Petr Říha |

DOROST BUDE DIVIZNÍ I V NÁSLEDUJÍCÍ SEZONĚ !!

MORAVSKOSLEZSKÁ DIVIZE STARŠÍHO I MLADŠÍHO DOROSTU ZŮSTÁVÁ NA VSETÍNĚ I PRO NADCHÁZEJÍCÍ SEZONU 20019 / 2020

Jak jsme trochu tajně doufali, tak se stalo. V průběhu jara se objevovaly informace, že ne všechny týmy budou moci poskládat dostatečně početný (a kvalitní) kádr dvou týmů dorostenců do náročné divizní soutěže mladšího a staršího dorostu.

Po odhlášení se Třebíče hned v úvodu podzimu, se do nadcházející sezony ani nepřihlásily týmy Vyškova a Bílovce. To znamená , že celkem tři týmy po letošní sezoně zmizí z divizní mapy pro nadcházející sezonu, kvůli nedostatku hráčů.
Z pěti moravských krajů mají ambice postoupit pouze dva vítězové. Navíc vrcholí napínavé sestupové souboje v ligové soutěži, což může nakonec znamenat sestup dalšího divizního týmu do kraje. Toto všechno znamená , že můžeme oznámit , že divizní soutěž se bude na Vsetíně hrát i v následující sezoně. Úmyslně nepoužíváme slovo „zachránili“ jsme se v divizi. Protože jsme měli více štěstí než rozumu, poté co jsme skončili na chvostě tabulky. Na druhou stranu je třeba říci, že se znova se ukazuje jak je v dnešních době složité poskládat (vychovat) si dostatečný počet dorosteneckých hráčů do mladšího i staršího dorostu. V kvalitě odpovídající třetí nejvyšší soutěži v republice. Mluvíme bezmála o 40ti hráčích, do začátku dorostenecké sezony. FC Vsetín na základě dobré práce s mládeží s tímto bude mít menší problém příští sezonu, než měl v sezoně právě skončené. Kdy za starší dorost (po odchodech hráčů dorazového ročníku 2000) dobojovávali skutečně jen ti nejvytrvalejší jedinci (z ročníku 2001), za což jim patří poděkování.

Nutno znova podotknout, že mnoho kluků ročníku 2000, kteří odešli zkusit vyšší soutěže po starších žácích válí dnes v Baníku Ostrava, ve Zlíně, ve Slovácku. Což je nesporně dobrá vizitka práce trenérů FC Vsetín v mládežnických kategoriích. V naší divizi pak bojujeme s hráči, kteří zůstali věrni fotbalu na Vsetíně, kteří neskončili kvůli středním školám (náročné dojíždění), holkám, či jiným sportům, které jsou například momentálně in.
Mladší dorostenci se přeci jen ke konci sezony , pod vedením trenéra Josefa Miklase, zlepšovali jak herně , tak i výsledkově. A věříme, že se jejich poctivá tréninková morálka přetaví i ve výsledky v sezoně následující. To mladší dorost doplní borci z ročníku 2004 trenéra Romana Dobeše, kteří podávali v uplynulých dvou divizních sezonách starších žáků velmi dobré výkony.

Jsme tedy rádi, že se podařilo pro FC Vsetín zachovat dvě dorostenecké divizní soutěže i do sezony 2019/2020. Jme si vědomi, že to bude pro Vsetín opět těžký boj, protože ta soutěž se po restrukturalizaci předminulou sezonu výrazně zkvalitnila. Ale už nám do těchto soutěží dorůstají hráči , kteří prošli na Vsetíně kvalitními soutěžemi mladších i starších žáků. Takže věříme, že budeme i v dorostenecké divizi hrát důstojnou roli v následující sezoně.

Všichni máme plno práce již s přípravami další sezony a s dalšími akcemi a aktivitami. Před hráči a trenéry jsou zasloužené dovolené. A další DIVIZNÍ sezona již za pár týdnů zaklepe opět na dveře.

Aktuální články

PRVNÍ TRÉNINK NA TRÁVĚ

V pátek 15.3.2024 pustilo počasí na Valašsku poprvé na trávu i vsetínské fotbalisty. Tyršovka se probudila ze zimního spánku, byť máme...

PŘEDSTAVUJEME DALŠÍHO SOUPEŘE: FC KOSTELEC NA HANÉ

Ve druhém utkání jarní části divize zajíždí vsetínský celek opětovně na půdu soupeře. Tentokrát k prvnímu z nováčků, k mladému...

VSETÍN DOHRÁVAL V OLOMOUCI PO VYLOUČENÍ VÍTKA V DESETI, V ZÁVĚRU PŘIŠEL O VÝHRU

Fotbalisté Vsetína brali v prvním jarním mistrovském zápase bod. Valaši šli na hřišti HFK Olomouc do vedení v 56. minutě, kdy otevřel...