Petr Říha |

PROBĚHLA VALNÁ HROMADA FC VSETÍN

V pondělí 27.června proběhla řádná valná hromada zapsaného spolku  FC Vsetín. Na programu bylo zákonné odsouhlasení účetních uzávěrek za rok 2021. Jeden z bodů valné hromady byl i rozbor rozpočtu na rok 2022. A také diskuze nad stavem sportu v době pocovidové. Naštěstí covid neměl za důsledek žádného závažného odlivu sportujícíh dětí. Víme, že v jednom či dvou ročnících bychom chtěli početně posílit sestavu a pracujeme na tom.
 
Do toho všeho se však nově od března vložila i nelehká situace kolem evropské války na Ukrajině. Bylo by bláhové se domnívat, že tak jak se tato situace dotýká každého z nás, všech domácností, každé firmy ve kterých pracujeme, kterou řídíme, že by se nedotýkala sportu. Dotýká. A to velmi nepříjemně. Dotýká se nejen našeho spolku ale celkého, nejen amatérského, sportu. Všech sportů.  
Přítomným členům valné hromady FC Vsetín předseda výkonného výboru nastínil situaci  do blízké budoucnosti a nebylo to povídání vyloženě příjemné a kdovíjak pozitivní. Již v letošním roce vzrostly náklady na energie a pronájmy o statisíce!! Naprosto neplánovaně a nekontrolovaně letí vzhůru i cena za dopravy k mistrovským zápasům. A zvyšují se další náklady.
Největším sponzorem FC Vsetín jsou rodiče dětí, kteří platí nemalé měsíční příspěvky a určitě nechceme jít cestou zvyšování těchto částek, protože jsme si vědomi, že každá domácnost má rozpočet napjatější. Nehceme aby se stal fotbal a sport celkově pro rodiny luxusem, který se rozhodne omezovat.
Čeká nás nelehké vyjednávání o dotacích na příští rok a je zde realná obava, že náklady nám i nadále dramaticky porostou a mohou se dostat za hranu.
Letošní rozpočet je nejvyšsí v dějinách FC Vsetín! Ze všech těchto důvodů byl na valné hromadě odsouhlasen návrh, aby se další valná hromada spolku konala již v březnu příštího roku. V době, kdy  bude jasněji o dotační podpoře spolku na kalendářní rok 2023. Na druhou stranu bude patrně jasněji do jakých výšin se dostanou ceny energií, pronájmů a dopravy. A v březnu bude čas na to zvážit různé možnosti kam, do kterých soutěží, se případně přihlásit, poté co budou snad již známá mnohá dnes zatím neznámá čísla. FC Vsetín je jedenáct týmů. A bude třeba důsledně počítat a každou korunu dvakrát obracet v ruce. To děláme již nyní.
Věříme, že období, které nás čeká nějakým způsobem zvládneme ale jako řádní hospodáři (podle zákona) musíme mít na paměti i případné černé scénáře a včas proti nim zasáhnout. Doba je a ještě bude nelehká.

Nyní se již pilně pracuje na všech frontách v FC Vsetín na sezoně nadcházející a brzo budeme sázet nové informace.

Aktuální články

DOROSTENECKÉ TÝMY ŠLAPOU, OBA TÝMY PORAZILY VRSTEVNÍKY Z VALAŠSKÉHO MEZIŘÍČÍ

Vzhledem k velmi nefotbalovému počasí o víkendu jsme po dohodě s Valaškým Meziříčím přehodili oba zápasy dorosteneckých týmů na...

VÝHERCE DRESU VYLOSOVAL ONDRA STRACHOŇ

Sobotního výherce vsetínského dresu vylosoval spolu s naší půvabnou Eliškou Ondra Strachoň, který nemohl nastoupit do zápasu. Viz...

ROLI FAVORITA NESPLNILI

FC Fastav Vsetín – 1. FC Viktorie Přerov 3:3 (1:1)Před výkopem poměrně jednoduchá záležitost se proměnila ve fotbalový horror. S...