Petr Říha |

FASTAV CUP 2020

Vážení příznivci valašského fotbalu.
Po několika týdnech plánování můžeme oznámit, že tradiční turnaj FASTAV CUP se uskuteční i v letošním roce.

Bude to již devátý roční. Opět v první řadě musíme za všechny zúčastněné týmy poděkovat mecenáši tohoto turnaje, Vlastimilovi Fabíkovi, bez jehož finanční dotace by turnaj nemohl každoročně probíhat.

V roce 2020 se zúčastní turnaje celkem 12 týmů! To je nejvíce v historii. Turnaj bude mít tři skupiny po 4 týmech. Jedna skupina krajská , dvě skupiny budou složeny u okresních týmů. Bude se hrát systémem každý s každým tak, aby každý z týmů odehrál tři turnajová (přípravná) utkání, před nadcházející jarní částí sezony....

.... V sestavě týmů jsou jak tradiční účastníci, tak týmy, které měly například rok či dva turnajovou přestávku a letos se vrací. Nově se na turnaji představí týmy Jasenné a Jarcové. V okresních skupinách. Věříme , že oživením bude i tým divizní tým staršího dorostu FC Vsetín, který se představí v krajské skupině.

Na turnaj nominuje sudí opět přímo Okresní fotbalový svaz. Novinkou bude i to, že celý turnaj bude registrován jako oficiální turnaj v systému FAČR, včetně zápisů (na stránkách www.fotbal.cz).
Jako mediální partner turnaje nepochybně kus své dobré práce, jako každý rok, odvede internetový portál www.valasskyfotbal.cz , který je i mediálním partnerem FC Vsetín.

Vzhledem k tomu , že jsou týmy rozděleny do tří skupin, tak se bude hrát celkem o tři pečené kýty od pana řezníka Černockého. Připomeňme, že po minulém ročníku si lahodnou pečínku nechali v řeznictví Černocký připravit fotbalisté Hošťálkové (vítězové okresních skupin) a Hovězí (vítěz krajské skupiny).

Turnaj se uskuteční opět na hřišti FC Vsetín, na umělé trávě Pod Pecníkem. Týmy jsou rozděleny tak, aby se potkaly i ty, které spolu se v soutěžích letos nahrají. Turnaj se odehraje v termínech 21.2.2020 – 8.3.2020. Každý ze tří víkendů se odehraje celkem 6 turnajových utkání. Tak aby měly týmy po turnaji čas na regeneraci , či doladění formy, před začátkem soutěže. Případně máme jeden rezervní víkend, pro případ, že do programu turnaje hodí vidle ten nahoře, co sype každý rok na Valachy sněhové nadílky.

KRAJSKÁ SKUPINA :
FC VSETÍN (divizní dorost)
FRANCOVA LHOTA (1B) 
VIDČE (1A)
HOVĚZÍ (1B)

OKRESNÍ SKUPINA „A“ :
LIPTÁL (OP) 
JARCOVÁ  (III třída) 
HOŠŤÁLKOVÁ (OP)
LHOTA U VSETÍNA (OP)

OKRESNÍ SKUPINA „B“ :
JASENNÁ (III třída)
HUSLENKY (OP)
LESKOVEC  (III třída)
ÚSTÍ U VSETÍNA (OP)

Aktuální články

DOROSTENECKÉ TÝMY ŠLAPOU, OBA TÝMY PORAZILY VRSTEVNÍKY Z VALAŠSKÉHO MEZIŘÍČÍ

Vzhledem k velmi nefotbalovému počasí o víkendu jsme po dohodě s Valaškým Meziříčím přehodili oba zápasy dorosteneckých týmů na...

VÝHERCE DRESU VYLOSOVAL ONDRA STRACHOŇ

Sobotního výherce vsetínského dresu vylosoval spolu s naší půvabnou Eliškou Ondra Strachoň, který nemohl nastoupit do zápasu. Viz...

ROLI FAVORITA NESPLNILI

FC Fastav Vsetín – 1. FC Viktorie Přerov 3:3 (1:1)Před výkopem poměrně jednoduchá záležitost se proměnila ve fotbalový horror. S...