Pavel Charvát |

Štítná - komentář trenéra

Náš tým zajížděl ve druhém kole KP na horkou půdu do Štítné. Úvod zápasu vůbec nenasvědčoval tomu, že pro nás dopadne tak špatně. Soupeři jsme do 25. minuty prakticky nepůjčili míč,

i když chyba Amricha z 8. minuty, kdy nahrál soupeři, a ten postupoval sám na branku, všechny zaskočila. Postupně jsme ovládli hru a vytvořili si brankové příležitosti. Nejprve Nahodilovu hlavičku po rohovém kopu reflexivně vyrazil domácí brankář, následně postupovali dva na jednoho Fojtů s Hořelicou, což skončilo znovu pouze rohovým kopem. V další šanci postupoval ze strany sám na branku Fojtů, ale zakončoval těsně vedle tyče. Perfektní kombinace před šestnáctkou mezi Hořelicou, Fojtů a Surovcem, posledně jmenovaný zakončil slabou střelou, která k brankáři ani neprošla. Soupeř pouze nakopával míče na své dva útočníky, s nimiž si naše obrana poradila.

Ve 26. minutě soupeř zahrával rohový kop (druhý v zápase), při kterém se na druhé tyči prosadil hlavičkou nikým nekrytý domácí středopolař, a Štítná vedla 1 : 0.

Branka sice přišla jako blesk z čistého nebe, ale hra se příliš nezměnila, jen soupeř se snažil ještě více hru kouskovat a zdržovat. Soupeře jsme zatlačili do defenzivy a vynutili si na něm několik standartních situací, které zůstaly bez efektu.

Pak přišly tři minuty, které rozhodly o osudu celého zápasu. Ve 40. minutě jsme po naší standartní situaci ztratili míč. Naším nedůrazem na půlící čáře soupeř míč protlačil na pravou stranu, odkud šel centr před branku, kde nekrytý hráč pohodlně skóroval a bylo to 2 : 0.

Ve 43. minutě po špatně odkopnutém míči a nedůrazu našich obránců v pokutovém území domácí udeřili potřetí a bylo to 3 : 0.

Druhý poločas jsme chtěli zkusit úvodním tlakem zápas ještě zdramatizovat a měli jsme k tomu velkou příležitost již v 46. minutě, kdy po faulu na Fojtů Amrich zahrával pokutový kop, ten ovšem domácí brankář vyrazil. Tento okamžik definitivně pohřbil naši šanci ze zápasem něco udělat.

Ve druhém poločase jsme znovu hru kontrolovali, měli i šance – Mydlář, Hořelica, Fojtů i Jaroš - ale bohužel brankou neskončily.

Od 75. minuty jsme hru zredukovali na tři obránce a posílili útok na tři útočníky, ale marně. Podle mého soudu, v tomto zápase, i kdybychom hráli do rána, tak branku nedáme.


Sestava: Eliáš – Kocurek (80. Hrabovský), Tureček (45. Maček), Smilek (45. Kovacs), Nahodil – Mydlář, Amrich, Jaroš, Surovec, Fojtů, Hořelica.

Chyběli: Prešnajdr, Dulík

Aktuální články

DOROSTENECKÉ TÝMY ŠLAPOU, OBA TÝMY PORAZILY VRSTEVNÍKY Z VALAŠSKÉHO MEZIŘÍČÍ

Vzhledem k velmi nefotbalovému počasí o víkendu jsme po dohodě s Valaškým Meziříčím přehodili oba zápasy dorosteneckých týmů na...

VÝHERCE DRESU VYLOSOVAL ONDRA STRACHOŇ

Sobotního výherce vsetínského dresu vylosoval spolu s naší půvabnou Eliškou Ondra Strachoň, který nemohl nastoupit do zápasu. Viz...

ROLI FAVORITA NESPLNILI

FC Fastav Vsetín – 1. FC Viktorie Přerov 3:3 (1:1)Před výkopem poměrně jednoduchá záležitost se proměnila ve fotbalový horror. S...