Petr Říha a Tomáš Drábek |

SKVĚLÉ VÝKONY STARŠÍCH I MLADŠÍCH DOROSTENCŮ

V letošní sezoně nám dělají radost oba naše divizní týmy dorostenců. Starší dorostenci přezimují na šestém místě divize, mladší na osmém. V měsící listopadu starším borcům uteklo pár bodíků mezi prsty vinou zbytečně vyrobené penalty v poslední sekundě domácího zápasu proti Přerovu, či vinou velké marodky, v posledním zápase v Třinci. Zato mladší dorostenci pod drábem Drábkem rozsekali poslední tři soupeře úctyhodným skóre 31:3 a plným listopadovým  bodovým ziskem podtrhli  skvělé výkony obou týmů v průběhu celé podzimní části letošní sezony. 
Oba týmy jistil ke konci sezony brankař Antonín Ptáček, poté co se zranili další gólmani dorostu. Svými výkony si Tonda vysloužil dokonce pozvánku do týmu mužů, k sobotnímu prátelskému uktání proti Zlínu U19, na Vršavě.

Informace  k celému dění naší mládeže najdete na dobře známé adrese: na www.fcvsetín-mladez.cz
K poslednímu utkání mladších dorostěnců v Třinci Trenér Tomáš Drábek : 

TONDA JE BOREC A NEJVYTÍŽENĚJŠÍ GOLMAN NA SVĚTĚ A DNES I S NULOU.
Hned v úvodu vysvětlím výše uvedené. Tonda se stal nedílnou součástí nejen kmenového týmu U17, ale odchytal také utkání U19. Což v součtu dělá neskutečnou minutáž za podzim 2022. Proto mu nejen trenér U19 Roman děkuje v jeho článku, ale i já a celý tým U17 jsou rádi, že to Tonda všechno zvládl se ctí, bez zranění a s nulou v posledním utkání v Třinci. Prostě je to BOREC.

A teď už k samotnému utkání v ocelářském městě Třinci. Mrazivé ráno a čekání po cestě luxusním autobusem na poslední utkání, které zahajujeme až ve 12:45 hodin, se táhlo dlouho a nervozita byla na všech viditelná. Ve hře je posun v tabulce o jednu příčku výše a také můj vyhlášený cíl pro poslední 3 utkání, za který mají kluci slíbenou odměnu. Musím podotknout, že se nám konečně vykrystalizovala optimální sestava podzimu, jenž se nezměnila od utkání ve Vítkovicích. Kluci se na jednotlivých postech našli a já jsem měl možnost měnit i rozestavení od 4-4-2, 4-3-3, 3-4-3 a 3-3-4. Z toho plyne i univerzálnost hráčů základní sestavy podzimu. Od Třince jsem očekával dominanci od samotného začátku utkání. My jsme přežili po vlažném úvodu dvě vyložené šance soupeře a pak od 7 minuty nebylo na hřišti soupeře. Ne proto, že by se soupeř vzdal, či snad utkání zabalil, ale naše hra snesla ta nejpřísnější kritéria pro danou kategorii a danou soutěž. Byť je v zápise uveden devítigólový střelec Fija, tak na triple hattrick bohužel nedosáhl. Dal "jen osm gólu", ale panečku i to je na mistrovské utkání divizní soutěže mladšího dorostu proti Třinci velký počin. Dnes padaly opravdu moc pěkné góly po nádherných kombinačních a individuálních akcích, prostě dnes Třinec na nás neměl. Třinečtí kluci neměli svůj den a působili unaveně a bez motivace, ale odmakali to a nevzdali to. Za to jim patří náš dík a pochvala. My jsme to zažili proti Hranicím. Jak my tak oni na to musí hodně rychle zapomenout.

Chci se ctí a pokorou konstatovat, že to dneska byla parádní tečka za podzimní částí divizní sezóny mladšího dorostu. Nicméně pro nás se nic nemění a my jedeme dále v tréninkovém procesu, který se nezastaví ani po posledním utkání. Vždyť začínáme už 12. března 2023 v Uničově.

FK FOTBAL TŘINEC - FC VSETÍN 0:13
Sestava: Cabras, Dronek, Drábek, Filák, Filgas A., Filgas P., Konečný, Kročil, Leckéši, Miklaš, Palát, Ptáček, Sedlák, Švagera, Zbranek, Zicha.
Góly: 8 x Konečný, 1 × Miklaš, 1 × Filgas P., 1 × Leckéši, 1 × Palát, 1 x Švagera.
   


Aktuální články

LOSOVÁNÍ O NOVÝ DRES FC FASTAV VSETÍN

Pokračujeme i dnes v losování o nový dres FC Fastav Vsetín. Při všech domácích zápasech na Tyršovce budou zakoupené vstupenky...

VYUŽITÍ DRUHÉ TRAVNATÉ PLOCHY - LHOTA U VSETÍNA

„Můžeme s radostí oznámit dobrou zprávu, co se týče většího tréninkového působení na přírodní trávě. Není žádným velkým...

PŘEDSTAVUJEME SOUPEŘE : 1.FC VIKTORIE PŘEROV

V utkání dvaadvacátého kola přivítají vsetínští fotbalisté nebojácné, houževnaté a především velmi perspektivní mužstvo 1. FC...