Martin Němec (www.valasskyfotbal.com) |

TRENÉR FC VSETÍN U19 ROMAN DOBEŠ VIDÍ MNOHO BUDOUCÍCH ADEPTŮ NA DIVIZNÍ DRES MUŽŮ

Jak hodnotíte podzimní 7. místo? 
V silách a možnostech týmu bylo i lepší umístění, ale limituje nás kvalitnější koncovka.

Jaké největší klady a zápory Vám odkryly podzimní výkony všech hráčů? 
Největším kladem 90% hráčů v U19 je jejich pracovitost a snaha. Nedostatkem je úzký kádr.

Je vás nejlepší podzimní střelec Martin Zbranek již připraven se poprat o místo v divizním áčku? 
Před sezonou to tak mohlo vypadat, ale vinou zranění a dalším koníčkům měl malou herní praxi, což se odrazilo v jeho herní pohodě. 

Kteří hráči kromě Durmona a Zbranka by se mohli v zimní přípravě přiblížit posléze větším minutám v týmu mužů? 
Pokud bude kouč Vojvodík potřebovat, tak určitě Karlík a Řezníček, to jsou hráči se správným charakterem, které zatím limituje subtilní postava, ale během 2-3 let určitě zesílí ( rodinné předpoklady mají ).
 
Kteří hráči Vám vykrystalizovali podzimní osu týmu? 
Durmon, Karlík, Řezníček, Miklaš, Šmarda, Di Maio. 

Stavěl jste i hráče, kteří věkově ještě patří do kategorie U 17 v U 19 získávají zkušenosti? 
Ano, bez nich bychom podzim ( z důvodu zranění ) ani nebyli schopni odehrát. Pravidelně za nás hráli Milkaš, Leckéši a Ptáček, čímž jsme bohužel výrazně vzali sílu naší U17. Bylo však několik zápasů, kde museli ještě pomoci další: Konečný, Cabras, Švagera O, Drábek a Filgas.

Jak máte poskládaný tým vzhledem k tomu, kolik je hráčů přímo vsetínských a kolik přišlo z okolních klubů a mohou se po konci dorostenecké kategorie vracet do svých mateřských klubů? 
Letošní dorost je postaven na hráčích, kteří zde začali ( případně přišli z okolních klubů ) již v přípravkách a prošli určitým procesem, díky kterému se po mnoha letech nemusíme strachovat, že se v divizi nezachráníme. Osobně si myslím, že v následujících pěti letech všichni kluci, kteří budou v dorostu končit, budou mít výkonnost, aby se v letní přípravě mohli poprat o místo v áčku mužů. Záležet bude jen na jejich ochotě.

Jakou plánujete zimní přípravu? Budete se měřit s týmy dospělých v přípravných zápasech? 
Trénujeme do 15.12. a příprava začne již 3.1. V plánu jsou utkání s muži Lidečka a Horní Lidče. S dorostem Poruby, Baťova, Starého Města a slovenského Kysúckého Nového Mesta. 

Jaký cíl budete mít pro umístění na konci sezony? 

Přál bych si, abychom výrazně zvýšili procentuální úspěšnosti v šancích, což by klukům zvýšilo radost ze hry a současně bylo odměnou za jejich nadšení a dobrý přístup k fotbalu.

Aktuální články

DOROSTENECKÉ TÝMY ŠLAPOU, OBA TÝMY PORAZILY VRSTEVNÍKY Z VALAŠSKÉHO MEZIŘÍČÍ

Vzhledem k velmi nefotbalovému počasí o víkendu jsme po dohodě s Valaškým Meziříčím přehodili oba zápasy dorosteneckých týmů na...

VÝHERCE DRESU VYLOSOVAL ONDRA STRACHOŇ

Sobotního výherce vsetínského dresu vylosoval spolu s naší půvabnou Eliškou Ondra Strachoň, který nemohl nastoupit do zápasu. Viz...

ROLI FAVORITA NESPLNILI

FC Fastav Vsetín – 1. FC Viktorie Přerov 3:3 (1:1)Před výkopem poměrně jednoduchá záležitost se proměnila ve fotbalový horror. S...