Jiří Kořínek |

PŘEDSTAVUJEME PRVNÍHO LETOŠNÍHO SOUPEŘE TJ SKAŠTICE

Prvním soupeřem našich hráčů je mužstvo TJ Skaštice, jehož vizitku se vám pokusíme přiblížit.

Historie fotbalu ve Skašticích se datuje kolem roku 1960, ve kterém se zde hrála pouze přátelská utkání a různě pořádané turnaje. Organizovaně se začal hrát fotbal jako takový od roku 1983, kdy měl klub pouze mužstvo starších žáků!! Teprve v roce 1987 byl založen tým dospělých.
Začátky nebyly nikterak lehké, ba dokonce se dá říci, že hodně těžké. Řada místních hráčů působila v okolních vesnicích, anebo ve vyšších soutěžích. Postupem času se však vrátili do Skaštic a v roce 1993 klub pod vedením trenéra Ivo Frýdla, tehdejšího hráče Hanácké Slavie Kroměříž, slavil postup do okresního přeboru. V roce 1999 však mužstvo sestoupilo do nejnižší soutěže, a zpět do okresního přeboru se vrátilo po čtyřech letech. Poté nastal prudký vzestup, neboť tým postupně úspěšné proplouval soutěžemi od 1. B třídy až po krajský přebor. Vrcholem se stala sezóna 2018/2019, kdy skaštický soubor vybojoval historický postup do divize. Od ročníku 2019/2020 je jejím stálý účastníkem.

Majitelem areálu i fotbalového hřiště je Obecní úřad ve Skašticích, díky jehož výrazné pomoci se fotbal v obci, který je zde sportem číslo jedna, zdárně rozvíjí.

Současné mužstvo dospělých se podařilo doplnit řadou velmi kvalitních hráčů, kteří v dřívějších letech působili ve vrcholovém fotbalu. Jako namátkou vyjmenujme ostrostřelce Zdeňka Konečníka, hrajícího v prvoligové Tescomě Zlín a Lukáše Motala, jenž startoval v dorosteneckém věku rovněž v zlínské Tescomě a navíc byl úspěšným mládežnickým reprezentantem v kategorii U 18.
Mužstvo Skaštic v minulé sezóně skončilo na velmi hezkém šestém místě, těsně za naším týmem, když získalo 37 bodů ( bilance: 10 – 7 – 9 při celkovém skóre 46 : 49 ).

Ještě v živé paměti je krutá jarní porážka v poměru 2 : 7, kterou tým z Hané uštědřil vsetínskému celku. Věřme, že se Valaši z této vysoké prohry náležitě poučili a předvedou výkon, za který se nebudou stydět.

Aktuální články

DOROSTENECKÉ TÝMY ŠLAPOU, OBA TÝMY PORAZILY VRSTEVNÍKY Z VALAŠSKÉHO MEZIŘÍČÍ

Vzhledem k velmi nefotbalovému počasí o víkendu jsme po dohodě s Valaškým Meziříčím přehodili oba zápasy dorosteneckých týmů na...

VÝHERCE DRESU VYLOSOVAL ONDRA STRACHOŇ

Sobotního výherce vsetínského dresu vylosoval spolu s naší půvabnou Eliškou Ondra Strachoň, který nemohl nastoupit do zápasu. Viz...

ROLI FAVORITA NESPLNILI

FC Fastav Vsetín – 1. FC Viktorie Přerov 3:3 (1:1)Před výkopem poměrně jednoduchá záležitost se proměnila ve fotbalový horror. S...