Petr Říha |

MLADŠÍ A STARŠÍ DOROST: ÚKOL SPLNĚN NA JEDNIČKU

V těchto kategoriích hraje FC Vsetín pravidelně moravskoslezskou divizi, druhou nejvyšší soutěž na Moravě. Před letošní jarní částí soutěže přišla z vedení v Olomouci trošku nečekaná zpráva pro všechny týmy. A sice , že dojde k rekonstrukci ligových a divizních soutěží. Ta měla za důsledek, že do divizí sestoupí z lig několik skutečně kvalitních týmů a za tuto cenu 6 nejhůře postavených týmů na konci soutěže spadne do krajů. Naštěstí borci pod vedením trenéra Martina Nikoléna toto hravě zvládli. Skončili na pátém místě , v bezpečných vodách, které znamenaly zachování divizních soutěží i pro příští sezonu a pro další ročníky borců, kteří se budou posouvat z dorosteneckých divizí žáků.
To , že dorazové ročníky dorostu měly jako první bojový úkol bezpečnou záchranu divize, před restrukturalizací soutěže, mělo za důsledek to , že nemohli více nastupovat za A-tým. Přesto poctivě chodili i na lavičku v zápasech A-týmů. Borci z dorostu Renda Zuzaňák,. Jarda Burdík, Viktor Kovács a Honza Dobeš nastoupili již v dresech vsetínského A-týmu. Všechny tyto kluky i s dalšími borci, kteří odrostli dorosteneckým gumotextilkám, čekáme 10.července na prvním tréninku můžu!
Ve starším dorostu bychom měli mít i příští sezonu silný dorazový ročník. Hlavně v zadních řadách. Pokud někde v okolí Vsetína spí neznámý šutér do útoku, který by měl koule na to naskočit do letní přípravy, tak … vstávej ogare !
Mladší borce dorostu (ročník 2001) posílí ze starších žáků ročník 2002. Kluci spolu vyrůstají od přípravek. Zažili spolu nespočet fotbalových turnajů, soustředění, i největší mezinárodní turnaj u španělské Barcelony (2014). Kluci se velmi dobře znají a věříme, že i v tomto týmu bude vše klapat na jedničku.
Pro úplnost: starší dorost bude příští sezonu trénovat trenér Martin Nikolén. Mladší dorost převezme trenér Radek Fojtů. Oba týmy čeká v příští sezoně mnohem kvalitnější moravskoslezská dorostenecká divize.

Aktuální články

LOSOVÁNÍ O NOVÝ DRES FC FASTAV VSETÍN

Pokračujeme i dnes v losování o nový dres FC Fastav Vsetín. Při všech domácích zápasech na Tyršovce budou zakoupené vstupenky...

VYUŽITÍ DRUHÉ TRAVNATÉ PLOCHY - LHOTA U VSETÍNA

„Můžeme s radostí oznámit dobrou zprávu, co se týče většího tréninkového působení na přírodní trávě. Není žádným velkým...

PŘEDSTAVUJEME SOUPEŘE : 1.FC VIKTORIE PŘEROV

V utkání dvaadvacátého kola přivítají vsetínští fotbalisté nebojácné, houževnaté a především velmi perspektivní mužstvo 1. FC...