Petr Říha |

FK ŠUMPERK - DOHRÁVKA VE STŘEDU OD 16:00

Ve středu 20.4.2022 je na programu dohrávka odloženého utkání proti FK Šumperk. Hlavní sudí, pan Radek Novák, zahájí utkání v  16:00.

Zajímavé předzápasové povídání má na svém webu náš zítřejší soupeř. Snad se nebude šikovný autor zlobit, že rožšíříme jeho článek i k nám na stránky : 

SOUVOJ  NEPOŘAŽENÝCH :
Oba týmy zatím prožívají poměrně úspěšné jaro. Šumperský tým má na kontě dvě vítězství a jednu remízu, bilance Vsetína je opačná – jedna výhra (2:0 se Všechovicemi doma v minulém kole) a dvě remízy. Na úvod jara Vsetín remizoval 1:1 na půdě olomouckého HFK, poté 0:0 na hřišti Strání. A zatímco v našich třech zápasech padlo 12 branek, tak v těch hraných týmem FC Vsetín pak jen čtyři.

Vůbec dlouhodobě patřil vsetínský klub k těm, v jehož zápasech moc gólů nepadalo. Zarputilá obrana Valachů slavila často úspěchy, čehož se naopak snažil využít útok. Tomu poté mnohdy stačil k tříbodovému zisku jediný gól. Letos na podzim byla situace o poznání jiná. Vlastně jen v Šumperku padl v utkání FC Vsetín jen jeden gól, díky němu náš tým vyhrál 1:0. O výhře rozhodl v 79. minutě Martin Malacka, v tuto chvíli již hráč Hodonína. Další jednogólový zápas odehrál Vsetín znovu až v posledním podzimním kole na půdě Strání, kde vyhrál 1:0.

Na jaře se tedy oba týmy potýkají s dobrou formou a bude zajímavé sledovat, zda se šumperskému celku podaří ve Vsetíně překvapit. A z horké půdy aktuálně pátého týmu tabulky odvést nějaké body. Potenciál na to určitě svěřenci dua Opravil – Křepelka mají.

Silný kádr FC Vsetín plný hráčských individualit
Vsetínský kádr se během let vykrystalizoval v kvalitní soupisku hráčů. Oporou je určitě velezkušený brankář Jakub Eliáš, navíc odchovanec klubu. Ten v minulosti působil v organizaci Baníku či chytal i druhou ligu za Fulnek. Letos má na kontě již 16 zápasů a patří k pilířům sestavy. To samé se dá říci i o Patriku Geržovi, byť ten je věkově o generaci mladší hráč. Dvaadvacetiletý záložník působil pro změnu v akademii zlínského Fastavu, ale v roce 2019 hráč, který může pokrývat i post obránce, vzal ze Zlína roha. Domů, do Vsetína.
Druhý největší počet odehraných minut po brankáři Eliášovi má pak Vladimír Surovec. I on obkroužil region ze Vsetína přes Zlín a další kluby zpět domů. A zkušeností má na rozdávání. Naopak o góly se Vsetínští vesměs rovnoměrně dělí. Žádný vyložený kanonýr v týmu není. Dva hráči vstřelili šest branek, jedním z nich je již zmiňovaný Patrik Gerža. Ten druhý, na kterého si budou muset šumperští zadáci dávat bacha, je Jan Stuchlík. I on má za sebou fotbalové mládí ve věhlasné akademii ostravského Baníku. A přes Zlín pak v roce 2017 zamířil do Vsetína. Příchod kvalitního ofenzivního hráče tehdy vyvolal ohlas, zvlášť když Stuchlík po pár dnech sundal dvěma góly tehdejšího lídra soutěže, rezervu Opavy.

Trenér Miroslav Mičega má tedy k ruce zkušený kádr. A ačkoliv již padla zmínka, že Valaši na jaře ještě neprohráli, tak to poslední utkání, první jarní výhru proti Všechovicím, pak vsetínský lodivod komentoval s mírným rozladěním. „Dnes prohrálo lepší mužstvo. Soupeř byl v prvním poločase lepší. Nás ve třech velkých možnostech soupeře podržel brankář Eliáš. Ve druhém poločase jsme se zvedli a převzali jsme iniciativu. Vypracovali jsme si tři šance. Celkově ale musím říct, že se k nám přiklonilo štěstí. Hra se mi nelíbila, s výsledkem musím být spokojený,“ prozradil pro vsetínský web.

Urputné boje skromné na góly
Poslední čtyři zápasy mezi FK Šumperk a FC Vsetín branek moc nenabídly. Vlastně jen tři. Ten poslední hraný před touto sérií gólově chudých zápasů naopak nabídl hned čtyři branky. Tehdy náš celek doma uhrál s Valachy remízu 2:2. V odvetě ale uspěl nejtěsnějším poměrem 1:0 Vsetín. Stejný výsledek nabídl i duel hraný v Šumperku na podzim sezóny 2019/2020, kdy se jarní odveta pak nehrála. A na podzim 2020 se pak oba celky rozešly dokonce bezbrankovou remízou 0:0.

Aktuální články

VYUŽITÍ DRUHÉ TRAVNATÉ PLOCHY - LHOTA U VSETÍNA

„Můžeme s radostí oznámit dobrou zprávu, co se týče většího tréninkového působení na přírodní trávě. Není žádným velkým...

PŘEDSTAVUJEME SOUPEŘE : 1.FC VIKTORIE PŘEROV

V utkání dvaadvacátého kola přivítají vsetínští fotbalisté nebojácné, houževnaté a především velmi perspektivní mužstvo 1. FC...

Z DALEKÉHO SEVERU PŘIVÁŽEJÍ REKORDNÍ VÍTĚZSTVÍ

FK Šternberk – FC Fastav Vsetín 1:5 (1:3)K utkání jedenadvacátého kola zajížděli vsetínští hráči do Šternberku k celku, který je...