Petr Říha |

AKTUALITY PO SKONČENÉ SEZONĚ

DIVIZNÍ SEZONA SKONČILA, JIŽ  VYHLÍŽÍME DALŠÍ :
Skončila nám divizní sezona mužů FC Vsetín. Máme před sebou další , již třetí divizní sezonu v řadě. Toto se za posledních více něž 40 let na Vsetíně nikdy nepodařilo. Vždy když po dlouhých letech Vsetín nakoukl do divize, tak hned další sezonu opět spadl. Když jsme předloni postoupili do divizní soutěže, stanovili jsme si cíl hrát tři sezony v klidu, bez sestupových obav. Loňskou divizi jsme zachránili bez větších potíží. Letos jsme vybojovali opět více bodů, než v uplynulé sezoně, i když nám posledních 5 zápasů vinou zranění nevyšlo podle našich představ. Mysleli jsme , že to bude ještě lepší. Nicméně je to výzva do oné třetí sezony. Pro příští rok se divizní soutěže přeskupily, vlivem restrukturalizací vyšších soutěží. Divize budou hrát kvalitnější týmy. A nás čeká několik zcela nových soupeřů , nových destinací. Moc se na to těšíme. A plány jsou jednoznačné, posunout se opět výkonnostně nahoru. Tak aby to bylo vidět i na konečném umístěné po sezoně. Rádi bychom se pohybovali v první polovině divizní soutěže
A kdo z možným soupeřů se může  objevit  v naší STŘEDNI moravskoslezské divizi ?
SLAVIČÍN se nakonec rozodl  nepostoupit  do třetí  ligy a bude i v nadcházející sezoně hrát v divizi. Naopak ze třetí  ligy sestoupí HULÍN  a VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ. Z Olomoucka to  budou  HFK OLOMOUC a  NOVÉ SADY. PŘEROV  a  sousední KOZLOVICE.  Možná  zůstanou  HRANICE, možná újdou do severní skupiny.  Z bývalé jižní divize k nám pravděpodobně přibudou  BŘECLAV, BZENEC, LANŽHOT a STRÁNÍ.  A je otázka jak se k divizi  postaví vítězové krajů. Skaštice, které vyhrály svou soutěž (Zlínský kraj) a  Všechovice (Olomoucký kraj), které včera promarnily matchball. Divizi bude  hrát  příští sezomu celkem 14 týmů.

PÁR SLOV  PO SEZONĚ :
FC Vsetín má politiku výchovy vlastních odchovanců. Dáváme příležitost přednostně hráčům z regionu, hráčům, kteří v minulosti působili v FC Vsetín, následně odešli hrát vyšší mládežnické soutěže. Jsme rádi , že se takoví borci do Vsetína vrací a následně bojují v barvách FC Vsetín. Drtivá většina hráčů FC Vsetín působila v klubu dříve. Někteří dokonce ani v žádném jiném týmu nikdy nehráli, jsou odchovanci Vsetína a dnes patří do základního kádru FC Vsetín.
Určitě nechceme tuto strategii opouštět. Opět jsme se poohlíželi již v průběhu sezony po nadějných hráčích z regionu. Můžeme prozradit již nyní například, že na Vsetín přichází nadějný Jirka Vítek, hráč Brumova, který působil v minulé sezoně v juniorce 1.FC Slovácko. Máme v hledáčku jednoho zkušeného druholigového fotbalistu, který hrál v minulosti za Vsetín v žácích (jméno neprozradíme, zatím). Není vyloučeno že ze zlínské juniorky se vrátí další nadějný mladík, odchovanec Vsetína. Do přípravy se bude hlásit Tomáš Ohryzek, ze vsetínského dorostu. A dnes budeme mít jednání s třetiligovým zkušeným hráčem , jehož jméno také zatím neprozradíme.
Jsme rádi, že základ kádru zůstává. Nikdo neprojevil zájem odejít po sezoně. Věříme, že se zranění hráči do další sezony uzdraví a že jsme si smůlu v této oblasti vybrali toto jaro na dlouho dopředu. Pracujeme na tom, aby měl trenér Miroslav Mičega ve své třetí divizní sezoně na Vsetíně, dostatečně široký kádr do začátku letní přípravy.

K SEZONĚ NADCHÁZEJÍCÍ :
Letní přípravu máme naplánovanou. Začínáme trénovat 8. července. Jsme přihlášení i do celorepublikového poháru MOL Cup. Vzhlížíme k novému rozlosování moravské divize s očekáváním.
Rádi bychom hráli na podzim v první polovině tabulky a v zimní přestávce si určíme cíle na jaro 2020. Chceme se prezentovat především dobrým fotbalem, kterému diváci zatleskají a odcházejí po zápase spokojení. V letošní sezoně jsme hráli mnohem líbivější fotbal venku, než doma. To bychom rádi napravili. Budeme chtít střílet více gólů doma.
Vsetín se hokejové město, není pochyb. Navíc fotbal se hraje všude kolem, v každém městečku, vesničce. Fotbal je náš nejmasovější sport, avšak pro fotbal neplatí ta spádovost, jak například pro hokej. Slyšíme ale, že lidí ve městě fotbal sledují a mají přehled. Bohužel trochu z povzdálí. Takže bychom rádi , kdyby si tito fanoušci našli cestu na fotbal, pokud možno s dobrou náladou, my se budeme snažit aby i s dobrou náladou i odcházeli domů.

Aktuální články

DOROSTENECKÉ TÝMY ŠLAPOU, OBA TÝMY PORAZILY VRSTEVNÍKY Z VALAŠSKÉHO MEZIŘÍČÍ

Vzhledem k velmi nefotbalovému počasí o víkendu jsme po dohodě s Valaškým Meziříčím přehodili oba zápasy dorosteneckých týmů na...

VÝHERCE DRESU VYLOSOVAL ONDRA STRACHOŇ

Sobotního výherce vsetínského dresu vylosoval spolu s naší půvabnou Eliškou Ondra Strachoň, který nemohl nastoupit do zápasu. Viz...

ROLI FAVORITA NESPLNILI

FC Fastav Vsetín – 1. FC Viktorie Přerov 3:3 (1:1)Před výkopem poměrně jednoduchá záležitost se proměnila ve fotbalový horror. S...