Robin Eliáš |

Hlásíme první posilu - navrátilec Lukáš Matůš

Koncepční práce a návrat hvězdného útočníka Matůše. To jsou první ohlasy ze Vsetína po odehrané podzimní části. Vsetín se po roce poroučel z divize a trenér Pavel Charvát začal budovat nový tým, který kosilo jedno zranění za druhým. Proto čtvrté místo, ale i tak slušně odbojovaná polovina soutěže.

„Čekal jsem, že budeme na tom lépe, ale četná zranění byla proti nám. Jen si vezměte, co se nám stalo po perfektně zahraném zápase, kdy jsme vysoko vyhráli v Boršicích. Kocurek se na mne urazil a ukončil kariéru, Dulík se nechal zbytečně vyloučit, Nahodil si poranil kotník a najednou nám zůstali tři mladí obránci a Tureček, který nás doplnil z Bystřice pod Hostýnem,“ říká k tomu, jak začala Vsetínu obrovská marodka trenér Pavel Charvát.

V brance to Vsetínu šlapalo. Jakub Eliáš je jasnou jedničkou. „V obraně si to kluci ukopali, ale já chci aby dnešní moderní obránce uměl i směrem dopředu. Tureček není takovým typem beka. Nahodil by to i uměl, ale bojoval se zraněními. Stál šest zápasů. Kluci v obraně si svoje splnili, ale chyběla mi tam nadstavba,“ dodává k bránění Charvát.

Vsetín v létě koupil ofenzivní eso ze Slovenska. Jak hodnotí výkony Amricha samotný trenér Charvát? „Amrich toho nejvíce nakonec odehrál vynuceně na pozici defenzivní šestky a bylo vidět, že mu bránění nevoní. Jeho roli pod hrotem plnil nakonec Jaroš. Amrich si svoje odehrál, umí dát perfektně balon na šedesát metrů. My jsme i díky němu skoro všechny ve středu pole přehrávali, záložní řada s mladými Mydlářem a Surovcem fungovala,“ komentuje střední řadu Pavel Charvát.

Hlavním kanonýrem týmu měl být Prešnajder, který přišel s vizitkou šutéra z Chropyně. „Pavel je perfektní kluk i do kabiny. K nám zapadl. Měl problémy se svalem a pak s nosem. Kdyby sehrál všechny zápasy, je naším nejlepším střelce. I tak toho za 8 zápasů stihl hodně. Výborně si rozuměl s Hořelicou. I dnes budu tvrdit, že kdyby hrál ve Štítné, tak jsme tam nemohli prohrát,“ stojí si za střelcem Pavel Charvát.

Nejlepším střelcem se stal nakonec navrátilec z Halenkova Patrik Hořelica. „Hodně lidí mne zrazovalo, ale já jsem Patrikovi věřil. Kdyby proměnil vice než třetinu šancí, dal by již za podzim třicet branek. Ještě se musí zklidnit v koncovce, řeší vše na sílu. Jeho výkon rostl s Prešnajderem. Uměl výborně pracovat i dozadu,“ chválí mladého útočníka jeho trenér.

Pavel Charvát rád pracuje s mladými hráči. „Vždycky všude, kde budu trénovat, budu tvrdit, že pokud domácí kluk bude jen trochu lepší, než ten cizí, hrát bude on. Nerozlišuji hráče na mladé a staré, ale na dobré a špatné. Proto mne potěšily výkony Fojtů, Mačka, Smilka nebo Kovácse. Ještě máme na Vsetíně rok a půl trochu díru, ale pak budeme rok co rok produkovat deset hráčů pro dospělý fotbal a to bude jenom dobře. Samozřejmě nemůžeme kádr postavit jen na mladých, ale jsme rádi, že s nimi mlžeme pracovat,“ dodává na adresu mladých hráčů Pavel Charvát.

Tým Vsetína má velký potenciál. „Do divize se netlačíme a není to priorita ani pro vedení. Co mám představu, tak by mělo jít o koncepční práci v horizontu tří let s následným postupem. Máme problém v defenzívě, který budeme řešit změnou hráčů. Ze Slavičína se vrací Lukáš Matůš, což bude velká posila do ofenzívy,“ dodává Pavel Charvát k blízké budoucnosti.

zdroj: valasskyfotbal.cz

Aktuální články

LOSOVÁNÍ O NOVÝ DRES FC FASTAV VSETÍN

Pokračujeme i dnes v losování o nový dres FC Fastav Vsetín. Při všech domácích zápasech na Tyršovce budou zakoupené vstupenky...

VYUŽITÍ DRUHÉ TRAVNATÉ PLOCHY - LHOTA U VSETÍNA

„Můžeme s radostí oznámit dobrou zprávu, co se týče většího tréninkového působení na přírodní trávě. Není žádným velkým...

PŘEDSTAVUJEME SOUPEŘE : 1.FC VIKTORIE PŘEROV

V utkání dvaadvacátého kola přivítají vsetínští fotbalisté nebojácné, houževnaté a především velmi perspektivní mužstvo 1. FC...