Petr Říha |

STAROSTA VSETÍNA, PAN JIŘÍ RŮŽIČKA : "NA SPORTU ŠETŘIT NECHCEME"

Dnes se na sociálních  sítích objevilo krásně povzbudivé video se starostou Vsetína, panem Jiřím Ružičkou, kde hrdě oznamuje další  finanční podporu "našim" hokejistům ve výši 3 500 000 korun !!! A pokračuje sdělením, že město Vsetín na SPORTU, kultuře a sociální oblasti nehodlá šetřit.

Tak to je krááása!!!  To všichni rádi slyšíme!!   


Upřímně gratulujeme  a blahopřejeme hokejistům k dalším 3,5 milionům korun z peněz daňových poplatníků. A už se těšíme na obdobné navýšení finančních prostředků do všech ostatních sportů ve městě.

V týdnů jsem mluvil v době  tréninku s jednou maminkou, která má jednoho syna v hokeji a druhého syna ve fotbale. Ta se pozastavovala nad tím proč i naše (fotbalové) děti netrénují strejně jak hokejové. Například dopoledne i odpoledne. Tak jsem jí vysvětlil, že naši trenéři nejsou placeni z městských peněz jako hokejoví trenéri. Musí chodit dopoledne do svých zaměstnání a trénuji  pak odpoledne, po práci,  za drobné od rodičů. Žádný jiný sport ve městě takové výhody jako hokej, v podobě městem placených profi trenérů, nemá a nikdy neměl. A nyní (úplně náhodou před volbami) dostává hokej další miliony. Nicméně slyšíme z úst pana starosty, že  na sportu ve městě se nehodlá šetřit!! Dovolte mi jen doplnit, že fotbal hospodaří již několik let s prakticky stejnou částkou, kterou dostává na mládež od města. Alee ... dalších 3,5 milionu  do hokeje  a nový slib pana starosty, že na sportu nebude město šetřit,  je bezesporu příslibem na lepší časy i pro  všechny ostatní sporty  ve městě, včetně fotbalu !!

Sportovní komise, která doporučuje zastupitelstvu jednotlivé částky do všech sportovních odvětví ve Vsetíně  pro rok 2021, bude zasedat za pár týdnů. Jednotlivé sporty už se nyní těší minimálně na stejné procentuální navýšení, jako dostal na posledním zastupitelstvu hokej (zcela nekoncepčně, mimo Sportovní komisi).

Blýská na lepší časy na Vsetíně i pro ostatní sporty, které se starají o stejný i větší počet sportující mládeže jako hokej?




Aktuální články

LOSOVÁNÍ O NOVÝ DRES FC FASTAV VSETÍN

Pokračujeme i dnes v losování o nový dres FC Fastav Vsetín. Při všech domácích zápasech na Tyršovce budou zakoupené vstupenky...

VYUŽITÍ DRUHÉ TRAVNATÉ PLOCHY - LHOTA U VSETÍNA

„Můžeme s radostí oznámit dobrou zprávu, co se týče většího tréninkového působení na přírodní trávě. Není žádným velkým...

PŘEDSTAVUJEME SOUPEŘE : 1.FC VIKTORIE PŘEROV

V utkání dvaadvacátého kola přivítají vsetínští fotbalisté nebojácné, houževnaté a především velmi perspektivní mužstvo 1. FC...