Petr Říha |

VSETÍNSKÉ FIALKY MAJÍ PŘED SEBOU PRVNÍ OSTRÝ ZÁPAS

V neděli  v  11:00 se  na  umělce  Pod  Pecníkem odehraje  první  pohárové  kolo  žen. Naše  holky  přivítají Troubsko, silný  tým z  předměstí  Brna.  Dnes a  zítra ještě  pilujeme  poslední tři  jména  do  kádru  FC Vsetín a věříme,  že v neděli  bude  vše  připraveno. Přijďte  povzdudit  naše  princezny v neděli,  na  umělku, od 11:00.

Z  portálu   Valašský fotbal.cz  v  rámci  dobré  spolupráce  přebíráme rozhodov s  trenérem a kapitánkou týmu.
Rozkliknout  si  můžete  zde :  : VALASSKYFOTBAL.CZ.  


Dvojrozhovor s Jaroslavou Krčmářovou a Martinem Pavlátem o ženském týmu
FC Vsetín


 
Jaroslava  Krčmářová a Martin  Pavlát. Iniciátoři a strůjči vsetínského  fialového zázraku :-)   Tráví spolu čas na hřišti i mimo něho.

Do nové sezony jde také po dlouhé době ženský tým FC Vsetín. Nejen o ženském fotbalem jsme si povídali s právě duší týmu Jaroslavou Krčmářovou a trenérem Martinem Pavlátem.


Rozhovor s Jaroslavou Krčmářovou

Jak jste se dostala k fotbalu a od kolika let ho hrajete?
Fotbal nyní hrají již přes 10 let a dostala jsem se k němu přes kamarádku, která mě tehdy naverbovala na trénink k nově vznikajícímu ženskému týmu v Hrachovci.

Kterými kluby jste doposud prošla a s jakými úspěchy?
Začínala jsem tedy v Hrachovci, odtud se však brzy po vzniku celý ženský tým, včetně mě přestěhoval do Valašského Meziříčí, kde jsem aktivně působila 9 let. Poslední sezónu 2016/2017 jsme ve Valašském Meziříčí nedokázali sehnat dostatek holek. A z toho důvodu jsem odehrála podzim u Holešovskych holek a jaro v Rožnově pod Radhoštěm. Mezi největší úspěchy by se dalo asi počítat vítězství v moravskoslezské divizi žen v sezoně 2013/2014 a následně několikaletá štace v moravskoslezské lize žen.

Jak jste se dostala do vsetínského týmu?
Do vsetínského klubu jsem se dostala tak, že jsem zavolala panu předsedovi a oslovila jej s nabídkou zda bychom u nich mohli působit jako ženský fotbalový tým. Čili jsme se po roce odmlky, znovu složily dohromady (Valmez), plus přibyly další holky z blízkého okolí Vsetína. Věřím že se nám zde podaří vytvořit něco nového a perspektivního. Podporu od klubu máme zatím takovou, jakou jsme ve Valmezu za 10 let nepocítily. Tak věřím, že jim to budeme schopni vrátit.

Kdo Vás zvolil kapitánkou?
Kapitánku týmu si u nás vždy volil tým sám a tak to bylo i nyní. I když si myslím, že velkou roli v můj prospěch hrálo to, že jsem vše vyjednávala a dala dohromady.

Na co se tým Vsetína cítí v soutěži?
Na co se tým v soutěži cítí? Myslím si, že se nám společně s vedením Vsetína podařilo složit opravdu kvalitní tým žen plný zkušených hraček, ale také mladých a talentovaných. Z čehož doufám že dokážeme vytěžit maximum a budeme atakovat přední příčky soutěže.



Rozhovor s trenérem Martinem Pavlátem

Hrával jste fotbal? Za jaké kluby?
Fotbal jsem hrál za FC Zubří, následně poté za Střítež nad Bečvou.

Jak jste se dostal k trénování ženského fotbalového týmu?
K trénování jsem se dostal přes přítelkyni. Chtěl jsem si to vyzkoušet a už mi to zůstalo. K týmu jsem přišel v době, kdy bývalý trenér hledal náhradu za sebe. Každopádně od té doby cca 3 roky působím u týmu sám, a i když jsem hledal parťáka k sobě na výpomoc, tak se mi zatím nikoho nepodařilo sehnat.

Co je nejvíce zajímavé na trénování žen ve fotbale?
Nejvíce zajímavé je asi samotné trénování. Největší specifikum žen je podle mě v přístupu k nim. Ke každé hračce jsem si musel najít cestu (což u některých dalo a dává zabrat). Řekl bych, že u mužů toto není tak důležité. Nicméně nemohu to objektivně posoudit. Muže jsem nikdy netrénoval.



Společné otázky a odpovědi:


Bavíte se doma často o fotbale?
Tím, že v podstatě celá organizace okolo fotbalu ležela na nás, tak abychom všechno stihli probrat tak to musíme řešit i doma. Když chceme, aby to stálo za to, tak tomu musíme věnovat spoustu času.

Jaké to je ve vztahu, když pak na hřišti jste hráčka a trenér?
Vždy se snažíme o to, aby jsme na hřišti fungovali normálně bez rozdílu. Jestli se nám to daří musí posoudit asi hlavně hráčky, které s námi tráví spoustu času a znají nás.

Máte nějaké společné oblíbené týmy, hráče a hráčky nebo se to liší?
Oblíbený tým či hráče asi ani jeden nemáme.

Díváte se společně na fotbalové přenosy v televizi?
Na fotbal se doma díváme pouze občas, většinou to ale bohužel nestíháme.

Byli jste třeba na společné dovolené, kde jste třeba navštívili i fotbalový zápas a kde?
Když už se vydáme někam na fotbal tak většinou na Fastav Zlín.


Mgr. Martin Němec

Aktuální články

LOSOVÁNÍ O NOVÝ DRES FC FASTAV VSETÍN

Pokračujeme i dnes v losování o nový dres FC Fastav Vsetín. Při všech domácích zápasech na Tyršovce budou zakoupené vstupenky...

VYUŽITÍ DRUHÉ TRAVNATÉ PLOCHY - LHOTA U VSETÍNA

„Můžeme s radostí oznámit dobrou zprávu, co se týče většího tréninkového působení na přírodní trávě. Není žádným velkým...

PŘEDSTAVUJEME SOUPEŘE : 1.FC VIKTORIE PŘEROV

V utkání dvaadvacátého kola přivítají vsetínští fotbalisté nebojácné, houževnaté a především velmi perspektivní mužstvo 1. FC...