Petr Říha |

SLOVO MÁ ŠÉFTRENÉR MLÁDEŽE ROMAN DOBEŠ

Poprosil jsme o pár  slov  po skončení sezony 2017 / 2018  i šéftrenéra  mládeže, pana Romana  Dobeše,  aby  shrnul  tuto  sezonu. Pro FC Vsetín premiérovou, v  ligových a divizních  soutěžích  mladších  a starších  žáků.

Roman Dobeš :
"Premiérová sezona mládežníků v divizních soutěžích splnila účel!
Starší dorostenci hrají "na výsledky" a jejich úkol je nejtěžší. Před sezonou byla provedena reorganizace, čímž se výrazně zvýšila kvalita, ale parta kolem kouče Nikolena tuto výzvu zvládla velmi dobře. Herně byli každému týmu vyrovnaným soupeřem a o mnoho bodů přišli, jen z důvodu neproměňován šancí.I tak se dařilo hrát převážně "klidný" střed tabulky.
Našim hlavním cílem v mládeži však je, vychovat hráče pro tým mužů! Po letošní sezoně se posunou do přípravy nadějní kluci : Řeřucha, Jakeš, Vojtášek, Řišica a my jim přejeme odvahu a úspěch v mužském fotbalu.
Mladší dorost se "výsledky" zabývat nemusí a hlavní náplní je učení a zábava. V této kategorii prozatím nejsme v optimálním rozpoložení, ale v jarní části soutěže se přístup kluků změnil a určitý progres je příslibem do další sezony.

Starší žáci U15 : tato kategorie pod vedením Martina Zbranka udělala asi největší výkonnostní skok. Na podzim se zdálo, že půlka soupeřů je nad naše síly, ale nabrané zkušenosti a dobrá zimní příprava proměnila tým k nepoznání. Závěr jara chlapce zastihl ve skvělé formě a po velmi dobré hře, si připsali několik nečekaných "skalpů".

Starší žáci U14 : zde se odehrálo jistě největší překvapení všech soutěží mládeže na Moravě! Nováček přehrál všechny divizní "bašty" a zaslouženě zvítězil. První sezona ročníku 2004 po přechodu na velké hřiště vyšla klukům báječně a především herní posun všech hráčů od podzimu do jara letěl mílovými kroky.

Mladší žáci U13 a U12 : obě kategorie mladších žáků to měli velmi těžké. Jednak hráli nejvyšší soutěž a z důvodu nedostatku hráčů u ročníku 2005 jsme byli nuceni k posunům u šestek a sedmiček. V mládežnických kategoriích je rok věku velmi znát, především v síle a rychlosti rozhodování, což byly aspekty, které vždy rozhodly o radosti, čí smutku na konci utkání. Chlapci i trenéři se však k nelehkému úkolu postavili čelem, a kdo fotbalu rozumí, tak viděl, že sezoná následující přinese ovoce, které letos kvetlo velmi těžce.

Nicméně jako největší úspěch všech, kteří na Vsetíně fotbal dělají, je skutečnost, že nám stále dětí přibývá kluky i holky hra baví a zlepšují se ."

Aktuální články

Z DALEKÉHO SEVERU PŘIVÁŽEJÍ REKORDNÍ VÍTĚZSTVÍ

FK Šternberk – FC Fastav Vsetín 1:5 (1:3)K utkání jedenadvacátého kola zajížděli vsetínští hráči do Šternberku k celku, který je...

VSETÍN S PĚTI RŮZNÝMI STŘELCI UDĚLAL SE ŠTERNBERKEM RYCHLÝ PROCES

Trenér Lukáš Pazdera : "Musím říct, že jsme měli raketový nástup a v 11. minutě jsme vedli 0:3. Samozřejmě sebevědomí přirozeně...

VSETÍN MĚL RAKETOVÝ NÁSTUP, PO JASNÉ VÝHŘE 5:1 PŘESKOČIL BZENEC A JE TŘETÍ

Tak brzy hotovo na jaře ještě neměli. Fotbalisté divizního Vsetína v sobotním zápase 21. kola vyřídili domácí Šternberk 5:1 a...