Petr Říha a Martin Němec |

FILIP KONEČNÝ: "TRENÉR RADIM DOBEŠ MĚ NAUČIL DISCIPLÍNE, DAL MI MOTIVACI A OCHOTU NA SOBĚ ČÍM DÁL VÍCE PRACOVAT"

Přinášíme další z řady rozhovorů, které pro FC Vsetín děla reportér Martin Němec z Valašského fotbalu. Tentokráte si k mikrofonu pozval nejlepšího divizního střelce mladších dorostenců Filipa Konečného. Trenér Tomáš Drábek, zda se, z toho začal dělat  pěknout  tradici. Po loňském nej střelci Maximovi Kalabusovi je zde letos rozhovor s další vycházející hvězdou, Filipem Konečným (2006). Kdo bude příští rok ? :-)        


Kdy a kde jste začínal s fotbalem, jste z fotbalové rodiny? 
S fotbalem jsem začínal ve čtyřech letech na Juřince. Jsem z fotbalové rodiny - fotbal hráli moji bráchové a také moje sestra. 

Kterými kluby jste doposud prošel a jak jste se dostal do FC Vsetín? 
Zatím jsem prošel Juřinkou. S Juřinky jsme se přestehovali do Vsetína, kde jsem si šel s klukama zatrénovat a od té doby zde působím. 

Kteří trenéři Vás doposud vedli v FC Vsetín a co Vám nejvíce dali do Vašeho fotbalového rozvoje? 
Ze začátku psobení ve Vsetíně mě trénoval trenér Mikulenka. Následovali bratři Dobešové. Aktuálně mě vede trenér Drábek. Nejvíce mi v mém fotbalovém růstu dal Radim Dobeš, který mě naučil disciplíně, dal mi motivaci a ochotu na sobě čím dál více pracovat. 

Jaký jste typ útočníka. Popsal byste Vaši největší přednost a naopak slabinu? 
Jsem přímočarý typ útočníka. Mojí největší předností je rychlost a naopak mojí největší slabinou je udržet emoce. 

Dal jste na podzim 27 branek a jste nejlepším střelce kategorie U 17 moravské dorostenecké divize. Máte dvorního nahrávače. Jaký typ gólů jste dal nejčastěji? 
Nahrávače asi nemám, ale nejvíce se na mých vstřelených brankách podílel můj spoluhráč Giovanni Cabras. Nejčastěji se mi daří zakončit střelou po zemi k tyči. 

Které utkání se Vím nejvíce vydařilo? Kolik jste dal na podzim hattricků a chce kabina nějaké příspěvky za vstřelené branky? 
Nejvíce se mi povedlo utkání v Třinci, které jsme vyhráli 13:0. Dal jsem tripple hattrick a samotný hattrick jsem dal proti Havířovu. Kabina zatím o příspěvky za vstřelené branyk nežádá. 

Nastupujete i za kategorii U 19. V čem je pro Vás fotbal jiný ve vyšší věkové kategorii? 
Hlavní rozdíl tam vidím ve větším důrazu a rychlosti. 

Komu fandite na Mistrovství světa v Kataru a který profesionální útočník se Vám líbí? 
Fandil jsem Španělsku, které bohužel vypadlo. Nejvíce na MS se mi líbí hra Kyliana Mbappého. 

Máte nějaký fotbalový vzor? 
Je to Brazilský útočník Neymar. 

Jaký je Váš fotbalový cíl do budoucna? 
Asi jako každého hráče fotbalu, zahrát si v dresu České republiky a samozřejmě vyhrát s FC Vsetín divizní soutěž!!

Aktuální články

PŘEDSTAVUJEME SOUPEŘE: SFK ELKO HOLEŠOV

V devatenáctém kole odvetné časti divize skupiny „E“ zajíždějí vsetínští hráči do Holešova, kde se utkají se stále se lepšícím...

POZVÁNKA NA VALNOU HROMADU 8.4.2024

V pondělí 8.4.2024 proběhne od 17:00 v Kapka resortu další letošní valná hromada. Zváni jsou pochopitelně všichni členové spolku FC...

PRVNÍ VÝHERCE NOVÉHO DRESU FC FASTAV VSETÍN

Jak bylo slíbeno, v průběhu prvního zápasu byl vylosován z řad fanoušků (kteří si zakoupili vstupenku) výherce nového dresu FC Fastav...