupem Frýdlantu než se postoupilo do třetí ligy, ale já jsem si chtěl zahrát MSFL. Rozhodl jsem se, že tam zůstanu půl roku, nyní v zimě se Vsetín znovu uzval. Brzy jsme se dohodli. Zatím je v plánu, že budu vsetínský kmenový hráč a delší dobu.

Koho jste znal po prvním příchodu do vsetínské kabiny?
Znal jsem pár hráčů, s kterými jsme se utkail v minulosti. Předminulý rok jsme hrávali proti Vsetínu pravidelně s Frýdlantem. Při působení ve Valmezu, kdy se postupovalo do třetí ligy, tak jsem hrával proti Vsetínu v přípravě.

Jaký zatím máte pocit ze zázemí klubu, trenéra, spoluhráčů a průběhu přípravy?
Ten tým je rozhodně mladší než ve Frýdlantu. Jsou tam kluci mojí generace. Za ty tři týdny jsem se již aklimatizoval v prostředí. Parta je zatím super, líbí se mi tam. Tréninky mají kvalitu. Odehráli jsme dobré tři přípravná utkání. Zatím vládne spokojenost. Čeká mě nyní soustředění doma na Hutisku.

Jak často jste ve fotbalové komunikaci se svým otcem? Radí Vám po fotbalové stránce?
Volám mu po každém tréninku. Rozebíráme ho, věnujeme se také rozboru zápasu. Voláme si prakticky denně. Říkám mu pocity, co jsem udělal dobře, co špatně. Snaží se mi radit. On jezdí domů každý víkend, pokud to stíhá po zápase v Polsku a u videa rozebíráme moje výkony. Za mě je to super.

Máte nějak osobní cíl pro jarní působení ve vsetínském dresu?
Začít dávat zase góly. Vzhledem k minulé sezoně, kdy jsem dal jen dvě nebo tři branky. Chtěl bych větší sebevědomí a hrát se Vsetínem výše v tabulce.

Aktuální články

DOROSTENECKÉ TÝMY ŠLAPOU, OBA TÝMY PORAZILY VRSTEVNÍKY Z VALAŠSKÉHO MEZIŘÍČÍ

Vzhledem k velmi nefotbalovému počasí o víkendu jsme po dohodě s Valaškým Meziříčím přehodili oba zápasy dorosteneckých týmů na...

VÝHERCE DRESU VYLOSOVAL ONDRA STRACHOŇ

Sobotního výherce vsetínského dresu vylosoval spolu s naší půvabnou Eliškou Ondra Strachoň, který nemohl nastoupit do zápasu. Viz...

ROLI FAVORITA NESPLNILI

FC Fastav Vsetín – 1. FC Viktorie Přerov 3:3 (1:1)Před výkopem poměrně jednoduchá záležitost se proměnila ve fotbalový horror. S...