Petr Říha a Martin Němec (www.valasskyfotbal.com) |

ZAČÍNÁ JARNÍ PŘÍPRAVA

Po několika málo týdnech zimní pauzy začínají po novém roce  tréninkové procesy  ve všech  kategoriích. Mladší ročníky již trénují v tělocvičnách všech základních  škol ve Vsetíně.  Na starší ročníky čeká připravený areal Pod Pecníkem.

A-tým začíná  prvním společným tréninkem v pátek 14.1.2021. "Budeme trénovat čtyřikrát týdně výlučně v domácích podmínkách - umělka, terén a posilovna. Letos vzhledem k epidemické situaci nepojedeme k zápasům na Slovensko, i když jsme nabídky měli," říká k obsahu přípravy trenér Vsetína Miroslav Mičega.

Vzhledem k praděpodobně většímu prostoru na domácí umělce Pod Pecníkem jsme soustředili více domácích příravných zápasů do domácího prostědí. Clelkem 5 zápasů. Zveme tímto diváky (čaj s sebou :-) )

Do přípravy by měl naskočit po dlouhodobém zranění Martin Mydlář.  "V Otrokovicích se bude na prvním tréninku hlásit Tomáš Dekleva, protože mu u nás skončilo hostování, ale my věříme, že se s ním dohodneme a bude pokračovat u nás. Jinak nemáme hlášen žádný odchod. Rádi bychom posílili na postech kreativního středního záložníka a útočníka. Uvidíme, jak se bude vyvíjet situace během přípravy i v jiných klubech,"  pokračuje směrem ke kádru Mičega.
Vsetín pracuje nejen s dorosteneckou kategorií, kde má u U 19 prioritu zachránit divizní soutěž. To by se mělo v jarní části soutěže podařit.  "Chci pracovat nadále s mladými odchovanci a opět dávat šanci nejen v přípravě minimálně pětici dorostenců - Rodek, Jančina, Mikuš, Zbranek a Durmon, kteří již svoje minuty na podzim dostali. Možná i dalším" dodává Miroslav Mičega k dalšímu posílení.
Vrátit se k fotbalu mají po zranění René Zuzaňák a Jaroslav Foltýn. Jsme  v kontaktu  s několika hráči z vyšší soutěže, věříme, že se podaří jednání dotáhnout. Zatím je brzo na konkrétní jména.   

Termíny přípravných utkání:
5. února venku Zlín U 19  (UT Vršava - sobota 10:00)
9. února doma Luhačovice  (UT Pod Pecníkem - středa 18:00)
12. února venku Slovácko B  (UT Kunovice -  sobota 12:00)
19. února doma Slušovice  (UT Pod Pecníkem - sobota 10:00)
26. února venku Baťov  (UT Baťov - sobota 17:30)
5. března doma Bílovec  (UT Pod Pecníkem - sobota 10:15)
12. března doma Nový Jičín  (UT Pod Pecníkem - sobota 10:00)
19. března generálka - soupeř v jednání      

Časy upřesníme. V přípraných měsících bychom měli mít k dispozici více nových šaten Pod Pecníkem, kde by  měli mít svou zimní "základnu" týmy mužů a obou dorosteneckých týmů. Aby se nemuselo přebíhat do šaten na Tyršovku. U tranvatého hřiště na Tyršovce mezitím proběhne před sezonou zapojení nové závlahy trávy, z nového vrtu, který město Vsetín  nově vyvrtalo jíž na podzim.
Na plné otáčky běží administrativní příprava v začátku nového kalendářního roku. A již se všichni těšíme  opět na fotbalové zápasy. Pod Pecníkem bude v následujích měsící rušno. 


Aktuální články

PŘEDSTAVUJEME SOUPEŘE: SFK ELKO HOLEŠOV

V devatenáctém kole odvetné časti divize skupiny „E“ zajíždějí vsetínští hráči do Holešova, kde se utkají se stále se lepšícím...

POZVÁNKA NA VALNOU HROMADU 8.4.2024

V pondělí 8.4.2024 proběhne od 17:00 v Kapka resortu další letošní valná hromada. Zváni jsou pochopitelně všichni členové spolku FC...

PRVNÍ VÝHERCE NOVÉHO DRESU FC FASTAV VSETÍN

Jak bylo slíbeno, v průběhu prvního zápasu byl vylosován z řad fanoušků (kteří si zakoupili vstupenku) výherce nového dresu FC Fastav...