Petr Říha |

FASTAV CUP 2020

Devátý ročník zimního turnaje FASTAV CUP uzavřel brány před příchodem čínských virů, které uvěznily všechny sportovce doma.

Tento turnaj jsme stihli zorganizovat a uzavřít. Odehrály se všechny zápasy. Jen jedinkrát nás přepadla sněhová nadílka, se kterou jsme si hravě poradili. Všechny duely se odehrály dle rozpisů. Turnaje se zúčastnilo celkem 12  týmů. Ceny (za vítězství  ve skupinách) v podobě pečených kýt od pana řezníka Černockého, si odvezly týmy Francové Lhoty, Lhoty u Vsetína a také nováček turnaje z Jasenné.

Děkujeme ještě jednou za finanční podporu Vlastimilovi Fabíkovi a jeho firmě Fastav Development, bez kterého by se devět ročníků turnaje neuskutečnilo. Děkujeme OFS Vsetín a Pavlovi Březíkovi, který měl na starosti delegace sudích a celý turnaj v is.systému www.fotbal.cz. V neposlední řadě děkujeme portálu Valašskému fotbalu.cz a panu Němcovi za mediální podporu a bezchybnou téměř online reportáže.
Děkuji kolegům (hlavně Mariánovi Zbrankovi), kteří stejně jako já, strávili mnoho zimních víkendových dní Pod Pecníkem. A odnesli to zdravím. (Jen silní jedinci vydrží :-) ).

Zimní příprava týmů se tedy podařila, bohužel poté přišlo něco nečekaného a vinou koronaviru jsme všichni museli na fotbal na nějakou dobu zapomenout. Patrně není mnoho těch, kteří ještě věří, že by se fotbalové  jaro 2020 odehrálo. Nicméně přijde doba, kdy se trávníky opět zazelenají a nejen fotbalisté s vrátí ke svému oblíbenému sportu.
Všechno špatné je k něčemu dobré a snad si budeme vážit více věcí, které když funguji, tak je bereme za samozřejmost a bude se méně brblat a fňukat nad nepodstatnými drobnostmi, které se třeba někdy nepovedou. To platí o celé naší společnosti. Máme všichni nyní dost času přemýšlet a přehodnotit priority.

Nicméně ani v dnešní době nezahálíme. Ve spolupráci se Vsetínskou sportovní probíhá větší údržba v prostorách. Fotbalový trávník na Tyršovce čeká jarní údržba, hnojení a přípravné práce na dobu, kdy budeme moci opět vyběhnout ven. Vypadá to, že dlouhé roky silně přetížená Tyršovka bude mít po jaru takový pažit jako už dlouho neměla :-)
S panem starostou Jiřím Růžičkou, místostarostou Tomášem Pifkou a projektanty usilovně pracujeme na sportovní frontě Ohrada. Nečekáme nečinně. Makáme. Tak aby po těžkých dobách přišlo něco lepšího, čehož si snad budeme všichni více vážit. Karantény nebudou trvat věčně..


Ohlédnutí se za FASTAV CUP 2020 na Valašský fotbal.cz:


Jediný zimní turnaj na Valašsku Fastav Cup zaslouží absolutní jedničku:

Další ročník Fastav Cupu je minulostí. Letošní ročník proběhl naprosto hladce. Organizátory nepřekvapila sněhová nadílka, ke každému utkání se řádně dostavili hráči i rozhodčí. Jediný zimní turnaj na Valašsku by se nekonal bez nezbytné podpory fotbalového mecenáše a nadšence Vlastimila Fabíka a bez organizátorské taktovky FC Vsetín v čele s předsedou klubu Petrem Říhou.

Do letošního ročníku se v rámci nultého ročníku Zimního pohádu vložil také OFS Vsetín a my Valašský fotbal jako hlavní mediální partner Fastav Cupu jsme tak dostali další ulehčení toku informací, abychom přinášeli hned po zápase ty nejaktuálnější informace.

Fastav Cup jede na vlně kvalitní tradice. Potvrdila to i anketa mezi představitely letos zúčastněných klubů. Naprostá spokojenost s organizací FC Vsetín, kvalitou rozhodčích, vystupováním, komunikací a časovým programem, který všem vyšel vstříc.

Valašsko musí udržet zimní turnaj. Je to v rámci zimního přípravného období skvělá příležitost si kvalitně a bez starostí zahrát minimálně tři přípravná utkání a ve finále, když vyhrajete, si pochutnat na dobrém masíčku.

Ať žije Fastav Cup 2020 a všichni se těšíme na ten v roce 2021.

Aktuální články

LOSOVÁNÍ O NOVÝ DRES FC FASTAV VSETÍN

Pokračujeme i dnes v losování o nový dres FC Fastav Vsetín. Při všech domácích zápasech na Tyršovce budou zakoupené vstupenky...

VYUŽITÍ DRUHÉ TRAVNATÉ PLOCHY - LHOTA U VSETÍNA

„Můžeme s radostí oznámit dobrou zprávu, co se týče většího tréninkového působení na přírodní trávě. Není žádným velkým...

PŘEDSTAVUJEME SOUPEŘE : 1.FC VIKTORIE PŘEROV

V utkání dvaadvacátého kola přivítají vsetínští fotbalisté nebojácné, houževnaté a především velmi perspektivní mužstvo 1. FC...