Petr Říha |

FASTAV CUP 2018. PŘEDÁNÍ CEN A ZÁVĚREČNÉ OHLÉDNUTÍ

Jak známo všem skalním fanouškům, letošní zimní turnaj FASTAC CUP 2018, hraný na vsetínské umělce Pod Pecníkem, vyhrály týmy Ústí u Vsetína (okresní skupina) a Velké Karlovice + Karolínka (krajská skupina).
Hlavní výhra pro vítěze obou skupin je lahodná pečená vepřová kýta od mistra řezníka, pana Černockého. Tu si mohou vítězné týmy vyzvednout jak se jim to hodí. A vzhledem k tomu, že se blíží konec sezony a závěrečné večírky , tak jsme dnes předali oba poukazy vítězným týmům. S pány Trčálkem a Hnátkem z Ústí u Vsetína jsme se domluvili, že využijeme jejich zápasu na Novém Hrozenkově. A když se dívám na výsledek, tak zdá se , že je vidina pečené kýty řádně nažhavila k brankovým hodům:-). Z Karlovic pak pro poukaz pro své svěřence na kole dorazil další fotbalový obětavec, Jaroslav Valián.
Vítězným týmům ještě jednou gratulujeme a všem ostatním týmům , kteří se zúčastnily zimního turnaje, kterého týmy berou jako přípravu před jarní částí soutěže, přejeme aby se jim dařilo i nadále v průběhu jarních mistrovských bojů.
Cítíme, že každoročně je stále složitější sehnat do turnaje aspoň deset týmů. Celý turnaj se může každoročně odehrát jen díky finanční pomoci sponzora turnaje , firmě FASTAV DEVELOPMENT Vlastíka Fabíka, kterému děkujeme za podporu.
Jak již zaznělo dříve , cítíme, že fotbal v obcích drží skutečně už jen ti nejoddanější jedinci. Hráčů je jak šafránu a když se díváme do dorosteneckých soutěží , tak to vůbec nevypadá nijak optimisticky. Každoročně končí další a další dorostenecké týmy. Dokonce i celé týmy dospělých (jen v letošní sezóně například Zubří v kraji, či Tišnov dokonce v divizi). Mnohé týmy v nižších soutěžích jedou s vypětím všech sil, s věkovým průměrem, kam by mnohdy zapadl hravě i Jarda Jágr, kdyby hrál fotbal. Ti oddaní Mohykáni , kteří ještě fotbal dělají, ti stárnou. A nejsou v dostatečné míře nahrazováni mladšími nadšenci. Celé situaci paradoxně nepomáhá lepšící se ekonomická situace v republice. Nejsou lidi, zaměstnanci. Nikde. Všichni jsou vytíženi. O to méně lidí pak má čas na výkonnostní sport, který zabere spoustu hodin týdně . Všichni mají spoustu povinností v zaměstnání, v podnikání, jsou zatíženi hypotékami, splátkami, povinnostmi… na sport, kterému by se mohli zdarma věnovat na jakékoliv úrovni (trenér, hráč, činovník klubu či svazu, rozhodčí) prostě v dnešní době nezbývá čas. Týmy nemá kdo doplňovat. Finanční podpora „zvrchu“ není v žádném případě taková, aby této nelichotivé situaci pomáhala.
Takže jsme zvědaví, zda se nám podaří uspořádat další ročník zimního turnaje. A nejen tohoto turnaje. Každý rok je to stále obtížnější. Drtivá většina týmů prostě 4 – 5 přípravných utkání před jarní sezonou pro zaneprázdněnost svých hráčů vůbec není schopna odehrát. Každoročně i na samotném turnaji odpadne aspoň jeden zápas, protože se hráči prostě nedají dohromady.
Kéž by přišlo NĚCO , co by fotbalu pomohlo a nalilo do něj život. Protože, „není to dobrý“ . Celkově.
Děkuji všem , kteří s turnajem FASTAV CUP 2018 pomohli. Všem , kteří se ho zúčastnili. Panu Vlastimilovi Fabíkovi, že nad ním drží ochranou ruku. A snad se v únoru 2019 setkáme při zahájení dalšího ročníku. Nebude to nic jednoduchého. Ale budeme bojovat.

Aktuální články

DOROSTENECKÉ TÝMY ŠLAPOU, OBA TÝMY PORAZILY VRSTEVNÍKY Z VALAŠSKÉHO MEZIŘÍČÍ

Vzhledem k velmi nefotbalovému počasí o víkendu jsme po dohodě s Valaškým Meziříčím přehodili oba zápasy dorosteneckých týmů na...

VÝHERCE DRESU VYLOSOVAL ONDRA STRACHOŇ

Sobotního výherce vsetínského dresu vylosoval spolu s naší půvabnou Eliškou Ondra Strachoň, který nemohl nastoupit do zápasu. Viz...

ROLI FAVORITA NESPLNILI

FC Fastav Vsetín – 1. FC Viktorie Přerov 3:3 (1:1)Před výkopem poměrně jednoduchá záležitost se proměnila ve fotbalový horror. S...