Pavel Charvát |

Pavel Charvát k Morkovicím

FC VSETÍN – MORKOVICE 5 : 2 (3 : 1)

Sestava: Eliáš – Tureček, Dulík, Maček, Nahodil  – Mydlář (81. Smilek), Amrich, Jaroš, Surovec – Prešnajdr (77. Kocurek), Hořelica (85. Burdík)

Chyběl: Fojtů, Kovacs

Branky: Tureček 2, Hořelica 2, Mydlář

Úvod zápasu přinesl z naší strany nápaditou hru plnou 

pohybu a povedených kombinačních akcí. Tím jsme soupeře dokonale zaskočili a vynutili jsme si velkou převahu. Výsledkem byla celá řada standartních situací i branky. Nejprve ve 20. minutě se hlavou po rohu prosadil Tureček 1: 0. Ve 22. minutě se po rychlé kombinaci prosadil opět Tureček – 2 : 0. Naši skvělou půlhodinu dovršil po perfektní kombinaci brankou Hořelica – 3 : 0.

Toto vysoké tempo jsme drželi asi do 35. minuty, kdy přišlo zaváhání na levé straně naší obrany, doprovázené nedůrazem v našem pokutovém území a soupeř trestal snížením stavu na       3 : 1. Obdržená branka nás dokonale zaskočila. Soupeři narostla křídla a bylo ho plné hřiště. Před poločasovou přestávkou se ještě dostal ke dvěma velkým šancím, ale podržel nás brankář Eliáš.

Druhý poločas začal tak, jak první skončil. Hosté nás přehrávali a dostali nás pod tlak. Hrálo se převážně na naší polovině, nebyli jsme schopni podržet míč a eliminovat tlak soupeře. Ten sice neměl vyložené šance, ale jeho převaha byla výrazná. Naše obrana byla přetížená a dopouštěla se chyb, faulů a hromadily se standartní situace. V 65. minutě jsme soupeře faulovali na hranici pokutového území. Z následného trestného kopu a po nešťastné teči hráčů ve zdi, hosté snížili na rozdíl jediné branky – 3 : 2.

Byla to studená sprcha, kdy po jasném vedení tři nula jsme se začali strachovat o výsledek. Naštěstí zhruba od 70. minuty se obraz hry začal opět měnit. Držení míče se začalo vyrovnávat a díky chybám obrany hostů jsme se dostávali do rychlých protiútoků. Nejdříve v 74. minutě vystihl malou domů soupeře Mydlář a postupoval ze strany sám na branku, ale bohužel vracející se obránce stačil brance zabránit. V 78. minutě byl po jednom z brejků faulován v pokutovém území Jaroš a z následné penalty Hořelica zvyšoval na 4 : 2. Branka nás uklidnila a soupeře definitivně zlomila. Opět jsme zcela ovládli hru a soupeř kupil jednu chybu za druhou a navíc v 80. minutě dostal červenou kartu. Do konce utkání jsme měli ještě několik vyložených příležitostí, ale brankou skončila už jen ta z 81. minuty, kdy po „špatné malé domů“ obránce Morkovic, postupoval sám na branku Mydlář, obešel i brankáře a stanovil výsledek na konečných 5 : 2.

Aktuální články

Z DALEKÉHO SEVERU PŘIVÁŽEJÍ REKORDNÍ VÍTĚZSTVÍ

FK Šternberk – FC Fastav Vsetín 1:5 (1:3)K utkání jedenadvacátého kola zajížděli vsetínští hráči do Šternberku k celku, který je...

VSETÍN S PĚTI RŮZNÝMI STŘELCI UDĚLAL SE ŠTERNBERKEM RYCHLÝ PROCES

Trenér Lukáš Pazdera : "Musím říct, že jsme měli raketový nástup a v 11. minutě jsme vedli 0:3. Samozřejmě sebevědomí přirozeně...

VSETÍN MĚL RAKETOVÝ NÁSTUP, PO JASNÉ VÝHŘE 5:1 PŘESKOČIL BZENEC A JE TŘETÍ

Tak brzy hotovo na jaře ještě neměli. Fotbalisté divizního Vsetína v sobotním zápase 21. kola vyřídili domácí Šternberk 5:1 a...