Petr Říha |

MARIÁN KOVAŘÍK JE ZPĚT NA VSETÍNĚ

Ke konci prvního týdne se do přípravy zapojil i Marián Kovařík, který přestoupil do FC Vsetín z druholigových  Vítkovic. Již dříve jsme avizovali, že se do přípravy nastoupí i Honza Šulák. Věříme, že oba borci zatíží konto vstřelených gólů, což byla naše slabinka v minulosti.
Jak Honza Šulák, tak Marián Kovařík, jsou  místní  borci. První fotbalové krůčky udělali na Hovězí, resp. Halenkově. Pak  se přes mládežnické kategorie  ve  Vsetíně vydali do vyšších soutěží. Honza Šulák oblékl nakonec i dres prvoligového Jablonce. Marián Kovařík působil hlavně na severu Moravy a na chvíli odlékl dres i prvoligové Karviné.

S Mariánem Kovaříkem jsme v kontaktu již pár měsíců, nakonec jsme se domluvili, že přestoupí a  minimálně  jaro 2020 odehraje v dresu  FC Vsetín, kde prostředí z minulosti  zná. Jsme rádi, že řady Vsetína rozšíří další valach, který Vsetínem již prošel a některé kluky z ročníků si ještě vybavuje z mládeže.  

Pro FC Vsetín udělal Valašskýfotbal.cz s Mariánem Kovaříkem krátký rozhovor, za což děkujeme:

Dosavadní kluby Mariána Kovaříka:
Hovězí, Vsetín, Hlučín, Brumov, Mikulovice, Kravaře, Frýdek - Místek, Karviná, Prostějov, Bruntál, Pohronie (Slovensko), Vítkovice.

Kde jste začínal s fotbalem?
Jsem odchovancem Hovězí, kde jsem začínal v přípravce a pak odešel na Vsetín. Tady  jsem hrával v žácích a také mladším dorostu. Vzpomínám, že šéfem  klubu byl  Ital  Francesco di Maio a my jsme jezdili na mládežnické turnaje do Itálie.

Zatím jste nejvýše hrál u nás a na Slovensku druhou ligu?
Mam i čtyři minuty za Karvinou v první lize (smích).

Rozhodla nyní nejistá situace ve vítkovickém klubu, že jste hledal nové angažmá?
Je to přesně tak. My jsme několikrát vyzývali klub, aby nám uhradil dlužné výplaty, ale tři měsíce jsme neviděli ani korunu. Klub měl vždy 15 dní lhůtu na vyřízení, ale peníze nedošly. Pak jsem se stal volným hráčem a mohl jsem hledat nové angažmá. Snažili jsme se vyvázat ze smlouvy, abych mohl jít jinam.

Měl jste jiné nabídky kromě Vsetína?
Manažer mi předložil nějaké nabídky ze Zlatých Moravců. Je to sice první slovenská liga, ale musel bych se tam stěhovat a podmínky nevypadaly taky příliš dobře. Byla tam ještě nabídka z třetí a čtvrté rakouské ligy, ale já jsem již od léta v kontaktu s předsedou FC Vsetín Petrem Říhou. Nyní jsme od prosince jednali a nakonec se domluvili na podmínkách mého působení na Valašsku. Zatím je to do konce sezony a pak oboustranně podle vývoje jara vyhodnotíme, co bude dál.

Stěhujete se na Valašsko natrvalo?
Zůstávám v Ostravě, kde mám partnerku a dvouletou dceru. Budu dojíždět na tréninky a zápasy. Občas přespíme na Hovězí u taťky. Na prvním tréninku jsem se bavil s Honzou Šulákem, že občas pojedeme z Ostravy spolu. On má stejnou cestu.

Divize bude těžká soutěž.
I když přicházím z druhé ligy, vím, že divize šla strašně nahoru a bude to dřina. Útočníka dělá celý tým, tak uvidíme, jak se nám bude dařit. Jsem tady od toho, aby Vsetín dával více branek, tak snad to půjde (smích).

Budete mít velkou podporu rodiny a kamarádů na zápasech Vsetína?
Dělali jsme si srandu s vedením Vsetína. Oni říkali, co mají nachystat za pohoštění, když na zápas dojde děda a taťka, kteří bydlí na Hovězí a mamka na Vsetíně, kamarádi. Když přijede na každý zápas pár fanoušků navíc, návštěvnost na Tyršovce půjde nahoru. Tak snad tomu tak bude (smích). 

Aktuální články

DOROSTENECKÉ TÝMY ŠLAPOU, OBA TÝMY PORAZILY VRSTEVNÍKY Z VALAŠSKÉHO MEZIŘÍČÍ

Vzhledem k velmi nefotbalovému počasí o víkendu jsme po dohodě s Valaškým Meziříčím přehodili oba zápasy dorosteneckých týmů na...

VÝHERCE DRESU VYLOSOVAL ONDRA STRACHOŇ

Sobotního výherce vsetínského dresu vylosoval spolu s naší půvabnou Eliškou Ondra Strachoň, který nemohl nastoupit do zápasu. Viz...

ROLI FAVORITA NESPLNILI

FC Fastav Vsetín – 1. FC Viktorie Přerov 3:3 (1:1)Před výkopem poměrně jednoduchá záležitost se proměnila ve fotbalový horror. S...