Petr Říha |

SLADKOTRPKÁ PŘÍCHUŤ PO POSLEDNÍM ZÁPASE NA HANÉ

Oba týmy věděly na čem jsou. Již před  zápasem. Chropyně se  zachránila. Vsetín je  v  divizi  pro  příští  rok. Možná i tento  nádech jakési  jistoty  na  obou stranách  způsobil, že výsledek je nakonec  po mnoha  zahozených  šancích  Vsetína  papírově překvapující. Čímž hráčům  na  jednu stranu  asi  trochu  zhořkl  šampus, který si připravili  na  cestu  zpět na Vsetín, na  druhou stranu : díky "pěrestrojkám"  ve  vyšších  soutěžích jsme si  zajistili již před koncem  sezóny  postup  do  divize,  v což  jsme trochu tajně  věřili celou sezonu. Historie  se nebude  ptát  z jakého  to bylo místa.  Nabízenou možnost  (jak na stříbrném  podnoste, poté  co v pátek porazil  Baťov  nakonec  druhé  Strání)  skončit  na druhém  místě,  jsme nevyžili. Nakonec  jsme  skončili  až  na  čtvrtém  místě, byť  postupovém  místě. Pocity  jsou  tedy  více  než smíšené (v tuto chvíli).  Nicméně  už se díváme  dopředu, vplouváme  do  divizních  vod, kam jsme  všichni  chtěli.  Připouštíme, že s odřemýma  ušima  ale ... štěstí  přeje  připraveným :-)  Na  novinkách se intenzivně  pracuje. Budeme  brzo informovat.

Zpět  k  zápasu  se  vrací  ve  svých legendárních  sloupcích  i  Jirka  Kořínek, kterému děkujeme za  letošní  komentáře  a  už se  těšíme  všichni na ty  divizní :
   

Nepříjemné překvapení

FK Chropyně – FK Vsetín z.s.
1 : 0 ( 0 : 0 )


V posledním utkání krajského přeboru zajížděli Vsetínští na půdu soupeře, který se v soutěži zachránil v hodině dvanácté. A tak o favoritu tohoto duelu nemělo být pochyb. Hosté však tuto roli nesplnili a po nepříliš přesvědčivém výkonu odešli nejtěsnějším rozdílem poraženi. Nic to však nezměnilo na skutečnosti, že příští ročník budou účastníky Moravskoslezské divize.

Úvod zápasu se odvíjel převážně ve středu pole a přibližně patnáct minut se na ploše nic podstatného neudálo. První střelu na branku hostujícího Eliáše vyslal v 17. minutě domácí Navrátil, ale vysoko přestřelil. Stejně se „dařilo“ i vsetínskému Nahodilovi, který se pokusil ve 23. minutě překvapit gólmana ze vzdálenosti pětadvaceti metrů. Ve 27. minutě se naskytla hostům možnost zahrávat trestný kop, ke kterému se postavil Hořelica a tvrdou střelou pod břevno prověřil kvality domácího brankáře Večeři. Jak se později ukázalo, byl to právě on, který se největší měrou zasloužil o to, že všechny body nakonec zůstaly překvapivě na Hané. Hosté postupem času ovládli střed pole a zatlačili svého protivníka do defenzívy. Šance ke vstřelení gólu se jim naskytla v 39. minutě., kdy středem pole postupoval zcela sám Prešnajder, ale střela mu nesedla a poslal ji mimo domácí branku. Ke konci první půle tlak Vsetína gradoval, domácí se jen bránili za cenu dlouhých odkopů a byli rádi, že přesně s úderem pětačtyřicáté minuty hlavní rozhodčí úvodní dějství ukončil.

Vše nasvědčovalo tomu, že po obrátce hosté svou převahu zúročí v podobě vstřelení alespoň jediné branky a utkání dovedou do vítězného konce. Bohužel však opak byl pravdou. Domácím evidentně přestávka pomohla a začali hrát vyrovnanou partii. Přesto však hosté měli stále navrch, ale předváděli stereotypní hru, založenou na hru středem bez využití pravé či levé strany. Do vyložené pozice se dostali hosté v 50. minutě, kdy se ocitl před domácím brankářem opět Prešnajder, ale tentokrát nastřelil pouze jeho nohy. Staré známé nedáš - dostaneš se projevilo i v tomto případě. Ihned z rychlého protiútoku založeného Železným se zmocnil míče na úrovni velkého čtverce nikým neatakován Ležák a střelou po zemi k tyči rozvlnil síť za bezmocným Eliášem. To byla pro hosty ledová sprcha a jejich převaha prakticky skončila. Domácí se začali stále více osmělovat a v 59. minutě po jasné šanci Navrátila zachraňuje Eliáš na brankové čáře. Možnost ke srovnání stavu měl v 63. minutě smolař tohoto zápasu Prešnajder, ale míč z jeho kopaček trefil pouze vyběhnuvšího brankáře. Domácí když vycítili, že Vsetínští jsou v zakončování akci naprosto neškodní, se stále více osmělovali a snažili se přidat další branku. Ideální možnost k tomu měl v 74. minutě Hrabal, jenž zahrozil z levé strany, ale Eliáš vytáhl jeden ze svých vynikajících zákroků a jeho tutovku zlikvidoval. Ke konci utkání se přece jen nadechli Valaši k závěrečnému náporu, který však ke vstřelení vyrovnávací branky nevedl. A tak po devadesáti minutách odešli ze hřiště s porážkou, se kterou žádný z hrstky jejich nejvěrnějších fanoušků určitě nepočítal.


Sestava Vsetína: Eliáš – Mydlář, Dulík, Maček, Nahodil (83.min. Kovács) – Amrich (65. min.
Tureček) Jaroš, Matůš, Surovec – Prešnajder (65. min. Fojtů),
Hořelica

Aktuální články

DOROSTENECKÉ TÝMY ŠLAPOU, OBA TÝMY PORAZILY VRSTEVNÍKY Z VALAŠSKÉHO MEZIŘÍČÍ

Vzhledem k velmi nefotbalovému počasí o víkendu jsme po dohodě s Valaškým Meziříčím přehodili oba zápasy dorosteneckých týmů na...

VÝHERCE DRESU VYLOSOVAL ONDRA STRACHOŇ

Sobotního výherce vsetínského dresu vylosoval spolu s naší půvabnou Eliškou Ondra Strachoň, který nemohl nastoupit do zápasu. Viz...

ROLI FAVORITA NESPLNILI

FC Fastav Vsetín – 1. FC Viktorie Přerov 3:3 (1:1)Před výkopem poměrně jednoduchá záležitost se proměnila ve fotbalový horror. S...