Radek Štohl (www.valasskydennik.cz) |

FC VSETÍN - HFK OLOMOUC 2:1

Fotbalisté Vsetína na rozdíl od uplynulého ročníku Divize E na úvod sezony body neztratili. Ve svém prvním zápase doma našli recept na 1. HFK Olomouc, kterou porazili 2:1.
Jedná se o důležitou výhru. V prvním poločase jsme byli svázání, hodně nervózní, nemohli jsme se uklidnit. Dopředu nám chyběla kvalita. Až moc jsme chtěli. V jedné šanci nás navíc podržel Eli (Jakub Eliáš - pozn. red.)," popsal úvodní půli ze svého pohledu hlavní trenér Valachů Miroslav Mičega.

Ve druhém poločase ze strany domácích přišlo zlepšení. „Po poločase jsme se uklidnili, zásluhou Stuchlíka a Nováka jsme vstřelili dva krásné góly. K tomu jsme měli další tři čtyři tutovky. Dostali jsme kontaktní gól a obávali se o výsledek. Za druhou půli jsme si však vyhrát zasloužili," tvrdí Mičega.
Slovenského kouče po utkání navíc těšilo, jak se jeho svěřenci přes půli dokázali zlepšit. „Ukázala se naše síla. Do sezony jsme si přáli vstoupit vítězně, začátky máme slabší. Kdybychom nedostali na 2:1, tak věřím, že přidáme ještě třetí čtvrtý gól."
Svěřenci Miroslava Mičegy v dalším kole zajedou na půdu Šumperku, kde v loňském úvodním venkovním duelu pouze remizovali. „Tato výhra klukům může pomoci, Šumperk je silný. Mužstvo však máme kvalitní. Věřím, že předvedeme kvalitní fotbal," přeje si charismatický trenér.

Rovněž ve druhém kole se Vsetín bude moci spolehnout na výkon bývalého hráče Otrokovic Tomáše Deklevu. „Je to osobnost na hřišti, profík, umí hráče nahecovat a usměrnit. Má zkušenosti z MSFL, pro mužstvo se jedná o velmi kvalitní přínos," uzavřel Miroslav Mičega.

Foto: Julius Ficek

Aktuální články

DOROSTENECKÉ TÝMY ŠLAPOU, OBA TÝMY PORAZILY VRSTEVNÍKY Z VALAŠSKÉHO MEZIŘÍČÍ

Vzhledem k velmi nefotbalovému počasí o víkendu jsme po dohodě s Valaškým Meziříčím přehodili oba zápasy dorosteneckých týmů na...

VÝHERCE DRESU VYLOSOVAL ONDRA STRACHOŇ

Sobotního výherce vsetínského dresu vylosoval spolu s naší půvabnou Eliškou Ondra Strachoň, který nemohl nastoupit do zápasu. Viz...

ROLI FAVORITA NESPLNILI

FC Fastav Vsetín – 1. FC Viktorie Přerov 3:3 (1:1)Před výkopem poměrně jednoduchá záležitost se proměnila ve fotbalový horror. S...