Martin Němec (www.valasskyfotbal.com) |

VELKÝ ROZHOROV S MARTINEM ZBRANKEM, ČLENEM VÝKONNÉHO VÝBORU A TRENÉREM FC VSETÍN - 2. část

Jako trenér se chcete v budoucnu zaměřit spíše na mládež nebo muže?
Po devíti letech u mládeže, jsem také již poslední tři roky zastával funkci asistenta u mužů. Je to hodně časově náročné, a dlouho už to takhle i vzhledem k rodině a práci nemůžu praktikovat. I když u žáků trénuji svého mladšího syna a v mužích začal od minulé sezóny naskakovat můj starší syn, tak je zase vlastně pravda, že jsem stále se svými dětmi a žena se chodí na nás dívat, takže rodina je pohromadě.Jak muži, tak mládež má své klady a zápory a po pravdě ještě nejsem rozhodnut.

Jaké to je přepínat z práce s mládeží do role asistenta trenéra Mičegy u divizního týmu mužů?
Nastavil jsem si tréninky svého mládežnického týmu vždy před trénink A-mužstva, takže plynule přecházím z jedné jednotky, do druhé. Je to samozřejmě velký rozdíl, vést mladší žáky a poté přejít k mužské kategorii v divizní soutěži, ale baví mě to zatím u obou.
U dětí hlavně vidíte, jak rychle fotbalově rostou a pravidelné tréninkové jednotky je posouvají dál a dál.
U mužů mám velkou radost z toho, jak jsme za poslední 2-3 roky dokázali zkvalitnit a stabilizovat kádr, který táhne za jeden provaz, a jeho výkony jdou jednoznačně nahoru.

Hlavní trenér Mičega mi dává hodně prostoru při přípravě tréninkových jednotek, za což jsem mu vděčný a snažím se být vždy připraven. Někdy si vezme rozcvičku on a já připravím hlavní část, někdy zase naopak. Myslím si, že se skvěle doplňujeme. Miro má samozřejmě hlavní slovo při předzápasovém tréninku a při přípravě na zápas a v samotném zápase, je to dobrý stratég a má své charisma.

POKRAČOVÁNÍ

Můžete nám popsat, jak se fotbalově daří Vašim synům a půjdou ve šlépějích svého otce?
Synům se určitě daří a jsem na ně velmi pyšný. Hlavní je, že je fotbal baví a berou ho jako zábavu.
Mladší Michal hraje za U12, i když je věkem starší přípravka, ale určitě nemá žádnou protekci, jsem na něj kolikrát dvakrát přísnější, než na ostatní, má to těžké.
Martin má místo na hrotu staršího dorostu a stále mu to tam padá. Již v loňské sezóně nastupoval několikrát z lavičky náhradníku i do mužské divizní soutěže a letos tomu snad bude podobně. Já v jeho 16 letech divizi ještě neokusil a později jsem pravidelně hrával maximálně MSFL, uvidíme, zda budou mít kluci vůli a také štěstí a hlavně zdraví, aby si jednou zahráli fotbal v kvalitní soutěži. Martin momentálně však své sportovní výkony rozděluje mezi dva sporty, mimo fotbal hraje ještě na velmi vysoké úrovni nohejbal, v loňské sezóně již za mužský rezervní tým Climaxu Vsetín, účastníka 2. celostátní ligy nohejbalu a na nedávném mistrovství republiky v singlu juniorů, vybojoval dokonce bronzovou medaili. Ale i tak si myslím, že fotbal je u něj už zase na prvním místě.

Jaký máte Vy osobní cíl a vizi Vaší práce v FC Vsetín?
Chtěl bych se na Vsetíně jednou podívat na Moravskoslezskou ligu, a aby v ní hrálo co nejvíce našich odchovanců. Myslím, že to máme ohledně mládeže dobře rozjeto. V každé kategorii je kvalitní licencovaný trenér, a pokud každý rok posuneme do A týmu, nebo vyšší soutěže byť jen pár dorostenců, co je samo o sobě velký úspěch, tak si spočítejte, kolik kluků bude volných pro okolní kluby.
Vždyť většina hráčů, kteří k nám přijdou z obcí, se zase po nějakém čase do svého domovského klubu vrátí, což je jistě skvělá zpráva do budoucna, pro celý valašský fotbal.

Aktuální články

DOROSTENECKÉ TÝMY ŠLAPOU, OBA TÝMY PORAZILY VRSTEVNÍKY Z VALAŠSKÉHO MEZIŘÍČÍ

Vzhledem k velmi nefotbalovému počasí o víkendu jsme po dohodě s Valaškým Meziříčím přehodili oba zápasy dorosteneckých týmů na...

VÝHERCE DRESU VYLOSOVAL ONDRA STRACHOŇ

Sobotního výherce vsetínského dresu vylosoval spolu s naší půvabnou Eliškou Ondra Strachoň, který nemohl nastoupit do zápasu. Viz...

ROLI FAVORITA NESPLNILI

FC Fastav Vsetín – 1. FC Viktorie Přerov 3:3 (1:1)Před výkopem poměrně jednoduchá záležitost se proměnila ve fotbalový horror. S...