Jiří Kořínek |

Palba jako u Verdunu

                  SK Boršice – FC Vsetín 

                           1  :  7  (1 : 4)                                      

Tak to tady již dlouho nebylo!! Vsetínští při svém výjezdu na jih Moravy doslova rozstříleli svého soupeře a uštědřili mu tvrdou lekci z produktivity. Domácí hráči čekali na závěrečný hvizd hlavního rozhodčího jako na smilování, kterým by ukončil jejich devadesáti minutové trápení.

Hosté začali utkání famózně. Ihned po rozehrání se dostal k míči Prešnajder a dalekonosnou střelou ze třiceti metrů překvapil domácího brankáře. Běžela 7. minuta, kdy unikl po levé straně Surovec a z úhlu bez problému přehodil vyběhnuvšího gólmana. A úvodní desetiminutovku, ve které hosté zasadili Boršickým tvrdé k.o. zakončil přesnou trefou opět Prešnajder. Domácí byli tímto vývojem tak otřeseni, že nebyli schopni založit souvislou akci a museli odolávat neustálým nájezdům Valachů. Jejich obrana byla pod velkým tlakem a často se osvobozovala pouze za cenu odkopávání míčů, anebo faulů. Teprve kolem 20. minuty se domácí vymanili ze sevření a dostávali se taky na půdu Vsetína. Ve 28. minutě vyrobila hostující obrana snad jedinou chybu, když se zcela nepochopitelně rozevřela při průniku Kaspřáka, kterému dovolila velmi lacino skórovat. Domácí cítili šanci a začali na hostující zadáky stále více dorážet. Ti však již byli na místě, a jakmile se domácí útočníci dostali za jejich záda, zachránil situaci brankář Eliáš. Nejblíže ke vstřelení druhého gólu měli domácí hráči ve 37. minutě, kdy prudká střela aktivního Kaspřáka orazítkovala tyč. Od této chvíle byli Boršičtí lepším týmem. Veškerou snahu o docílení kontaktní branky však utnul ve 45. minutě Mydlář, jenž se probil až před brankáře domácích a s jistotou svůj průnik zakončil čtvrtou trefou.

Očekávaný tlak s nástupem do druhé půle se ze strany domácích nedostavil. Vsetín s přehledem kontroloval situaci a nedopřával klidu domácí obraně. Tu nachytal v nedbalkách v 58. minutě Prešnajder, který se prodral středem hřiště a z hranice šestnáctky krásnou střelou dovršil svůj hattrick. Po této situaci bylo zjevné, že domácí rezignují, čehož využili znovu hosté. V 66. minutě se prezentoval výstavní technickou střelou Amrich, na níž byl boršický brankář příliš krátký. O čtyři minuty později měl tentýž hráč další možnost, ale jeho kopačky tentokrát totálně selhaly a ránu poslal vysoko nad. V 72. minutě postupovalo na domácí svatyni duo Mydlář – Hořelica, kdy prvně jmenovaný vybídl ke skórování svého spoluhráče, jemuž však branková konstrukce byla „příliš úzká“. Vše si vynahradil v 80. minutě, kdy po pravé straně unikl Mydlář, na jehož centr naběhl a velmi povedenou ranou do pravého horního rohu uzavřel bohatý střelecký účet Vsetínských. Stínem utkání je však vyloučení hostujícího Dulíka po druhé žluté kartě za napadení soupeře a zranění Nahodila.

Z jednotlivců je těžko někoho vyzdvihnout. Mužstvo Vsetína v tomto zápase pracovalo jako dobře namazaný stroj, který nemohl protivník žádným způsobem zastavit. Tímto vítězstvím se tým přiblížil na dosah vedoucímu celku soutěže, což ještě více zdramatizovalo celé dění na čele krajského přeboru. 

Sestava Vsetína: Eliáš – Tureček, Dulík, Maček, Nahodil (75. min. Smilek) – Mydlář, Jaroš, Amrich, Surovec – Hořelica, Prešnajder (70. min. Burdík)

Aktuální články

PŘEDSTAVUJEME SOUPEŘE: SFK ELKO HOLEŠOV

V devatenáctém kole odvetné časti divize skupiny „E“ zajíždějí vsetínští hráči do Holešova, kde se utkají se stále se lepšícím...

POZVÁNKA NA VALNOU HROMADU 8.4.2024

V pondělí 8.4.2024 proběhne od 17:00 v Kapka resortu další letošní valná hromada. Zváni jsou pochopitelně všichni členové spolku FC...

PRVNÍ VÝHERCE NOVÉHO DRESU FC FASTAV VSETÍN

Jak bylo slíbeno, v průběhu prvního zápasu byl vylosován z řad fanoušků (kteří si zakoupili vstupenku) výherce nového dresu FC Fastav...