Petr Říha |

JIRKA KOŘÍNEK SE VRACÍ K SOBOTNÍBU ZÁPASU PROTI JESENÍKU

Přinášíme  komentář  od  Jirky  Kořínka, další  do  mozaiky  oblíbených hodnocení.  Na  snímků Olin  Bartozel (vlevo) a Honza  Stuchlík.
Sobotní zápas proti obávanému  Jeseníku se borcům skutečně  vydařil.  Již blouho  nebylo slyšel při zápase  tolik  potlesku z tribuny  a hlavně  pochvalných komentářů  po  zápase. Chválili dokonce i zapřísáhlí  kritici, což  už je něco :-)  Škoda jen, že  počasí v sobotu nebylo moc  fotbalové, přesto, ti co přišli, odcházeli všichni  spokojeni  a na to se  krásně koukalo.   
Po zápase  kapitán  Eliáš  vyhlásil povinný  "tmel"  a tak se u pečených křidílek a  pikantního  tatráčku o to příjemněji diskutovalo. Dokud to šlo :-)  K  dalšímu  zápasu  zajíždíme  do  Dolního  Benešova, v sobotu 26.8.2017, kde hrajeme  od  16:30.  Pro skalní fanoušky  je místa  v autobuse  dostatek.      

Dále už  Jirka  Kořínek  a jeho  komentář  k  zápasu :    

Udeřili po přestávce!!
FK Vsetín z.s. – FC Jeseník
2 : 0 (0 : 0)


Kdo za deštivého počasí přišel v sobotním odpoledni na Tyršovku, rozhodně nelitoval. Domácí svým výborným výkonem překvapili sebevědomého protivníka a získali první divizní vítězství. Nutno dodat, že naprosto zasloužené. V sestavě Vsetína došlo ke třem zásadním změnám, kdy na lavičku náhradníků zasedli zkušení Matůš, Jaroš a Amrich. Poprvé nastoupil na nezvyklém místě v středové ose Ondráš a v útoku se představilo zbrusu nové duo Bartozel, Stuchlík.

Úvod utkání byl oboustranně opatrný a odvíjel se převážně ve středu pole. V 5. minutě unikl po pravé straně Stuchlík, vyslal po zemi centr do pokutového území, který nadvakrát zlikvidoval brankář hostů Červenka. Ve 12. minutě, tentokrát po levé straně, postupoval Surovec, načechral míč před hranici šestnáctky, kde naběhl Bartozel a nádhernou střelou z voleje orazítkoval levou tyč hostující branky. Ve 14. minutě musel trenér domácích z důvodu zranění Mačka částečně zamíchat se sestavou, kdy se ze zálohy přesunul na místo středního obránce Ondráš a na pravou stranu se posunul Dulík. Jak se později ukázalo, byl to výborný tah. Obranná čtveřice pracovala naprosto bezchybně a nepustila Jesenické do žádné šance. Postupem času měli mírně navrch vsetínští hráči, kteří začali zejména v záloze svého soupeře přehrávat. Ve 25. minutě po rohovém kopu Surovce napřáhl Bartozel, jehož střela skončila těsně nad. Hosté se před domácí svatyni dostávali pouze sporadicky. Za zmínku stojí 34. minuta, kdy se po nákopu Kysely ocitl v blízkosti gólmana Eliáše Furik, hlavičku směřoval těsně nad. Ke konci první půle ještě byli na dostřel domácí Kapusta a Surovec, jenže mezi tři tyče nezamířili.

Začátek druhého poločasu byl ve znamení Valachů, jejich aktivita ale končila před velkým čtvercem. Od 55. minuty existovalo na ploše prakticky jedno mužstvo, a to domácí. Hráči předváděli velmi pestrou, nápaditou hru a hostující obrana nevěděla kam dříve skočit. V 58. minutě vypálil Jaroš, jenže vysoko přestřelil. O dvě minuty později se odhodlal k velkému sólu Bublák, lehce přelstil vše, co mu stálo v cestě a přesnou střelou k pravé tyči poslal své mužstvo do vedení. Po této brance narostla domácím křídla a svého soupeře dostali pod trvalý tlak. Tím se taky dostavily další šance a možnost zvýšení náskoku. V 71. minutě aktivní Surovec ideálně uvolnil Stuchlíka, jenže ten ve vyložené pozici selhal a branku minul. Další možnost se Vsetínu naskytla v 73. minutě, ale tutovku Stuchlík opět nedotáhl do konce. V této fázi hry domácí jasně kralovali a bylo jen otázkou času, kdy svůj náskok pojistí. Tato možnost se konečně zrodila v 76. minutě. Po zahrávaném rohovém kopu se míče zmocnil Bartozel, ze vzdálenosti dvaceti metrů prudce vypálil, dráhu letu změnil ještě Kresánek, a poprvé se tak zapsal do listiny střelců ve vsetínských barvách. Po této obdržené brance již hosté zcela rezignovali a mohli být rádi, že neinkasovali potřetí.

Vsetínská hra, zejména po obrátce, snese nejpřísnější měřítko. Všichni hráči příkladně bojovali a brankář Eliáš byl tak po většinu zápasu prakticky bez práce. O obranné čtveřici již řeč byla, záloha jasně přehrála stejnou formaci soupeře a duo útočníků znamenalo pro jesenickou svatyni stálé nebezpečí. A tak po závěrečném hvizdu hlavního rozhodčího Šimoníka odměnili domácí diváci svou jedenáctku dlouhotrvajícím potleskem.


Sestava Vsetína: Eliáš – Maček (14. min. Amrich, 75. min. Matůš), Kresánek, Dulík, Mydlář –
Kapusta (56. min. Jaroš), Bublák, Ondráš, Surovec – Bartozel, Stuchlík

Aktuální články

VYUŽITÍ DRUHÉ TRAVNATÉ PLOCHY - LHOTA U VSETÍNA

„Můžeme s radostí oznámit dobrou zprávu, co se týče většího tréninkového působení na přírodní trávě. Není žádným velkým...

PŘEDSTAVUJEME SOUPEŘE : 1.FC VIKTORIE PŘEROV

V utkání dvaadvacátého kola přivítají vsetínští fotbalisté nebojácné, houževnaté a především velmi perspektivní mužstvo 1. FC...

Z DALEKÉHO SEVERU PŘIVÁŽEJÍ REKORDNÍ VÍTĚZSTVÍ

FK Šternberk – FC Fastav Vsetín 1:5 (1:3)K utkání jedenadvacátého kola zajížděli vsetínští hráči do Šternberku k celku, který je...