Petr Říha |

JDEME SVOU CESTOU. VSETÍNSKOU CESTOU

Podzimní část letošní divizní je za námi. V klidu a bez emocí se můžeme podívat zpět a zhodnotit minulé období.

Úctyhodná série devíti zápasu bez prohry není žádným překvapením, nýbrž výsledkem poctivé a dlouhodobější práce. Cesty, kterou jsme se rozhodli vydat. Cesta, kdy možná nejsou vidět výsledky hned, jak by s mnohdy náročný fotbalový fanoušek přál. Ale výsledky se začaly projevovat. Velmi nás těší , že jsme dostali formu týmu do toho situace, že trenér Mičega má možnost variabilně skládat sestavu podle potřeby a síly soupeřů. Do stavu, kdy síla týmu není ohrožena tím, že dva, tři i čtyři hráči sestavy z různých důvodů (zranění, škola, povinnosti, karta) nemohou zasáhnout do zápasu. Protože trenér se může spolehnout na ostatní hráče, nasadí do hry jiné borce a především: na hře to není znát !!

„Viděl jsem, jak Vsetín hraje. Sledoval a studoval jsem jeho hru“ přiznává trenér Stráni pro Valašský deník . Cenné poznatky slovenského kouče ale nakonec přišly vniveč.

Trenér Strání studoval hru Vsetína v několika předešlých zápasech a pak po úvodním hvizdu může své poznámky zahodit, protože Vsetín vyběhne v sestavě, ve které ještě nenastoupil v sezoně (v tomto případě Maty, Surda a Hořa v záloze. Bez jiných tří hráčů, kteří naopak nastoupili v předešlém utkání ) a po poločase 3:0, vymalováno.

„Soupeř má strašně dobrý přechod do útoku, navíc velmi dobře brání. I když mu někteří hráči chyběli, s námi si poradil. Hosté chodili ve velkém počtu hráčů do přečíslení, což se mi líbí. Zatímco Vsetínští sprintovali, my jsme jenom vyklusávali“ zlobil se na svěřence trenér Strání.

Valaši bodovali v devátém utkání v řadě, závěrečný duel ve Strání zvládli i bez tří opor. „Je to vyvrcholení období, během kterého jsme ani jednou neprohráli,“ radoval se kouč Vsetína Miroslav Mičega.
Hosté závěr nejen utkání, ale i celého podzimu zvládli a do zimního spánku se uložili zaslouženou výhrou 3:1. „Začátek sezony nebyl od nás dobrý, celkově ale podzim splnil naše očekávání. Máme mladý, talentovaný a perspektivní mančaft. Věřím tomu, že pokud uděláme dobrou zimní přípravu, prodloužíme naši sérii i na jaře,“ přeje si Mičega pro Valašský deník.

FC Vsetín si dlouhodobě zakládá na kvalitní práci s mládeží a dávání příležitostí svým odchovancům a hráčům z regionu, kteří například klubem prošli v mládežnických kategoriích. Když se podíváme do hráčských karet našich soupeřů, tak drtivá většina divizních hráčů prošla spoustou klubů. Mnohdy v druhé i třetí lize. FC Vsetín má naopak celkem 5 hráčů, kteří hrají od přípravek výhradně za Vsetín. Nikde jinde nikdy nehráli. Několik dalších hráčů mělo případně pouze střídavý start v mládeži, ve vyšších soutěži. Nebo se po hostování v klubu ve vyšší soutěži vrátili zpět na Tyršovku. Nyní na podzim jsme měli k dispozici celkem 22 hráčů (dva na podzim marodili, po zraněních.A do zápasů vůbec nezasáhli) plus další 4 hráči jsou na hostování v jiných klubech, aby měli herní vytížení. Z tohoto seznamu je celkem 17 hráčů do 23 let !!

Práce na širším kádru zabrala nějaký čas ale cesta, kterou jsme se vydali přináší první ovoce. Byť občas musíme poslouchat nepříjemné připomínky netrpělivých fanoušků, jako například po srpnové prohře (o gól) v utkání MOL Cupu, že jsme měli krátkou přípravu a co všechno děláme špatně. Po podzimu stejní kritici posílají gratulace z devíti neprohraným zápasům v řadě a k pátému místu. V poločase sezony jsme  tři body za třetiligovým Hodonínem. Kdo by to po prohře s  jihomoraváky  v prvním kole řekl? 
Jdeme svou cestou a půjdeme s pokorou, bez velkých gest, dál. Půjdeme i nadále stejným směrem. Jsme přesvědčeni, že jdeme správně. A uvidíme co za výzvy nám přinese budoucnost, chceme na ně  být  připraveni.

Aktuální články

DOROSTENECKÉ TÝMY ŠLAPOU, OBA TÝMY PORAZILY VRSTEVNÍKY Z VALAŠSKÉHO MEZIŘÍČÍ

Vzhledem k velmi nefotbalovému počasí o víkendu jsme po dohodě s Valaškým Meziříčím přehodili oba zápasy dorosteneckých týmů na...

VÝHERCE DRESU VYLOSOVAL ONDRA STRACHOŇ

Sobotního výherce vsetínského dresu vylosoval spolu s naší půvabnou Eliškou Ondra Strachoň, který nemohl nastoupit do zápasu. Viz...

ROLI FAVORITA NESPLNILI

FC Fastav Vsetín – 1. FC Viktorie Přerov 3:3 (1:1)Před výkopem poměrně jednoduchá záležitost se proměnila ve fotbalový horror. S...