Martin Němec (www.valasskyfotbal.com) a Petr Říha |

TRENÉR FC VSETÍN MIROSLAV MIČEGA HODNOTÍ PODZIMNÍ ČÁST SEZONY.

Vsetínský trenér Mičega vidí nastupující generaci mladých hráčů  a láme si hlavu nad kvantem zraněných hráčů

5. místo vzhledem k té velké marodce není špatné.
Zase nám ubylo hodně hráčů, ale tentokrát to bylo jiné než před covidem, kdy jsme přišli najednou v Kozlovicích o sedm hráčů. Nyní jsme postupně postrádali devět fotbalistů a museli si ve větší míře pomáhat dorostenci. Analyzuji si tu situaci, proč tomu tak je. Byl tady covid, dva roky se pořádně nehrálo. Ti hráči nebyli v pravidelném zápřahu. Já musím uznat, že oslabený tým se semkl a udělal dobré výsledky. Možná bychom v kompletním složení byli i na bedně. Podobné problémy se zraněnými hráči vzhledem k té době, co panuje, mají i jiné týmy, jak jsem se například ptal v Šumperku, Slavičíně a dalších týmech.

Jak moc chyběli dlouhodobě zranění hráči v čele s Mydlářem?
Když začnu u Martina, tak je to velmi kvalitní hráč a my doufáme, že naskočí do zimní přípravy. Jen dva hráči měli svalové zranění a to Maček se Stuchlíkem. Jako by nad námi visela nějaká kletba. Foltýna vzhledem k věku trápí chronické problémy s třísly. Dekleva utrpěl otřes mozku a následně si poranil ruku. Jirka Matyáš si zlomil nos. René Zuzaňák se  po střetu na tréninku dlouhodobě zranil. Do tréninků po covidu se již nevrátil Vladimír Mišinský a ukončil kariéru. Bylo toho strašně moc.

Co Vám jako trenérovi říká vsetínské skóre 20:19?
Samozřejmě, že jsme mohli dát i více branek, ale k tomu nám chybí více konstruktivnějších hráčů ve středu pole. Když si odečtete čtyři inkasované branky s Kozlovicemi a pět s Přerovem, jste na deseti brankách a to je vysvědčení pro skvěle fungující defenzívu.

Jakub Eliáš si stále drží pozici neotřesitelné jedničky v brance.
Eli si drží stále vysokou výkonnost a opět nás podržel. Svými výkony nepustil do branky mladého Trčku, který k nám přišel na půl roku, aby byl připraven zaskočit.

Máte v kádru hodně perspektivních hráčů - dobrou formu měli Vítek, Gerža nebo Stuchlík.
Máme tady cíl ty hráče neustále posouvat a zlepšovat. To se nám daří a třeba se jednou s těmito hráči dostaneme  i do třetí ligy. Líbí se mi, že vedení klubu na to netlačí a pracuje koncepčně,  jsme na dobré cestě. Ano, zápasy s Přerovem, Kozlovicemi a Hranicemi nám ukázaly, že tyto týmy jsou ještě před námi a něco nám na ně chybí. Děláme ale vše pro to, abychom byli na jejich úrovni. Tito mladí hráči včetně například i Naňáka jsou výborně rychlostně vybaveni pro fotbal na úrovni divize nebo i v budoucnu třetí ligy. Co my potřebujeme a na to se zaměříme, jsou konstruktivní střední záložníci, kteří nám více fotbalovou inteligencí podpoří ofenzívu.

A co generace dorostenců, které dáváte až už vynuceně nebo koncepčně čím dál více šancí?
To jsou dvě fotbalové generace v U 19 a v U 17. Jančina, Rodek, Durmon, Zbranek, Samiec, Orság nebo po uzdravení Mikůš, to jsou všechno hráči, na kterých by chtěl v budoucnu Vsetín stavět. My s těmito hráči pracujeme, pracují s nimi trenéři Miklas a Kulhaj v U 19 a do toho roste výborná parta pod Romanem Dobešem v U 17. A dále mladší kluci pod trenéry Tomášem Drábkem a Radimem Dobešem. Začíná se zúročovat výborná práce trenérů ve Sportovním střediku mládeže FC Vsetín za  poslední léta. 

Aktuální články

PŘEDSTAVUJEME SOUPEŘE: SFK ELKO HOLEŠOV

V devatenáctém kole odvetné časti divize skupiny „E“ zajíždějí vsetínští hráči do Holešova, kde se utkají se stále se lepšícím...

POZVÁNKA NA VALNOU HROMADU 8.4.2024

V pondělí 8.4.2024 proběhne od 17:00 v Kapka resortu další letošní valná hromada. Zváni jsou pochopitelně všichni členové spolku FC...

PRVNÍ VÝHERCE NOVÉHO DRESU FC FASTAV VSETÍN

Jak bylo slíbeno, v průběhu prvního zápasu byl vylosován z řad fanoušků (kteří si zakoupili vstupenku) výherce nového dresu FC Fastav...