Petr Říha |

NOVÝ ČLEN VEDENÍ FC VSETÍN: ALEŠ KRÁLÍK

Na portále www.valašskýfotbal.com si můžeme otevřít čláken s rozhovorem s Alešem Králíkem, který je od pondělní valné hromady  ve výkonném výboru FC Vsetín.    


Vizitka Aleše Králíka:
Odchovanec Brumovské kopané se přestěhoval na Valašsko, kde fotbalové působil v Hošťálkové, Janové, Lidečku, Jablůnce. S fotbalem sice skončil spolu s ukončením činnosti FC Vsetín B, ale aktuálně působí v dresu Lhoty u Vsetína v okresním přeboru. Aleš Králík trénuje v FC Vsetín kategorii U 12. Stál za nelehkou prací a ziskem statutu Sportovního střediska mládeže pro FC Vsetín v licenčním řízení s FAČR a nově byl zvolen místo Vojtěcha Zemánka jako člen Výkonného výboru FC Vsetín.



Trénujete na Vsetíně kategorii U 12. Jak jste se svými svěřenci trávil dlouhou fotbalovou přestávku, kdy nyní snad stojíme blízko před spuštěním tréninkového procesu?
Kluci na začátku dlouhé covidové přestávky dostali individuální tréninkové plány. My nyní po restartu fotbalu poznáme, jak k tomu přistupovali, kdo a jakou měl chuť. Musím ale říct, že přestávka byla opravdu dlouhá. Snažili jsme se na podzim loňského roku zpestřit přípravu i na sociálních sítích různými fotbalovými kvízy. Na jaře už na to nebylo tolik času, spíše jsme se snažili na hráče apelovat, aby se snažili udržovat. Je jasné, že u mládeže je ta vůle menší, než u dospělých zkušených hráčů.

Věříte, že si ještě v květnu nebo červnu zahrajete se svými svěřenci mistrovské utkání?
Osobně si myslím, že ne. Když vidím nyní už působící šibeniční termíny pro start MSFL mužů, tak to nevidím. Navíc my nemůžeme po mladých hráčích chtít, aby se dokázali připravit na sto procent na první mistrovské utkání třeba během třech týdnů, protože mladý organismus se musí zahřát postupně, abychom u kluků neriskovali zranění. Nemůžeme hned na ně hodit po tak dlouhé přestávce stoprocentní zátěž. Spíše to tak vidím na to, že si naplánujeme delší letní přípravu.

Nemáte obavu, že Vám v týmu po tak dlouhé době bez fotbalu ubydou hráči, kteří se již k aktivní činnosti nevrátí?
Obavy mám, ale když jsem se byl podívat na první trénink kategorie U 13, kde hraje můj syn, tak až na jednoho omluveného hráče přišli všichni. My v U 12 začínáme také, budeme trénovat dle aktuálně povolených opatření a věřím, že se také sejdeme v plném počtu.

Podílel jste se na nelehkém administrativním boji o získání licence Sportovního střediska mládeže, ale pro FC Vsetín a mládežnický fotbal na Valašsku je to skvělá zpráva – podařilo se!
Musím poděkovat za pomoc trenérskému kolegovi Radimu Dobešovi a předsedovi FC Vsetín Petru Říhovi, kteří mi s tím pomohli. Dali jsme se na Vsetíně na práci s mládeží tak, aby to bylo koncepční, vychovávalo to dobré fotbalisty a lidi a mohli jsme spolupracovat i s okolními vesnickými kluby. Navíc se chceme měřit s kluby z vyšších soutěží. Pracujeme neustále na rozšiřování mládežnické základny, máme vytipované hráče z okolních oddílů. Celá administrativní proces zisku statutu Sportovního střediska mládeže, který by nám hodně pomohl v naší práci, jsme započali v roce 2019. Tři měsíce jsem zjišťoval veškeré požadavky, administrativní úkony, zpracovával koncepci klubu, aby vyhověla žádosti licenčního řízení. Když jsme chtěli zažádat o přidělení licence, FAČR licenční řízení pozastavila. Byli jsme mírně řečeno naštvaní. Čekali jsme na obnovení řízení, absolvovali znovu celé náročné kolečko na splnění požadavků. Mezitím se posunuly kategorie na podzim 2020. Museli jsme si zavázat trenéry, mít všechny kategorie obsazené, splněnou infrastrukturu klubu atd. Na rok jsme licenci získali a vnímám to tak, že je to ocenění naší kvalitní práce s mládeží na Vsetíně. Za rok, když budeme žádat o prodloužení, už budeme zkušenější, posuneme jenom hráče v ročnících.

Na valné hromadě FC Vsetín jste byl zvolen do vedení klubu. Byla to Vaše ambice?
Nejsem typ člověka, který by se někam cpal. Ve výboru skončil Vojta Zemánek. Byl jsem osloven, podal žádost a nakonec členy klubu zvolen. Cítím důvěru v mou práci a beru to tak, že lidé z vedení klubu a z řad členů si mé práce váží. Přebírám po Vojtovi Zemánkovi administrativu klubu, budu se podílet nadále na rozvoje koncepce mládeže a samozřejmě budu mít na starost vše kolem Sportovního střediska mládeže na Vsetíně.

Aktuální články

VYUŽITÍ DRUHÉ TRAVNATÉ PLOCHY - LHOTA U VSETÍNA

„Můžeme s radostí oznámit dobrou zprávu, co se týče většího tréninkového působení na přírodní trávě. Není žádným velkým...

PŘEDSTAVUJEME SOUPEŘE : 1.FC VIKTORIE PŘEROV

V utkání dvaadvacátého kola přivítají vsetínští fotbalisté nebojácné, houževnaté a především velmi perspektivní mužstvo 1. FC...

Z DALEKÉHO SEVERU PŘIVÁŽEJÍ REKORDNÍ VÍTĚZSTVÍ

FK Šternberk – FC Fastav Vsetín 1:5 (1:3)K utkání jedenadvacátého kola zajížděli vsetínští hráči do Šternberku k celku, který je...