Petr Říha |

STARŠÍ DOROST ODEHRÁL FASTAV CUP

V minulých víkendech odehrál starší dorost svá poslední dvě utkání  zimního tunaje  Fastav Cupu proti  krajským  týmům.

Vsetín U 19 - Hovězí 1:3 (0:1)
"Utkání bylo hrané docela tvrdě. Kluci se s tím vypořádali dobře a místy jsme měli i více ze hry. Hovězí hrálo důrazně, nakopávalo to. Bylo tam hodně důrazu, hra se kouskovala. Jejich bojovné nasazení a zkušenost nakonec rozhodly. My jsme se snažili držet míč. I takový zápas byl pro nás přínosný, protože narazíme na soupeře i v naší soutěži, kteří mají hru založenou na silovosti," řekl trenér Vsetína U 19 Josef Miklas  pro  Valašský  fotbal.

Vidče - Vsetín U 19 4:3 (2:1)
"Měli jsme dobrý vstup do zápasu. Dali jsme brzkou branku a byli jsme dvacet minut lepším celkem. Naše hra byla velmi dobrá. Pak to soupeř do poločasu otočil a po přestávce jsme bohužel dostali hned třetí branku. Za stavu 4:1 jsme se opět dostali do zápasu a dvěma brankami z penalt nakonec závěr zdramatizovali," řekl k utkání trenér Vsetína U 19 Josef Miklas.

"Celkově jsem velmi rád, že jsme Fastav Cup hráli. Měl jsem před turnajem trochu obavy, jak se s mužským fotbalem popasujeme, ale kluci se ukázali ve velmi dobrém světle a předváděli výkony, které bych od nich rád viděl i v mistrovské sezoně," dodal Josef Miklas.

S trenérem Miklasem pracujeme na posílení  týmu starších dorostenců. Jednak abychom zvýšili kvalitu, jednak kvůli zraněním, které nás sužují. V našem regionu to však není vůbec jednoduché. Je to i obrázek dospělého fotbalu a toho, že hráčů je prostě nedostatek. Dorazové ročníky jsou již několik let přemlouvány okolními týmy, které mají nedostatek svých hráčů, aby šli k ním hrát za muže. Získat opačným směrem rozdílového hráče do moravskoslezské divize staršího dorostu není jednoduché, protože takových hráčů po okolí  prostě moc není. Nicméně pracujeme na několika jménech. Dnes jsem se domluvili s FC Brumov na výměně dvou hráčů. Na hostování, pro jaro. Do Brumova jde vypomoci a zvýšit  si herní vytížení René Zuzaňák. Opačným směrem mírí do dorostu  FC Vsetín hráč Brumova, Lukáš Novák.
Na dalších jménech pracujeme. Věříme, že podaří klukům a trenérovi zabojovat, aby pro FC Vsetín byla moravskoslezská  divize  zachována i pro další ročníky, které dorostou do staršího dorostu v početnějších sestavách. Pozitivem je, že hráči poctivě trénují a herně lze vidět pokroky. 
První mistrovské utkání odehrají oba týmy dorostenců FC Vsetín v Hranicích  proti  Novému  Jičínu. V sobotu 14.3.2020.

Aktuální články

NOVĚ JIŽ NAPLNO TRÉNUJEME VE LHOTĚ U KAPKA RESORTU.

Na základě mnoha žádostí z řad rodičů a trenérů, o větší využití travnatých ploch, vedení klubu s trenéry, s radnicí města...

I PO DRUHÉ V ŘADĚ Z "VENKU" BEZ ZTRÁTY KYTIČKY

FK Nové Sady – FC Fastav Vsetín  1:2 (0:1)K dalšímu utkání na půdu soupeře zajížděli v krásném...

VSETÍN ŠEL DEFENZIVNÍ ZODPOVĚDNOSTÍ NAPROTI VŠEM BODŮM PROTI NOVÝM SADŮM

"Dnešní zápas nechci říct, že jsme podřídili taktice, ale trochu jsme se tím, že se na soupeře připravujeme, chtěli vycházet ze...