Petr Říha |

VÍKEND NA TYRŠOVCE PLNÝ REMÍZ

Všechna tři mistrovská utkání hraná o víkendu skončila remízami. Nedá se však říct ani o jednom zápase, že by se na hřišti odehrávala nějaká nuda. Deset gólů, pět červených karet a dokonce i málo vídaný krásný gól hostujcího gólmana v 90. minutě, který bohužel sebral vítězství starším dorostencům v zápase proti Prostějovu.
K zápasu mužů proti Šterberku se vrací v reportáži Jirka Kořínek. Zápasy obou týmů dorostenců proti Prostějovu komentují  trenéři Dobeš a Drábek. (www.fcvsetin-mladez.cz) 


Trenér Roman Dobeš ke starším dorostencům :
GOLMAN HOSTŮ TREFIL BOD
"Za krásného počasí se hrál na Tyršovce velmi dobrý fotbal. Našim hráčům patřil první poločas. Soupeře jsme přehráli na šance, drtivě na rohy ( snad 10 : 3 ), ale branku jsme dali jen jednu, když byl po krásné akci faulován Kuba Kusák a Martin Zbranek penaltu s přehledem proměnil.
Prvních 20.min půle druhé byli hosté aktivnější, ale pouze po dvacítku. V 71. min se po standardce Dana DiMaia krásně hlavou trefil Mira Miklaš. Kluci se snažili dát třetí branku a příležitostí bylo snad pět, ale pojistka nepřišla. Hosté to sympaticky nezabalili, za což byli odměněni štastnou tečí po střele z dvaceti metrů na niž už Tonda nemohl dosáhnou. V 88.min přišel klíčový okamžik, když nám sudí odepřel jasnou penaltu na Adama Švageru... Pak jsme vytvořili roh z kategorie zbytečných a šťastný odraz míče vyplaval k brankáři Bašnému, který to trefil krásně.
My jsme si v celém zápase vytvořili více šancí než Prostějov, ale hosté měli větší počet hráčů s buldočí povahou, to jim pomohlo zdánlivě prohraný zápas srovnat."


FC VSETÍN - 1.FC PROSTĚJOV   2:2 ( 1:0 )
GOLY : 17.ZBRANEK, 71.MIKLAŠ HOSTÉ : 78. KARAFIÁT, 90+1 BAŠNÝ .

SESTAVA : PTÁČEK, DOBEŠ, ŘEZNÍČEK, MIKLAŠ ( 78. FILIP ), ŠMARDA ( 46. FILGAS ), DIMAIO ( 86. ŠVAGERA A ), LECKÉŠI, DURMON, KARLÍK, ZBRANEK, KUSÁK.

---------------------------------------------------------

Trenér Tomáš Drábek k mladší dorostencům :

"Na parádně připravené Tyršovce jsme přivítali tabulkové sousedy z Prostějova. I přesto, že jsme soupeři darovali 1. gól po našich dvou tutovkách , herně jsme v 1. poločase soupeře mačkali a hráli jsme lépe až do 32 minuty, kdy jsme už vedli 2:1. Přichází nešťastné uklouznutí a podražené soupeře před dvackou, za což jsme vyfasovali 1. červenou v tomto velmi těžkém utkání z pohledu mentálního nastavení hráčů. Poločas dotahujeme i v deseti do kabin vítězně. Na začátku 2. poločasu přichází 2. červená za poznámku k pomeznímu rozhodčímu. Takže jdeme do devíti. Ke vší smůle se nám zranil ještě Giovanni. Střídáme a jdeme dál, ale ztráta hráčů je citelná. Ovšem my máme silnou lavičku ;-) a to, jak se k tomu postavili všichni hráči v čele s Ondrou, tak za to jim patří můj velký dík, neboť se to na nás hrnulo ze všech stran. Ustáli jsme nejhorší. V této pasáži nám soupeř svou nedisciplinovaností umožnuje držet s ním stále krok a to i s osmi hráči v poli. Koušeme je naší obětavostí a herní chytrostí. Opravdu smekám klobouk před hráči, že ze sebe vymačkali vše co šlo a i za stavu 2:3 to nevzdali. Proto přichází zasloužená odměna a třešinka na dortu v podobě gólu v 90. minutě. Dnes jste si za svůj výkon o tento gól řekli a emoce tryskaly z Vás, ale i ze mě, plnými doušky. To byl závěr jak z filmu. Ano tato remíza je velmi důležitá pro celý tento tým, jak z pohledu vnitřního nastavení této party, tak z pohledu spravedlnosti, protože jsme dnes šahali po bodech třech a ne jednom, ale to je jiná písnička. Pevně věřím, že si dnes všichni hráči uvědomují jak pozitiva, tak negativa, jenž plynuly i z naší disciplinovanosti, resp. nedisciplinovanosti."

FC Vsetín - 1. FC Prostějov  3:3 (2:1)
Sestava: Cabras, Dronek, Drábek, Filák, Filgas, Chromík, Jašek, Konečný, Kročil, Palát, Ptáček, Švagera, Zbranek, Zezula, Zicha.
Góly: 1 × Konečný, 1 × Cabras, 1 × Jašek.    

Aktuální články

DOROSTENECKÉ TÝMY ŠLAPOU, OBA TÝMY PORAZILY VRSTEVNÍKY Z VALAŠSKÉHO MEZIŘÍČÍ

Vzhledem k velmi nefotbalovému počasí o víkendu jsme po dohodě s Valaškým Meziříčím přehodili oba zápasy dorosteneckých týmů na...

VÝHERCE DRESU VYLOSOVAL ONDRA STRACHOŇ

Sobotního výherce vsetínského dresu vylosoval spolu s naší půvabnou Eliškou Ondra Strachoň, který nemohl nastoupit do zápasu. Viz...

ROLI FAVORITA NESPLNILI

FC Fastav Vsetín – 1. FC Viktorie Přerov 3:3 (1:1)Před výkopem poměrně jednoduchá záležitost se proměnila ve fotbalový horror. S...