Jiří Kořínek |

PŘEDSTAVUJEME SOUPEŘE : 1.FC VIKTORIA PŘEROV

V pořadí čtvrtém utkání vsetínských fotbalistů na domácí půdě bude poměrně silný a perspektivní tým 1. FC Viktorie Přerov.
Přerovská kopaná má již více než stoletou tradici. Je největším klubem v okresu, ve kterém se pravidelně, podobně jako ve vsetínském fotbale, připravuje přibližně tři sta malých a velkých sportovců. Fotbal v Přerově zažil stejně, jak je tomu i v jiných oblastech života, chvíle slávy, ale také okamžiky, které by rád ze svého archívu vymazal. Stovky a tisíce hráčů se podílely na tomto dění v nejmasovějším sportu u nás.
Velmi krušným obdobím byl konec posledního desetiletí minulého století. Přerovský fotbal vyklidil v mužském podání nabyté pozice, čehož samozřejmě využila další sportovní odvětví provozována ve městě. První desetiletí nového tisíciletí bylo ve znamení rozpadu sil do několika klubů, které mezi sebou soupeřily o pozice. Každý si utrhnul svůj kousek, ale konečný efekt by se dal označit známkou dostatečný.
Bezpochyby nejvýznamnějším krokem je skutečnost, že si na začátku roku 2011 sedli k jednacímu stolu zástupci 1. FC Přerov a Viktorie Přerov. Výsledkem je sloučení obou klubů pod společným názvem 1. FC Viktorie Přerov o. s. Spojení dvou nejvýznamnějších klubů ve městě však znamenalo vítězství v bitvě, nikoliv však ve fotbalové válce. Ta obsahuje spoustu každodenních sporů, zejména v té oblasti mimosportovní.
V posledních letech si klub po sportovní stránce udržuje laťku hodně vysoko. Zachována je pro region divizní účast mužů. Vždyť v nedávné minulosti byl klub na pokraji krachu a v činnosti měl pouze mládežnické celky. Kategorie dospělých působí a v budoucnosti bude zřejmě působit v oblasti výkonnostní, tedy neprofesionální kopané.
Velkou přízeň klubu zachovává generální sponzor, bez něhož si svou činnost nedovede vůbec představit. Není jím nikdo jiný, než statutární město Přerov!!! Mezi další mecenáše patří též Pivovar ZUBR Přerov a.s., Olomoucký kraj a mnoho dalších, kteří pravidelně sahají do svých finančních zdrojů proto, aby přerovskému fotbalu co nejvíce pomohli....

....Ale zpět k prvnímu mužstvu. Během letní přestávky došlo v kádru k výrazným změnám.
Do Prostějova se vrátil brankář Vova Krynskij, do třetiligových Hranic přestoupil Adam Dittmer, Jan Béňa a další hráči poté do nižších soutěží. Naopak velkou posilou je na brankářském postu Ondřej Kolenko, přicházející z FC Hlučín, stejně jako obránce Jakub Kocur. Záložní formaci obohatil Pavel Šišlák z Ústí u Hranic, jehož mateřským klubem jsou SK Hranice. Jedinou přicházející zahraniční akvizicí je Marko Kunka ze slovenského klubu FK Senica. Tým taktéž získal obávaného střelce Davida Kašpárka, odchovance KMK Přerov a hráče Sigmy Olomouc, přestoupivšího z HFK Olomouc.
Mužstvo vede i nadále velmi zkušený a náročný trenér David Rojka, který chce navázat na loňskou úspěšnou sezonu. V roli asistenta má dlouholetou oporu týmu a hráčskou ikonu Petra Bogdáně.
V minulém ročníku se přerovský celek umístil na výborném druhém místě s celkovým počtem 56 bodů (bilance: 17 – 5 – 4, skóre 75 : 26 !!).
Tým Přerova, i když nezačal nejlépe, si stanovil vysoký cíl, a to je bojovat o postup, anebo se pohybovat alespoň v nejvyšších patrech divizní tabulky.

V loňské sezóně bylo mužstvo přerovských viktoriánů v měření sil se vsetínským celkem stoprocentně úspěšné, neboť v prvním utkání ve Vsetíně vyhrálo vysoko 5 : 0, v jarní odvetě na domácím stadionu rovněž zvítězilo v poměru 3 : 0. Věříme, že tuto velmi nepříznivou bilanci tentokrát vsetínští fotbalisté alespoň částečně poopraví.
K tahounům současného kádru patří již shora vzpomínaní Ondřej Kolenko, David Kašpárek, dále Martin Repček, Daniel Řezník a Petr Mirvald.

Aktuální články

DOROSTENECKÉ TÝMY ŠLAPOU, OBA TÝMY PORAZILY VRSTEVNÍKY Z VALAŠSKÉHO MEZIŘÍČÍ

Vzhledem k velmi nefotbalovému počasí o víkendu jsme po dohodě s Valaškým Meziříčím přehodili oba zápasy dorosteneckých týmů na...

VÝHERCE DRESU VYLOSOVAL ONDRA STRACHOŇ

Sobotního výherce vsetínského dresu vylosoval spolu s naší půvabnou Eliškou Ondra Strachoň, který nemohl nastoupit do zápasu. Viz...

ROLI FAVORITA NESPLNILI

FC Fastav Vsetín – 1. FC Viktorie Přerov 3:3 (1:1)Před výkopem poměrně jednoduchá záležitost se proměnila ve fotbalový horror. S...