Radek Štohl (Valašský deník) |

KRÁSNÝ GÓL Z PŘÍMÁKU I ŘADA ŠANCÍ. VSETÍN V DERBY PŘEHRÁL VALMEZ

Tři body zůstaly na domácí půdě. Fotbalisté Vsetína v sobotním odpoledním derby porazili Valašské Meziříčí 2:0, o branky se postarali Mydlář a Bahounek, který se prosadil krásnou střelou z přímého kopu. 

„Kluky celý týden mrzel zkrat ze Skaštic. Teď odehráli druhý domácí vynikající zápas v řadě, slušný výkon předvedli i s Hranicemi či v Přerově. Vyhráli jsme zaslouženě, klidně to mohlo být 5:0. Soupeř hrozil jen ze standardních situací. V podstatě neměl šanci,“ mnul si ruce po závěrečném hvizdu hlavní kouč domácího mančaftu Miroslav Mičega.

„Výsledek je spravedlivý, domácí vyhráli zaslouženě. V některých fázích, hlavně v prvním poločase, jsme měli více ze hry. Nevytvořili jsme si ale šanci. Soupeř nás naopak hned ze začátku potrestal. Pak tam měl další příležitosti,“ všiml si lodivod lavičky Valašského Meziříčí Pavel Hajný.

Skóre utkání bylo otevřeno už ve třetí minutě, po úniku Geržy se prosadil Mydlář. Na další gól se čekalo dalších 68 minut. „Byl jsem z toho nervózní, mohlo být vyrovnáno ze standardky nebo jiné chyby. Kluci by si to nezasloužili. Bahy (Adam Bahounek – pozn. red.) to naštěstí trefil na 2:0,“ poukázal Mičega na pohledné zakončení přímého kopu někdejšího hráče Otrokovic. „Trefil to opravdu krásně,“ chválil rovněž Hajný.

Bahounek přitom předtím ve druhém poločase měl dvě solidní příležitosti. Dalo by se říci tutovky. „Kdyby nedal gól, tak ho snad vyhodím,“ smál se Miroslav Mičega. „Zahrál skvělé utkání, nevyužité šance ho mrzely. Byl naštvaný. O to větší pak měl radost,“ těšilo dobře naladěného Mičegu.

Hostující kouč naopak neskrýval rozčarování. „Pro mě je to obrovské zklamání. Naši hráči si moc nevěřili, což zcela nechápu. Poslední zápasy můžeme hrát úplně v klidu, naopak předvádíme špatné výkony, jsme zakřiknutí – ať už se Slavičínem, nebo nyní. Kluci si s prominutím můžou jít zahrát, nemáme žádné starosti se sestupem. Jestli budeme čtvrtí nebo pátí není žádný rozdíl,“ uvědomuje si Pavel Hajný.


Aktuální články

PŘEDSTAVUJEME SOUPEŘE: SFK ELKO HOLEŠOV

V devatenáctém kole odvetné časti divize skupiny „E“ zajíždějí vsetínští hráči do Holešova, kde se utkají se stále se lepšícím...

POZVÁNKA NA VALNOU HROMADU 8.4.2024

V pondělí 8.4.2024 proběhne od 17:00 v Kapka resortu další letošní valná hromada. Zváni jsou pochopitelně všichni členové spolku FC...

PRVNÍ VÝHERCE NOVÉHO DRESU FC FASTAV VSETÍN

Jak bylo slíbeno, v průběhu prvního zápasu byl vylosován z řad fanoušků (kteří si zakoupili vstupenku) výherce nového dresu FC Fastav...