Petr Říha |

TRENÉR PAVEL CHARVÁT SE VRACÍ K UTKÁNÍ V ROŽNOVĚ POD RADHOŠTĚM

My jsme do zápasu šli s jasným cílem konečně uhrát slušný výsledek na hřišti soupeře. Tomuto cíli jsme přizpůsobili nejen herní taktiku, ale změnili jsme i herní rozestavení a obsazení jednotlivých postů hráči. Nastoupili jsme v rozestavení 4 – 1 – 4- 1 a Amrich se ze středu záložní řady postavil na její levý okraj a místo něj šel do středu Surovec. Na pozici „šestky“ nastoupil Matůš.

Od začátku utkání hře dominovaly především obrany. Brankové příležitosti by se daly spočítat na jedné ruce, ale i tak mělo utkání dobrou úroveň a poměrně slušné tempo.
Začátek zápasu byl z obou stran opatrný a hrálo se spíše ve středu pole, přičemž jsme měli míč výrazně častěji na kopačkách my, než domácí. Přesto se k první šanci dostali domácí. Ve 20. minutě, po rohovém kopu z pravé strany, se na druhé tyči dostal k hlavičce Bolf a těsně minul. Od této chvíle jsme přebrali otěže prvního poločasu my. Kombinační hrou jsme se začali výrazněji prosazovat ve středu pole a přišly i šance. Nejdříve Mydlář ve 25. minutě mířil levačkou z hranice šestnáctky do šibenice, ale domácí brankář se stihnul v brance přesunout a míč vytěsnil na roh. Ve 30. minutě se do šance dostala hned trojice našich hráčů, kteří si ale dávali vzájemně přednost, až nakonec zakončoval málo důraznou střelou Surovec. 37. minuta přinesla nejen naši největší šanci, ale také největší šanci celého zápasu. Po centru z levé strany se přes bránícího hráče prosadil z hranice malého vápna hlavou Hořelica, ale brankář jeho hlavičku zázračně vyrazil. Do konce poločasu jsme soupeře zavřeli na jeho polovině a vysvobodila ho až poločasová přestávka.
Po změně stran se z utkání vytratila plynulost, hra byla rozháraná a neurovnaná. Přispěla k tomu spousta faulů a také delší ošetřování domácích hráčů. Tento vývoj druhého poločasu vyhovoval spíše domácím, protože jak se blížil konec zápasu, bylo zřejmé, že chtěli zápas dovést do penalt. Naší snahou bylo vyhrát zápas za tři body. Ale kromě celé řady standardních situací (rohy a přímé kopy) jsme si vyloženou šanci v druhém poločase prakticky nevytvořili a tak za zmínku stojí jen volej Hořelici po jedné z nich. Soupeř zahrozil jen křižnou střelou z levé strany, která ale naši branku netrefila.
Následovaly pokutové kopy. Po dlouhé době jsme se jim věnovali na pátečním tréninku a vyplatilo se.
Naši exekutoři byli stoprocentní. Postupně penaltu proměnili: Ondráš, Hořelica, Matůš a Prešnajdr. Z naší strany na pátou sérii už nedošlo, protože Eliáš perfektně kryl dvě penalty soupeře.


Aktuální články

DOROSTENECKÉ TÝMY ŠLAPOU, OBA TÝMY PORAZILY VRSTEVNÍKY Z VALAŠSKÉHO MEZIŘÍČÍ

Vzhledem k velmi nefotbalovému počasí o víkendu jsme po dohodě s Valaškým Meziříčím přehodili oba zápasy dorosteneckých týmů na...

VÝHERCE DRESU VYLOSOVAL ONDRA STRACHOŇ

Sobotního výherce vsetínského dresu vylosoval spolu s naší půvabnou Eliškou Ondra Strachoň, který nemohl nastoupit do zápasu. Viz...

ROLI FAVORITA NESPLNILI

FC Fastav Vsetín – 1. FC Viktorie Přerov 3:3 (1:1)Před výkopem poměrně jednoduchá záležitost se proměnila ve fotbalový horror. S...