Martin Němec (www.valasskyfotbal.com) |

JAKO JEDNOVAJEČNÁ DVOJČATA, BAHOUNEK S MLÝNKEM OPĚT NA VSETÍNĚ

Proč jste se rozhodl opustit v létě 2022 Vsetín?
Bahounek: Hlavní faktor byl trenér Holešova Kolenič, který nás oba zlákal. Další faktor, byla vzdálenost. Ten dojezd do Holešova je o něco kratší.
Mlýnek: Odešli jsme společně s Adamem. Jsme vzájemně spojení. Jednání, co zahájil on, tak já jsem se k němu přiblížil. On tu nabídku dostal z Holešova jako první, tak mě stáhl sebou.

Jak se zrodil Váš přesun do Holešova?
Bahounek: Byla tam vazba na trenéra. Nabídek sice bylo víc, ale řešil jsem jen setrvání na Vsetíně nebo odchod do Holešova.
Mlýnek: Jak jsem řekl, byla to jediná nabídka. Já bych ji z Holešova nedostal, kdyby nebylo Adama. On znal trenéra a vedení. On nabídl i mě a pak jsme došli k dohodě.

Jak byste ze svého pohled zhodnotil půlrok v divizní Holešově?
Bahounek: Určitě za mě nelituji toho půlroku. Poznal jsem nové lidi a nové spoluhráče a prostředí.
Mlýnek: Bylo to pro nás oba dva nové prostředí, kdy jsme museli v rychlém čase léta sžít s týmem. Troufnu si říct, že jsme jim pomohli nahnat body a oni mohou být víc v klidu. Oba strany to mohou hodnotit pozitivně bez ohledu na změnu trenéra v průběhu podzimu. Nový trenér Skácel přinesl nový impuls.

S jakými pocity jste nastupoval proti Vsetínu (0:0) a jak na ten zápas vzpomínáte?
Bahounek: Bylo to pro mě speciální. I když jsem na byl na Vsetíně jen půlroku, tak vztah jsem si ke klubu vypracoval. Přišlo mi to, že jsem tam byl déle. Cítil jsem se trošku pod tlakem, nechtěl jsem ten zápas prohrát. Speciální zápas byl i v tom, jak jsme se na Vsetíně v létě loučili.
Mlýnek: Pocity byly hrozné. Do tohoto zápasu se mi nějak moc nechtělo. Nastupoval jsem proti kamarádům, které jsem na Vsetíně předtím v super kabině potkal.

Jak se zrodil Váš návrat na Vsetín a našli jste staré známé prostředí?
Bahounek: Nějaké oťukávání proběhlo již po zápase Holešov – Vsetín s některými hráči Vsetína, ale ještě ne s vedením. Tři kola před koncem loňské divize mi zavolal pan Říha, požádal mě o schůzku. Následně jsem jednal s panem Juřicou. Cítil jsem zájem a nakonec dopadl návrat spolu s Mlyňasem. Kdybych nešel já, nešel by i on a naopak.
Mlýnek: Tentokrát naši situaci znal, že jsme vlastně dvojka. Když zláká jednoho, přijde druhý. V Holešově jednání o našem pokračování neproběhlo a oni se aktivně zajímali. Jeden telefon jedno sezení a bylo téměř hotovo.

Jde již vystihnout největší rozdíl mezi trenéry Mičegou a Vojvodíkem?
Bahounek: Trenéra poznáváme. Jeví se dobře. Trénink je připravený, je pokaždé jiný a baví nás to. Na podrobnější hodnocení je ještě čas. Já mám pocity dobré.
Mlýnek: Pan Vojvodík má každá trénink jiný. Jezdí s novým asistentem a každý trénink odsýpá. Před tréninkem řekne, co bude a pak na to na hřišti šlape. To se mi velmi líbí. Je to pestré a připravené.

Stal jste se kmenovým hráčem Vsetína. Chcete prorazit na Valašsku na delší čas?
Bahounek: Chci vydržet déle. Když jsem odcházel, tak jsme se panem Říhou domluvili, že kdykoliv bych se chtěl vrátit, tak mám dveře otevřené. Nikdo asi nečekal, že se vrátím tak brzy, ale jsem za to rád. Chci nějakou tu sezonu tady odehrát, pokud na to budu mít.
Mlýnek: Chceme na Vsetíně vydržet rozhodně déle. Jelikož se nám s Adamem před půlrokem ujal, cítíme dluh, a doufám, že to vydrží, co nejdéle.

Aktuální články

PŘEDSTAVUJEME SOUPEŘE: SFK ELKO HOLEŠOV

V devatenáctém kole odvetné časti divize skupiny „E“ zajíždějí vsetínští hráči do Holešova, kde se utkají se stále se lepšícím...

POZVÁNKA NA VALNOU HROMADU 8.4.2024

V pondělí 8.4.2024 proběhne od 17:00 v Kapka resortu další letošní valná hromada. Zváni jsou pochopitelně všichni členové spolku FC...

PRVNÍ VÝHERCE NOVÉHO DRESU FC FASTAV VSETÍN

Jak bylo slíbeno, v průběhu prvního zápasu byl vylosován z řad fanoušků (kteří si zakoupili vstupenku) výherce nového dresu FC Fastav...