Petr Říha |

ROZHOVOR S HONZOU DOBEŠEM

Portál  valašskýfotbal.cz:  "Jan Dobeš, brankář i hráč do pole zároveň, je velkým příslibem Vsetína"

Mladý talentovaný odchovanec vsetínské kopané Jan Dobeš má fotbal v krvi. Jeho otce Roman i strýc Radim byli vynikající hráči a nyní trenéři, on sám prošel hlavně pod otcovými rukami v mládežnických žákovských kategoriích tréninkovým procesem. V současné době na sebe upozorňuje Jan Dobeš svou univerzálností. Ta došla tak daleko, že jako dorostenecký brankář je nejlepším střelcem svého týmu v Moravskoslezské divizi a poprvé se trefil také v krajském přeboru za muže proti Kelči, kdy jeho Vsetín vyhrál jasně 5:0. „Odmalička jsem brankář, ale nedávno jsem si na tréninku zlomil kůstky v zápěstí a lékaři mi zakázali již na půl roku do branky. Náš dorostenecký trenér Martin Nikolén mne viděl, že do toho umím taky kopnout a posílal mne do útoku. Zatím jsem v letošní sezoně dal jedenáct branek a teď první i za muže. Jsem nejlepším střelcem našeho týmu a třetí nejlepší v dorostenecké divizi,“ chválí se oprávněně Jan Dobeš. „Na jaře jsem zatím chytal jednou, protože kolega byl nemocný, jinak hraji,“ dodává fotbalový obojživelník.
„Nyní si nás vytáhnul na zápas prvního týmu trenér Pavel Charvát. Já jsem nominován na utkání jako náhradní brankář za Kubu Eliáše, ale oblékám se jako hráč do pole. Kdyby se Kubovi něco stalo, rychle se obléknu do brankářského, jinak jsem připraven jít do pole. Když jsme nad Kelčí jasně vedli, tak nás tam trenér mladé vypustil a mi se podařilo dát branku po rohu,“ popisuje svůj první gól za muže Jan Dobeš.
A jeho premiérová branka bude pěkně drahá. „Pokladník Kuba Eliáš už mi to sčítá. Je v tom první gól, články do tištěných a internetových médií, fotky. Budu mít pěkně drahé,“ směje se mladý univerzál.
A jaké cíle má do konce sezony? „Chceme udržet před reorganizací dorosteneckou divizi, kde to máme dobře rozehrané, jsme  třetí.  Jelikož žákovské týmy chtějí do ligy, nemůže dorost hrát krajský přebor, to dá rozum. Snad to zvládneme,“ dodává Jan Dobeš, který v dorostenecké kategorii letos končí a měl by svou obojakostí pokračovat na Vsetíně i mezi muži. 


ZA  VEDENÍ  FC  VSETÍN  PŘEJEME  HONZOVI  I  DALŠÍM  NADĚJNÝM  ODCHOVANCŮM , AŤ  SE  JIM  DAŘÍ  I NADÁLE. JE TO ODMĚNA  PRO TRENÉRY  A  VŠECHNY NÁS , KTEŘÍ  KOLEM  NAŠEHO  ODDÍLU  KAŽDÝ  DEN  PRACUJEME.

A  ZVEME  VŠECHNY  NA  ZÍTŘEJŠÍ  ZÁPAS  DOMA , NA  VSETÍNĚ   PROTI  NOVÉMU  JIČÍNU,  VE  KTERÉM  PŮJDE  OPĚT  O  CENNÉ  BODY  MORAVSKOSLEZSKÉ  DIVIZE.  HRAJE SE  OD  10:15. POD  PECNÍKEM.

Aktuální články

PŘEDSTAVUJEME SOUPEŘE: SFK ELKO HOLEŠOV

V devatenáctém kole odvetné časti divize skupiny „E“ zajíždějí vsetínští hráči do Holešova, kde se utkají se stále se lepšícím...

POZVÁNKA NA VALNOU HROMADU 8.4.2024

V pondělí 8.4.2024 proběhne od 17:00 v Kapka resortu další letošní valná hromada. Zváni jsou pochopitelně všichni členové spolku FC...

PRVNÍ VÝHERCE NOVÉHO DRESU FC FASTAV VSETÍN

Jak bylo slíbeno, v průběhu prvního zápasu byl vylosován z řad fanoušků (kteří si zakoupili vstupenku) výherce nového dresu FC Fastav...