Petr Říha |

OBAVY SE NAPLNILY A Z OPAVY JSME SE VRÁTILI BEZ BODU

Když nás žádala  Opava  před  časem o přeložení  zápasu s tím, že se  utkání přes  týden může  hrát u nich na  hlavním stadionu, tak na jednu stranu jsme neprotestovali, protože  v  té  době jsme měli  zraněné  4  hráče  základní sestavy (a jeden trest za červenou), na druhou stranu panovala  obava, že  proti nám nastoupí polovina  opavského  A-týmu. Cože se  včera  do  potvrdilo a v sestavě  domácí  divizní Opavy se to hemžilo  jmény áčkařů v čele v Pavlem Zavadilem, dlouholetým kapitánem ligového Brna a dalšími.

Trenér Mičega se obával, že tato skutečnost bude  v  borcích budit zbytečný respekt  a bojácnost, což se  potvrdilo. Na  druhou stranu jsme odehráli  utkání se  ctí.  Nemáme se za co stydět, borci zaslouží  pochvalu, žádný  propadák to nebyl  (například  Hranice  proti  podobně  posilněné  Opavě  chytly  9:1). Žádné vyhrocené situace, žádné karty, žádná červená , před  domácím sobotím utkáním. To je pozitivní :-)   Hrál se  fotbal na krásném stadionku, na který nejsme  v naší soutěži  zvyklí. Navíc  za  krásného  počasí.
Druhé  věc  je, zda  tyto dohrávky  v týdnu, kdy  si B  tým  posílí sestavu z A-čka, nehraničí s regulérností. Zda to nejsou jen zbytečně  vynaložené peníze  na obou stranách, kdy výsledek je jen otázkou skore (Hranice by mohly vyprávět). My jsme to včera  zvládli mnohem důstojněji.  A to proti nám nestáli jen  hráči opavského druholigového A-týmu.  Ale například  pomezní  čároví rozhodčí, ti nastupovali ze  šaten  k utkání  už se  zdviženými pravorky nad  hlavou!! Zkušeně (pro domácí)  nás do ničeho vůbec nepustili a poctivě  mávali  jakýkoliv náznak.  Dokonce  nám byl neuznám vyrovnávající  gól na 1:1 těsně před  odchodem  týmů do šaten, v  poločase, který  vsítil  Tomáš  Kapusta. Při  gólu, který jsme předtím  dostali na 1:0  byl náš  Lukáš Matůš  držen  učebnicovým  zápasnickým chvatem, na  což  sudí čumel přímo ze tří metrů a jen se  pousmál. Následoval rychlý protiútok do rozhozené obrany v době, když pro zranění nehrál stoper Ondráš ... a gól. 
Na neuznaný  gól (45:00) , na další  situace (35:01)  a celé utkání  se můžeme  podívat na TV COM ... ZDE.
       
Trenér  Mičega k utkání  pro Valašský  fotbal :
Vsetín rozhodně nesehrál špatné utkání.
„Kluci to poctivě odbojovali. Opava B na nás vyrukoval s šesti hráči z prvního týmu a měla svou kvalitu. Škoda zranění Ondráše, kdy jsme hned inkasovali branku. Za stavu 1:0 nám nebyla uznána branka a v druhém poločase  Bartozel neproměnil samostatný únik na brankáře. Druhý gól jsme dostali po chybě stopera, ale i přes porážku se nemáme za co stydět,“  řekl trenér Vsetína Miroslav Mičega.
Branky: 36. Socha, 64. Helebrand.

Vsetín: Eliáš – Dulík, Maček, Ondráš (36. Kapusta), Surovec – Mydlář, Amrich, Bublák, Jaroš – Matůš (69. Zuzaňák), Bartozel. Trenér Miroslav Mičega.


Dohrávka v Opavě je pryč. Připravíme se na  další sobotní  zápas na Tyršovce, kdy  k  nám k důležitému  utkání  přijedou Petrovice. Utkání  začíná v  již ve  14:30. 


Aktuální články

DOROSTENECKÉ TÝMY ŠLAPOU, OBA TÝMY PORAZILY VRSTEVNÍKY Z VALAŠSKÉHO MEZIŘÍČÍ

Vzhledem k velmi nefotbalovému počasí o víkendu jsme po dohodě s Valaškým Meziříčím přehodili oba zápasy dorosteneckých týmů na...

VÝHERCE DRESU VYLOSOVAL ONDRA STRACHOŇ

Sobotního výherce vsetínského dresu vylosoval spolu s naší půvabnou Eliškou Ondra Strachoň, který nemohl nastoupit do zápasu. Viz...

ROLI FAVORITA NESPLNILI

FC Fastav Vsetín – 1. FC Viktorie Přerov 3:3 (1:1)Před výkopem poměrně jednoduchá záležitost se proměnila ve fotbalový horror. S...