Martin Němec (www.valasskyfotbal.com) |

PONDĚLNÍ OKÉNKO DO VSETÍNSKÉ MLÁDEŽE - 11. října

U 14 porazila Uničov 5:2. Branky: Tomáš Králík 2, Pavel Mikač 2, Petr Janota.
Komentář trenéra Radima Dobeše:
"Sestava na dnešní zápas se rodila v obrovských bolestech. Děkujeme Áďovi za výpomoc a rovněž "psychologická" pomoc na lavce v podobě Čipse a Domči zaslouží pochvalu (k dispozici nebyl nikdo) ! Dnešní soupeř byl opět "ten z hratelných", takže záleželo na srdíčku, chuti a ochotě jít na hranu. Prvních 10 minut bylo "nahoru dolů" - Marťa nás 2x výrazně podržel, takže si můžeme od 12. minuty vyzkoušet hru "ve vedení". Kluci se můžou trošku uklidnit a předvést to, co se učíme. Do konce 1. půlky předvádíme slušnou hru - vytváříme si několik šanci, proměňuje bohužel jen jednu. Ovšem jít do kabiny za stavu 2:0 pro nás a navíc být ve hře lepší - to se nám letos ještě nepoštěstilo! Druhou půlku již hrajeme hodně brejkově - zbytečně. Sice se nám daří dohrát jeden brejk Pavlem do prázdné, ale následně dáváme soupeři 2x na zlatém podnose příležitost "do prázdné" - což uničovští berou všemi deseti a zápas dramatizují. Nutno připomenout, že Martin v naší brance nemá cca od 10. minuty žádnou práci. Naštěstí dnes je chuť a ochota obrovská, takže další 2 branky v síti soupeře můžou odšpuntovat upřímnou radost.
Dnes zaslouží všichni aktéři velkou pochvalu a uznání - není jednoduché v tomto našem stavu odmakat celých 80. minut. PALEC NAHORU KLUCI!"

U 15 porazila Uničov 11:2.
Sestava:
Drábek, Erban, Filák, Hajda, Jašek, Juřínek, Kalabus M., Kalabus A., Kročil, Palát, Ptáček, Sedlák, Zbranek, Zezula, Zicha.
Góly: 8 × Kalabus M., 2 × Erban, 1 × Filák.

Komentář trenéra Tomáš Drábka:

Dnešní utkání nám mělo ukázat, zdali jsou kluci schopni přenést výkon z Třince do domácího utkání. Hráli jsme poprvé v novém prostředí krásného areálu v Liptálu. Mírné obavy jsem z tohoto domácího utkání měl, poněvadž Uničov vždy patřil ke kvalitním soupeřům řadícím se k optimální výzvě. Úvod utkání byl opatrný z obou stran. Postupem času se naši kluci lépe srovnali s mokrou trávou v novém prostředí a minutu po minutě jsme získavali převahu nad soupeřem. V prvním poločase se soupeři podařilo ještě snížit, ale ve druhém už úřadoval nejlepši střelec v soutěži, náš šuter MAXA 8 gólů za poločas, je opravdu paráda. Zbytek si vychutnejte na našem kanále FC Vsetín U15. Chtěl bych poděkovat Martinu Ptáčkovi za dokonalý zástup v bráně."

POKRAČOVÁNÍ ....

U 17 remizovala s Vítkovicemi 2:2. Komentář trenéra Romana Dobeše:
"V těžkých časech nás sužují zranění, nemoci, výpomoc U19. Do základní sestavy museli jít dva kluci, kteří rok nehráli ani celý poločas. Přesto tým v první půli odvedl velmi dobrý výkon a diktovali jsme tempo hry. O šance jsme se připravili většinou hledáním zbytečných složitostí. Velmi dobře nám hráli středáci a díky přesné střele Leckyho jdeme do vedení.
V půli druhé byl soupeř jako vyměněný, už ve 47. minutě Giovani vykopává z čáry téměř gol a vítkovičtí začínají dominovat. My se zatáhli a k soupeři se dostáváme jen z brejků. Tři si sami svou nešikovností kazíme, ale v 74. minutě se A. Švagerovi přece jeden povedl a vedeme 2-0. Kluci z Ostravy však zvyšují úsilí a my naopak hrajeme ustrašeného "zanďoura" , což se nevyplácí. Z rohu hosté snižují a poslední střela zápasu znamená srovnání.
Myslím, že i když jsme vedli 2-0, tak si Vítky dnes nezasloužily prohrát. Z mého pohledu byly fotbalovější a my vytěžili z minima maximum. Nutno dodat, že před zápasem bych takový výsledek považoval za zisk. Situace ve které se momentálně nacházíme je velmi složitá a klukům je potřeba za snahu poděkovat."

U 19 prohrála s Vítkovicemi 0:2.
Komentář trenéra Jaroslava Kulhaje:
"Utkání se původně mělo odehrát na travnatém hřišti ve Lhotě u Vsetína kde jsme získali 6 bodů ve dvou předešlých utkáních. Vzhledem k nejasnostem jsme utkání museli odehrát na UT pod Pecníkem a tak jsme k těmto faktorům přizpůsobili trénink i přípravu na utkání.  Museli jsem se obejít bez Samience a Di Maia.
Výsledek zápasu ovlivnil první poločas kdy jsme nabídli soupeři první gól a druhý inkasovali po perfektně zvládnutém signálu soupeře z rohového koupu.
Od té doby jsme byli více na míči my až do konce zápasu a soupeř nás téměř neohrozil. Produktivita v útočné fázi byla však nulová. Výborný výkon předvedl ve středu hřiště Valda, který pak korunoval gólem za muže proti Holešovu."

Sestava: DE Gano, Satin (45.Řezníček), Rodek, Dobeš O., Vyškovský, Durmon, Dobeš A., Jančina, Žídek, Orság, Zbranek.

U 11 prohrála ve Valašské Polance 2:1. Komentář trenéra Marka Hošťálka:
"Ve středu jsme odehráli za deštivého počasí přeložený zápas ve Valašské Polance .Narazili jsme na fyzicky vyspělého soupeře proti kterému jsme se v útoku těžko prosazovali .Ve 28.min.jsme se dostali do vedení po pohotové dorážce Matěje Malíka. Další šance jsme nevyužili a soupeř ve druhém poločase nás za to potrestal a dvěma goly zápas otočil."

Sestava: Ondřej Krejčí, Vojtěch Krátký, Tomáš Kopecký, Filip Hořelka, Ondřej Gattemayer Jan Augusta. Robin Polčák. Jakub Nerodil. Matěj Malík. Matyáš Vyškovský, Petr Vlček. Matouš Trnka. Lukáš Šafařík.

U 12 remizovala s Hlučínem 2:2.
Komentář trenéra Martina Zbranka:
V neděli dopoledne jsme odehráli na zmrzlé Tyršovce další mistrovský zápas, soupeřem nám byl Hlučín.
Již minulý týden, při předešlém mistráku a při rozpravě s trenérem Hranic jsem byl upozorněn, že Hlučín není vůbec špatný mančaft a má své kvality. V jeho řadách je mnoho kluků, kteří prošli Baníkovskou akademií a hrají hodně technický fotbal.
Trenér Kroča měl opravdu pravdu.
V zápase jsme po pravdě v technicko-taktických věcech a především v kombinacích a přechodu do útoku, tahali za kratší konec. Vše jsme však nahrazovali Valašskou bojovností a při troše štěstí a větší disciplíně, mohli jsme nakonec urvat i všechny 3 body.
První náš gól padl po nádherné akci, kdy po průnikové přihrávce, následné akci 1 na 1 a tvrdou umístěnou střelou vedeme 1:0. Takto končí i celá třetina.
V druhé třetině se hra přelévá z jedné strany na druhou, hosté také po krásné střele vyrovnávají na 1:1.
Ve třetí třetině sice taháme za kratší konec, ale po individuálním úniku a faul dostáváme šanci zahrávat pokutový kop.
Určený střelec se však k pokutového kopu nedostane, neboť aktér, na kterého byla penalta písknuta si věří, bohužel míří vedle.
Zanedlouho se ale dostáváme přesto lehce do vedení, kdy hostující brankář udělá chybu a nabídne našemu útočníkovi po tvrdé střele skórovat.Hlučín si prohrát nezaslouží a po obléhání našeho brankového území a sérii rohů, si z jednoho takového srážíme po prudké střele míč za záda našeho brankáře.Dokonce zápasu už kontrolujeme hru a výsledkem a odměnou je další bod v naší první ligové sezóně mladších žáků.
Věřím, že každý takto náročný zápas nás posouvá dál a dál a v jarní části soutěže, potažmo v příštím roce už budeme zase o minimálně jeden fotbalový krůček vepředu.
Pochvala dnes určitě za nasazení!

FC VSETÍN – HLUČÍN 2:2 (1:0, 0:1, 1:1)
Branky: Zbranek Michal, Varaja David
Sestava: Krejčí Ondra, Výchopeň Honza, Metelka Cyril, Hořelka Filip, Gattermayer Ondra, Trochta Marek, Surý Víťa, Děckuláček Tadeáš, Lukáš Tomáš, Filgas Kuba, Výchopeň Maty, Mikula Lukáš, Varaja David, Varaja Vojta, Zbranek Michal.


U 13 držela s Hlučínem krok dvě třetiny. Komentář trenéra Martina Nikoléna:
FC Vsetín - FC Hlučín 2:7
"První dvě třetiny jsme Hlučín pěkně potrápili. Sice jsme již prohrávali 0:2, ale brankami Čipse a Jirky jsme se dostali zpět do hry a vyrovnali na 2:2. Radost byla obrovská. Do třetí třetiny jsme šli plni odhodlání, že dnes to konečně vyjde a dosáhneme na první body. Bohužel se tak nestalo a inkasovali jsme pět gólů. Opět nás může mrzet, že jsme neproměnili naše další šance."

Aktuální články

LOSOVÁNÍ O NOVÝ DRES FC FASTAV VSETÍN

Pokračujeme i dnes v losování o nový dres FC Fastav Vsetín. Při všech domácích zápasech na Tyršovce budou zakoupené vstupenky...

VYUŽITÍ DRUHÉ TRAVNATÉ PLOCHY - LHOTA U VSETÍNA

„Můžeme s radostí oznámit dobrou zprávu, co se týče většího tréninkového působení na přírodní trávě. Není žádným velkým...

PŘEDSTAVUJEME SOUPEŘE : 1.FC VIKTORIE PŘEROV

V utkání dvaadvacátého kola přivítají vsetínští fotbalisté nebojácné, houževnaté a především velmi perspektivní mužstvo 1. FC...