Petr Říha |

REKAPITULACE PO PODZIMNÍ ČÁSTI DIVIZNÍCH SOUTĚŽÍ

Dění v FC Vsetín je u konce podzimní části soutěže ročníku 2017/2018, a tak se nabízí malé poohlédnutí za podzimním půlrokem.
Máme za sebou podzimní část soutěží, do kterých vplul celý fotbalový oddíl FC Vsetín s velkým odhodláním a nadšením. Jak známo, po loňské sezoně se nám podařilo postoupit do moravskoslezské divize v kategorii mužů.

Před sezonou se nám podařilo získat pro Vsetín tzv. ligové soutěže pro mladší i starší žáky (celkem 4 soutěže). Pro všechny jsou to o level těžší zápasy se zvučnějšími soupeři, a také mnohem více cestování, protože zajíždíme například do Olomouce, Třince, na Baník Ostrava, do Opavy, Hlučína či Jeseníku, Šumperku a dalších moravských měst. Ze všech zápasů podávají trenéři reportáže na našich stránkách www.fcvsetin-mladez.cz

Mladší ročníky mají na programu také spoustu mistrovských zápasů ve Zlínském kraji, plus nespočet kvalitních halových turnajů v probíhající zimní sezoně.
Novinkou je v letošní sezoně i nově přihlášený divizní tým žen. Ten si vede nad očekávání velmi dobře a je v čele tabulky celé soutěže před zvučnými jmény jako 1. FC Olomouc či Novými Sady. Kapitánka Jarka Krčmářová s trenérem Pavlátem, šnajperkou Sabinou Rýdlovou a dalšími zkušenými hráčkami, dala dohromady skvělý kolektiv, kterému pomáhají zapálení rodiče. I při ženských zápasech je vždy k vidění spousta pěkných momentů.

A-tým mužů FC Vsetín :
Letní přestávka mezi soutěžemi je extrémně krátká. My jsme už pár dní před koncem krajského přeboru věděli, že postoupíme do divize, a proto začala vyjednávání o možných posilách již v průběhu měsíce června....

...... Byli jsme trochu poučení z jednoletého působení v divizi v sezoně 2016/2017, kdy Vsetín vplul do této mnohem kvalitnější soutěže nepřipraven (na více frontách). Poučeni, jsme se chtěli připravit tak, abychom pro Vsetín konečně udrželi divizi na sezonu následující a delší období, což se v minulosti dlouhá desetiletí nedařilo. Šanci v letní přípravě dostali nadějní odchovanci klubu a tým rovněž posílen o zkušené borce. Ze sousedního Fastav Zlín přišel do Vsetína Radim Bublák. Ze slovenské Nemšové stoper Tomáš Kresánek. V průběhu srpna posílil Vsetín Olin Bartozel (hostování z Valašského Meziříčí) a z juniorky Fastav Zlín doplnil kádr Vsetíňák Honza Stuchlík.
 
Před sezonou navíc posílil náš klub i generální partner, kterým se stala firma Fastav Development, jejíž logo zdobí od této sezony i nové dresy FC Vsetín.

Před sezonou jsme si jako nováček dali pro podzim za cíl 17 bodů. Tento cíl se nám podařilo splnit, i když jsme v průběhu sezony tajně doufali i v nějaký bod navíc. Ve většině zápasů byla naše hra spíše pohledná, mnohdy chyběla troška štěstí. Slovy sportovního managera Tomáše Juřici : „V divizi není jednoduchého zápasu.“
S obrannou fází týmu panuje víceméně spokojenost, týmu sluší malý počet obdržených branek. V útočné fázi si však sestava trošku sedala, a na této činnosti bude chtít trenér zapracovat v nacházející jarní části soutěžě. Určitě nehrajeme žádný defenzivní bojácný fotbal, hodnocení diváků na Tyršovce bylo v průběhu sezony rozhodně pozitivní, i přestože se ne vždy dařilo podle našich představ. FC Vsetín přezimuje na 11. místě moravskoslezské divize soutěže, která je extrémně vyrovnaná. Jen několik bodů nás dělí od bezpečných vod v horní polovině tabulky. Podobně jsou však na tom i týmy, které jsou nám v patách.
Soutěž je to těžká a vyrovnaná. Tak, jak to byl boj o každý bod v podzimní části soutěže, tak máme před sebou ještě náročné jaro 2018.

Zimní přípravu mají trenér se sportovním managerem již naplánovanou. Pro nadcházející jarní zápasy uvažujeme o mírném posílení týmu. Některá jména jsou již v našem hledáčku, ale především chceme, aby se hrál na Tyršovce opět pohledný fotbal, který bude těšit jak diváky, tak i hráče. Výkonný výbor se bude snažit, aby fungovalo vše i nadále, jak na frontě mládežnické, tak, aby i vše v klubu sedělo i z pohledu finančního. FC Vsetín není malý klub, shánění finančních prostředků není jednoduché, ale věříme, že jarní divizní soutěže zvládneme a udržíme se jak v mužské kategorii, tak i ve všech ostatních kategoriích.

Více, nejen o sportovní stránce divizní soutěže mužů, si můžete přečíst i v obsáhlém, uvolněném rozhovoru s trenérem Miroslavem Mičegou.

Aktuální články

PŘEDSTAVUJEME SOUPEŘE: SFK ELKO HOLEŠOV

V devatenáctém kole odvetné časti divize skupiny „E“ zajíždějí vsetínští hráči do Holešova, kde se utkají se stále se lepšícím...

POZVÁNKA NA VALNOU HROMADU 8.4.2024

V pondělí 8.4.2024 proběhne od 17:00 v Kapka resortu další letošní valná hromada. Zváni jsou pochopitelně všichni členové spolku FC...

PRVNÍ VÝHERCE NOVÉHO DRESU FC FASTAV VSETÍN

Jak bylo slíbeno, v průběhu prvního zápasu byl vylosován z řad fanoušků (kteří si zakoupili vstupenku) výherce nového dresu FC Fastav...