Petr Říha |

RADEK VÍTEK V MANCHESTER UNITED !!

V dnešní nelehké době, kdy máme sport přibržděný, však fotbalový život přináší i příjemné příběhy :

Dnešní tisk zaplnily články a rozhovory s mladým nadějným brankařem Radkem Vítkem, jehož fotbalové kroky vedou ze Sigmy Olomouc do věhlasného Machesteru United.

V prvé řadě patří Radkovi velká gratulace a blahopřání. S úsměvem a dobrým pocitem musím zavzpomínat na období, kdy jsme s kolegou, trenérem Ladislavem Sušněm, založili v Hošťálkové mladší přípravku, do které maminka Iva Radka přihlásila. Maminky byla Radkovi vždy strážným andělem, v jeho fotbalových začátcích a podporovala ho na každém fotbalovém kroku.
Po několika prvních mistrovských zápasech jsme Radka posunuli z pozice obránce do fotbalové branky, dostal od maminky první brankařské rukavice a …. už je nesundal.

Radek Vítek v pozdějších kategoriích mnohokrát nastupoval ve vsetínském dresu. Na turnajích u nás na Moravě i v zahraničí. V roce 2011 například na turnaji v italské Veroně, kde kluky vedl trenér Radek Fojtů. Častokrát jsme s trenérem Martinem Zbrankem brávali Radka Vítka i na halové turnaje do slovenské Korni, kterých jsme odehráli nespočet. Nejednou byl vyhodnocený jako nejlepší bankař. V letech 2012 - 2013 jsme absolvovali  krásné mezinárodní turnaje starších přípravek po Moravě.  A možná také tam si Radka všimli trenéři z olomoucké ze Sigmy, kteří následně dali šanci Radkovi (a dalším třem klukům z ročníku 2003 z regionu) pokračovat s fotbalem a školou v Olomouci, v žákovských kategoriích. Radek vzal v dalších letech šanci za pačesy a zaklepal už i na brány české reprezentace.
Tak pevně věříme, že tento příběh bude pokračovat.

Ve fotogalerii si můžete otevřít několik fotografií s Radkem Vítkem z našeho z archivu, zavzpomínat a usmát se. Počínaje úplnými začátky v Hošťálkové, kdy nastupoval Radek ještě jako  hráč v poli. Přes turnaje ve vsetínských barvách. První byl v italská Veroně (rok 2011, kde kluky vedl trenér Radek Fojtů). V archivu máme snímky ze povedeného mezinárodního dvojdenního  turnaje (bronzové medaile) v Petřkovicích, ročníky 2003 a 2002 (rok 2013, kluky vedli Petr Říha a trenér Frydrychem). Opava Cup 2013, krásný dvojdenní turnaj ročníků 2003 a 2004 (s trenérem Martinem Zbrankem). Opava, předcházející rok, ročníky 2002 a 2003, s trenérem Radkem Fojtů. Několik snímků z turnajů ve slovenské v Korni atd.

Dovol mi tedy Radku ještě jednou popřát Ti, za celý FC Vsetín a všechny trenéry, kteří Tě na nějaký čas měli v různých týmech při turnajích a zápasech, co nejvíce zdaru ve Velké Britanii. Ať se Ti daří v Tvém dalším fotbalovém i osobním životě. Všichni Ti držíme palce, sledujeme Tě a máme z Tebe velkou radost.

A dnešní rozhovor s Radkem Vítkem si můžeme rozkliknout : ZDE.


Aktuální články

Z DALEKÉHO SEVERU PŘIVÁŽEJÍ REKORDNÍ VÍTĚZSTVÍ

FK Šternberk – FC Fastav Vsetín 1:5 (1:3)K utkání jedenadvacátého kola zajížděli vsetínští hráči do Šternberku k celku, který je...

VSETÍN S PĚTI RŮZNÝMI STŘELCI UDĚLAL SE ŠTERNBERKEM RYCHLÝ PROCES

Trenér Lukáš Pazdera : "Musím říct, že jsme měli raketový nástup a v 11. minutě jsme vedli 0:3. Samozřejmě sebevědomí přirozeně...

VSETÍN MĚL RAKETOVÝ NÁSTUP, PO JASNÉ VÝHŘE 5:1 PŘESKOČIL BZENEC A JE TŘETÍ

Tak brzy hotovo na jaře ještě neměli. Fotbalisté divizního Vsetína v sobotním zápase 21. kola vyřídili domácí Šternberk 5:1 a...