Martin Němec (www.valasskyfotbal.com) a Petr Říha |

TOMÁŠ MLÝNEK SE OBJEVÍ NOVĚ V DRESU FC VSETÍN

Martin Němec pro Valašskýfotbal.com udělal rozhovor s Tomášem  Mlýnkem, který vám nyni přinášíme:  

Tomáš Mlýnek přišel na Vsetín restartovat svou fotbalovou kariéru
Rodák z Topolné (Obec Topolná se nachází v okrese Uherské Hradiště ve Zlínském kraji, 10 km severovýchodně od Uherského Hradiště a 5 km jihojihovýchodně od Napajedel. Žije zde přibližně 1 600 obyvatel, pozn. aut.), Tomáš Mlýnek se ve 4. třídě základní školy vydal na zkušenou do Slovácka a hrál tam až do konce kategorie mladšího dorostu. "Pak jsem odešel do Otrokovic, kde jsem prošel starším dorostem a celkem deset let tam strávil i v mužích. Stal jsem se tam nejstarším služebním hráčem, nastartoval poloprofesionální kariéru a zažil s Viktorií jak postup do MSFL, tak také pět sezon v jejím dresu v rámci třetí ligy," vzpomíná na své zatím osudové angažmá v Otrokovicích Tomáš Mlýnek.

Podzim probíhající sezony MSFL Otrokovicím nevyšel. Ty se krčí s osmi body na posledním místě tabulky.
"Já to vztáhnu trochu na sebe. Nedával jsem fotbalu sto procent. Přišlo hledání práce, pracovní povinnosti - fotbal šel na druhou kolej. Možná v tom hrály i nedohrané sezony kvůli covidu," nasměrovává vytáhlý hrotový útočník myšlenky směrem k tomu, proč čeká na jaře dnes již jeho bývalou Viktorii boj o udržení třetí ligy.

Mlýnek neměl změnu dresu v zimní přestávce promyšlenou.
"Došlo k tomu, že se v Otrokovicích změnilo vedení klubu a začal se přebudovávat tým. Já jsem cítil, že tomu nemám už co dát a z vlastní iniciativy jsem hledal změnu. Ozval se agent přes druhou a třetí slovenskou ligu, Uherský Brod, ale já po dvou trénincích kývl na rychlé a korektní jednání Vsetína. Trochu mi umetl cestičku i Adam Bahounek, který šel na Vsetín z Otrokovic se mnou. Podepsal jsem kontrakt zatím do léta," popisuje Mlýnek svůj přesun na Vsetín.

V dresu Vsetína má za sebou tři přípravná utkání. Vstřelil již nějaké ty branky a to určitě nenechá chladným pokladníka Jakuba Eliáše.
"Sazebník je tady jako všude jinde jasně daný, takže mě čřekají platby za první start, první gól, a tak dále. Jsem s tím smířený," směje se Mlýnek.

Vysoký hrotový útočník nastupuje v souboru trenéra Mičegy na samém vrcholu sestavy.
"Zatím to vypadá, že bychom měli hrát na dva útočníky - pode mnou je Marek Novák. Snažím se týmu pomoct hlavně důrazem v osobních soubojích, nepohrdám ani balóny za obranu. Nemám hru postavenou jen na hlavičkách jako tomu možná u některých vysokých útočníků bývá," dodává Tomáš Mlýnek, který doufá ve vsetínském dresu v restart kariéry, kdy zase začne dávat branky a třeba bude na Valašsku tak spokojený a jeho nový klub s ním, že si svůj pobyt na Vsetíně ještě prodlouži. 


Aktuální články

DOROSTENECKÉ TÝMY ŠLAPOU, OBA TÝMY PORAZILY VRSTEVNÍKY Z VALAŠSKÉHO MEZIŘÍČÍ

Vzhledem k velmi nefotbalovému počasí o víkendu jsme po dohodě s Valaškým Meziříčím přehodili oba zápasy dorosteneckých týmů na...

VÝHERCE DRESU VYLOSOVAL ONDRA STRACHOŇ

Sobotního výherce vsetínského dresu vylosoval spolu s naší půvabnou Eliškou Ondra Strachoň, který nemohl nastoupit do zápasu. Viz...

ROLI FAVORITA NESPLNILI

FC Fastav Vsetín – 1. FC Viktorie Přerov 3:3 (1:1)Před výkopem poměrně jednoduchá záležitost se proměnila ve fotbalový horror. S...