Pavel Charvát |

Trenér Pavel Charvát komentuje "Strání"

První poločas začal naší převahou, která vyvrcholila povedenou akcí na pravé straně, kdy se do kombinace zapojili Mydlář s Prešnajdrem, ten nezištnou přihrávkou našel Hořelicu, který skóroval do prázdné branky – 1:0, to bylo v 16. minutě.

 Branka nás neuspokojila a dál jsme zvyšovaly obrátky. Následovala série přímých kopů, které jsme zahrávali po faulech soupeře, kdy soupeř ve snaze vymanit se z našeho tlaku často fauloval. Ve 23. minutě jeden z nich perfektně rozehrál na druhou tyč Jaroš, kde se prosadil hlavou Prešnajdr – 2:0. Po druhé brance se hra vyrovnala a zhruba do 35. minuty se hrálo především ve středu hřiště, ale soupeř se osměloval rychlými výpady, zvláště po jejich pravé straně. Konec poločasu vyzněl jasně pro hosty, kteří nás dostaly pod mírný tlak a vypracovaly si několik rohů. Tento tlak nakonec zužitkoval brankou na 2:1 ze 40. minuty, po našem nedůrazu a špatném obranném postavení na pravé straně. Soupeři se podařilo skórovat tzv. „do šatny“, což je vždy nepříjemné.

Kdo čekal po změně stran nápor hostí, které v závěru poločasu nakopl gól, byl zklamán. Po změně stran jsme jasně dominovali a soupeře prakticky do ničeho nepustili. Tuto naši převahu jsme vyjádřili i gólově. Nejprve v 58. minutě padl zajišťovací gól na 3:1, kdy šel míč po ose Amrich – Mydlář a jeho centr zakončil hlavou opět Hořelica. V 76. minutě postupoval Prešnajdr sám na branku po skvělé průnikové přihrávce Amricha a nedal brankáři šanci - 4:1. Hosté hru otevřeli a dostávali jsme se do velkého počtu šancí, které kdybychom proměnili, mohlo být skóre ještě vyšší.

Zápas měl velmi slušnou úroveň a nasazení, k čemuž nemalou měrou přispěli i hosté. Škoda jen, že se dopouštěli, frustrováni průběhem zápasu, ostrých zákroků, které byly výraznou skvrnou na celkové obraze zápasu. Důsledkem velmi tvrdé hry soupeře je zranění Radka Fojtů, který byl nevybíravým zákrokem faulován a utrpěl zlomeninu kůstky v kotníku. Všichni mu přejeme brzké uzdravení a návrat na hřiště.

Utkání mělo z naší strany nespornou kvalitu, hoši perfektně splnili taktický záměr, se kterým jsme do utkání šli, i když jsme se prezentovali novým taktickým postavením obranné čtveřice po zisku míče soupeřem. Byla to reakce na laciné branky, které jsme dostávali jednoduchým nákopem za naši obranou čtveřici.

Aktuální články

VYUŽITÍ DRUHÉ TRAVNATÉ PLOCHY - LHOTA U VSETÍNA

„Můžeme s radostí oznámit dobrou zprávu, co se týče většího tréninkového působení na přírodní trávě. Není žádným velkým...

PŘEDSTAVUJEME SOUPEŘE : 1.FC VIKTORIE PŘEROV

V utkání dvaadvacátého kola přivítají vsetínští fotbalisté nebojácné, houževnaté a především velmi perspektivní mužstvo 1. FC...

Z DALEKÉHO SEVERU PŘIVÁŽEJÍ REKORDNÍ VÍTĚZSTVÍ

FK Šternberk – FC Fastav Vsetín 1:5 (1:3)K utkání jedenadvacátého kola zajížděli vsetínští hráči do Šternberku k celku, který je...