Petr Říha |

PŘEDSTAVUJEME SOUČASNÉ NADĚJE: MIROSLAV LESKOVJAN - REPREZENTANT ČR U17.

Představujeme  Vám  Miroslava Leskovjana, nadějného  hráče  1.FC Slovácko, který  začínal s  fotbalem na Vsetíně, na  Tyršovce.  Přinášíme  rozhovor  ze  serveru  www.ceskafotbalovébudoucnost. 

Mira  hrával  za  Vsetín  do  léta 2013.  Jeho přístup k fotbalu byl  od  mládí obdivuhodný. Například na  tréninky  na  Vsetín  jezdíval až  z Dinotic  na  kolečkových  bruslích.  Vyhrabal  jsme ze  svého archívu pár  snímků při kterých se možná i  on  sám  pousměje. Zavzpomínat  můžeme  na  turnaj v italské Kalabrii, kde  hráli starší žáci a přípravky.  Na  turnaje  ve  slovenské  Korni (snímek s  dědou a bratrancem  Štefanem  Bartoškem), kam FC vsetín pravidelně  jezdí.  Stařičké, již neexistující  pruhované dresy, to je zápas  na  Baťově.  Nebo  derby proti Ratiboři , kde  hráli proti sobě  například  s Kájou  Machalou, jež  je  dnes  oporou  divizního  dorostu.   A také  snímek  se  Slovácka  s Martinem  Baranem  a našimi kluky, kteří se  přijeli  podívat na zápas  proti Portugaslku.  Ať se Ti  daří  Miro. 


www.ceskafotbalovabudoucnost.cz
Jak jsme Vás informovali navázali jsme před několika dny spolupráci s novými hráči. Jedním z nich je Miroslav Leskovjan z týmu 1. FC Slovácko, kterého Vám nyní představíme pomocí rozhovoru. Střední záložník devatenáctky týmu z Uherského Hradiště a reprezentant České republiky do sedmnácti let v něm zmiňuje nejen své fotbalové začátky, ale také další důležité věci spojené s jeho dosavadní fotbalovou kariérou.



Jaké byly tvoje fotbalové začátky? A kdo byl nebo stále je tvým fotbalovým vzorem?

Dá se říct, že do míče jsem kopal od svých prvních krůčků. Když mi bylo asi 5 let, rodiče pochopili, že to s fotbalem myslím vážně a přihlásili mě do předpřípravky ve Vsetíně. Takhle jsem se tedy dostal do prvního fotbalového oddílu.
Mým největším fotbalovým vzorem je Toni Kroos, což je spojeno s tím, že hrajeme na stejné pozici a hlavně se mi u něj líbí jeho přehled, technika a to jak minimálně ztrácí míče.


Jakými týmy jsi od malička prošel?
Jak jsem říkal, začínal jsem v předpřípravce ve Vsetíně, odkud jsem v žácích odešel na roční hostování do Velkých Karlovic. Poté jsem se opět vrátil do Vsetína a zároveň jsem měl střídavý start ve Zlíně. Pak už přišla nabídka ze Slovácka, kde působím dodnes.


Co považuješ za své fotbalové přednosti?
Myslím, že mezi mé přednosti patří především asi přehled, klid na míči, dobrá technika a rozehrávka. Jsou to věci které potřebuji zvládat, jelikož nastupuji na pozici středního záložníka.


Jaké momenty v prozatimní kariéře považuješ za nejdůležitější?
Za nejdůležitější moment v mé dosavadní kariéře považuji určitě přestup na Slovácko, tento přestup bych označil za velký zlom v mé kariéře, protože po tomto přestupu a následné práci a předvedených výkonech přišly nominace do reprezentace, což bych označil za druhý velký moment v mé prozatimní kariéře.


Co je tvým dosavadním největší úspšchem?
Za svůj největší úspěch beru právě to, že jsem se dostal do týmu jako je Slovácko a samozřejmě nominace do reprezentace!


Jaké jsou tvoje aktuální cíle v probíhající sezoně?
Mým cílem v probíhající sezoně je pravidelně nastupovat za tým Slovácka U19, dále bych se rád účastnil reprezentačních srazů, ale především chci na sobě pracovat a posouvat se dál a dál.


Čeho bys chtěl ve fotbale dosáhnout?
Hrozně moc bych se chtěl dostat do A-týmu Slovácka a také co možná nejdéle reprezentovat Českou republiku. Velkou radost bych měl v budoucnu i z nějaké zahraniční nabídky, ale to je ještě dlouhá cesta ke které vede mnoho práce.


Aktuální články

PŘEDSTAVUJEME SOUPEŘE: SFK ELKO HOLEŠOV

V devatenáctém kole odvetné časti divize skupiny „E“ zajíždějí vsetínští hráči do Holešova, kde se utkají se stále se lepšícím...

POZVÁNKA NA VALNOU HROMADU 8.4.2024

V pondělí 8.4.2024 proběhne od 17:00 v Kapka resortu další letošní valná hromada. Zváni jsou pochopitelně všichni členové spolku FC...

PRVNÍ VÝHERCE NOVÉHO DRESU FC FASTAV VSETÍN

Jak bylo slíbeno, v průběhu prvního zápasu byl vylosován z řad fanoušků (kteří si zakoupili vstupenku) výherce nového dresu FC Fastav...